George Asakura: Heart wo Uchinomese! / Knock Your Heart Out! (manga; 2002)

George Asakura: Heart wo Uchinomese! / Knock Your Heart Out! (manga; 2002)
George Asakura: Heart wo Uchinomese! / Knock Your Heart Out! (manga; 2002)

Egy szerelmi sokszögekkel teli dráma, kétségbeesetten szerelmes fiatalokkal, egy kis erőszak és szex, mi más kelhetne még egy középiskolai történethez?

George Asakura 2002-ben indult mangája, a Heart wo Uchinomese! (Knock Your Heart Out!) esztétikus látványvilágával, és komoly történetével ragadja meg női olvasóját. A szereplők lelkében lejátszódó mély érzelmi drámák, a rendkívül szép, mégis egyszerű, és letisztult rajzstíluson át érvényesülnek. A karakterek sora pedig nem a tipikus fehér-fekete szereplők tárházából válogat, hanem mindenkit jellemez a nyugodt, szép külső mögött rejlő sötét titok, önzőség, kéjvágy és bosszú. E különleges manga a Shodensha kiadó jóvoltából került nyomtatásba.

Viszonzatlan szerelemben szenvedsz?
Használd a testedet!

A manga fejezetekre bontva mindig más-más karakter szemszögéből meséli tovább a történetet. Először a szőke, kicsit butácska, de őszinte Nigeshit ismerjük meg.

A lány régóta szerelmes évfolyamtársába, a baseball csapat bajnokába, Arai-ba. Ám a pletykák alapján a fiú a suli legnépszerűbb lányába, a zseni, és törékeny, mégis mindenki által kedvelt Ruri-ért van oda. Mivel a sulinak mindjárt vége, és Nigeshi biztos benne, hogy nem fog Arai-val egy iskolába kerülni, ezért kétségbeesett lépésre szánja el magát. Egyik délután bevallja érzelmeit a fiúnak, majd felajánlja, hogy feküdjenek le. Arai persze kapva kap az alkalmon, hiszen Nigeshi az a tipikus dögös kinézetű, hűvös szépség. Így egymás karjaiban vigasztalódnak, de Nigeshi mégsem elégedett ezzel a helyzettel. Viharos viszony szövődik közöttük, mely nem várt érzelmeket kavar fel.

Két lány között

Arai, az osztályelső, sportbajnok srác, akiért a lányok ugyan nincsenek oda, de egy éjszaka véletlenül meglátja Rurit, az iskola legédesebb csaját, amint akkori pasija belópozik a hálószobájába. A külsőleg ártatlannak tűnő lány csábos mosolyt villant éjjeli légyottjának véletlen meglesőjének, majd selytelmes mozdulattal becsukja az ablakot. Ettől kezdve Arai minden képzeletét a Ruri által felkorbácsolt vágy, és a lány furcsa „barátságossága”  korbácsolja fel. Tudja, hogy Ruri iránti érzelmei sosem teljesedhetnek be, de ekkor toppan a képbe Nigeshi, aki önfeláldozó szerelmével nyugalmat, békét és melegséget nyújt. Ám Ruri eközben szakít egyetemista barátjával. Arai előtt szabad lenne az út, vajon kit választ a két lány közül?

„Nem apakomlexus, csak az érett férfiakat szeretem”

George Asakura: Heart wo Uchinomese! / Knock Your Heart Out! (manga; 2002)

Az iskola szépe, Ruri, már régóta szerelmes egyik 30-40 éves, özvegy tanárába. Először ellopja a férfi jegygyűrűjét, és így veszi rá a férfit egy ártatlan randira. A tanár igazi minta pedagógus, próbál a lány lelkére beszélni, és saját korára, kötelességére hivatkozva meggyőzni a lányt, hogy ez csupán egy lányos ábránd részéről, inkább járjon a vele korabeli fiúkkal. Ám Ruri nagyon kitartó. Nemcsak szexszel kapcsolatos feljegyzéseket ír dolgozataira, de minden egyes alkalmat megragad, hogy nőiességét bebizonyítsa az érett férfinak. Mikor végképp nem sikerül a tanár közelébe férkőznie, eldönti, hogy fűvel-fával lefekszik, és lassan teszi tönkre magát. Vajon egy aggódó tanár álarcát is megrepesztheti ez az elszántság, egy önkontrollt vesztett fiatal lány könnyeivel dúsítva?

„Igen, van barátom. Csak a képzeletemben.”

Az első kötet utolsó fejezete egy furcsa, gyerekes lány körül bonyolódik. Nigeshi egyik csendes osztálytársa, Maki-chan, érett barátnőit utánozva mesél tökéletes egyetemista pasijáról, és a tőle kapott nyakkendővel büszkélkedik állandóan. A lány romantikus élete még sötét házának négy fala között is folytatódik. Teljesen idillinek tűnik az élete, egészen addig a pillanatig, míg rá nem jön az olvasó, hogy mind ez bizony a lány képzeltének szüleménye csupán. Rózsaszirmok, és egy jóképű pasi, bizony egyik sem létezik a valóságban. Maki-chan elég furcsa módját választja a világtól való elzárkózásnak. Ám egy nap, egyik fiú padtársa leleplezi titkát, majd váratlanul megcsókolja. A fiú minden alkalmat megragad, hogy a lány hazugságait a szemére vesse főhősnőnknek, aki teljesen összezavarodik… Hol a képzelet és a valódi érzelmek közötti határ?

Szélsőségességek kavalkádja

George Asakura e fiatalok szerelmi életét bonyolítja le a szemünk előtt, sajátságos és egyedinek tekinthető stílusában. A mangaka szinte csapong az érzelmes romantika, és a hirtelen támadt groteszk, durva cselekedetek. Női karaktereinek ábrázolása bájos, mégis ott húzódik a tekintetükben a számítás, gyakran a gonoszkodó szándék, avagy az ördögi kísértő. A képek között az arc közeli képkockák dominálnak, amik igazán élménydús olvasást biztosítanak. Szerencsére az alkotó különleges tehetségét, és kreativitását, történet vezetését további mangáiban is megjelenik. A mangaka egyébként 1995-ben debütált Punky Cake Junkie című képregényével, leghíresebb mangájával, A Perfect Day for Love Letters-szel megnyerte a Kodasha magazin shoujo manga díját 2005-ben.

Linkek: MangaFox.com (online manga fejezetek angolul); Wikipédia (mangaka); Baka-Updates (mangaka); ANN (mangaka); Baka-Updates (manga információk)

(Visited 37 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .