Senkou no Night Raid (TV-sorozat; 2010)

Senkou no Night Raid (TV-sorozat; 2010)

Az eddigi tavaszi választékból az Angel Beats! mellett ez a másik anime, ami a leginkább megfogott! Miért is? Történelmi helyszínek (Sanghaj), látszólag a boldog béke idők vége felé járó időszak (1931), és a kínai ill japán kultúra keveredése. A kínai történelmet amúgy is imádom ^^, főleg hogy rengeteg regény játszódik Sanghaj szívében is, úgyhogy aki igazán hangulatos, szerintem egyedinek mondható krimire vágyik, annak jó választás lehet a Senkou no Night Raid anime.

Az animáció nagyon szép, nem is meglepő, hiszen az A-1 Pictures (So-ra-no-wo-to, Working!!, Persona – Trinity Soul, Kuroshitsuji, Crazy Shine Maiden, Fairy Tail, Birdy the Mighty Decode) készíti. A történetben keveredik a természetfeletti erők halmaza egy kis X-men lökettel, amint egy titkos japán katonai egységet, a Sakurai Kikan-t megismerjük. A csapat 4 tagja különleges erőkkel bír, pl.: teleportálás, gondolat olvasás, és hasonlók, és kémkedni, rejtélyes akciókat végre hajtani érkeztek Kínába. A történet, mint említettem 1931-ben játszódik Sanghajban, mely éppen japán megszállás alatt áll. De közben a kínai Kuomintang és a kommunista párt közötti huzavona a hatalomért is megindul a háttérben.

A történetben hogy pontosan mi lesz a fő mozgató rugó, egyenlőre nem derült ki, mivel egy epizódikus jellegű kezdéssel indult az egész. Az első részben megismerhetjük a Sakurai Kikan vezetőjét Iha Kazurát (a teleportálás mestere), a golyókat elhárítani képes, kicsit féktelen Aoi-kunt, a mindent látó szemmel bíró lányt, Yukinát. (A többiek nevére nem emlékszem ^^’, a vezetőjét így is lehet hogy rosszul írtam, na de majd ha beindul a sztori korrigálom a dolgokat).

Az animét Jun Matsumoto rendezi, korábbi munkája pl.: a Persona-Trinity Soul. Az eredeti karakter dizájn Akimine Kamijiyou (a Samurai Deeper Kyo és a Code:Breaker című mangák rajzolója, írója) munkája, melyet az animében Keigo Sasaki vitelezett ki (korábbi munkái kulcs animátorként: xxxHolic, The Sky Crawlers)/Égenjárók). Mivel a sztori teljesen az A-1 Pictures gondozásában készült, így előzetes manga, esetleg játék feldolgozása nincs, legalábbis nem találtam róla infót. Összegezve kellemesnek ígérkezik ez a tavaszi indítás animék terén, remélem a Senkou no Night Raid végül hosszabb lesz, mint 13 rész, egyenlőre ANN-en csak ennyi epizódról van infó.

Adatok

  • Japán cím: 閃光のナイトレイド / Senkou no Night Raid
  • Angol cím: –
  • Történet: A-1 Pictures
  • Rendezte: Jun Matsumoto
  • Karakter design: Keigo Sasaki
  • Eredeti karakter design: Akimine Kamijiyou
  • Megjelenés éve: 2010. április
  • Típus: TV-sorozat
  • Terjedelem: 13? epizód
  • Műfaj: krimi, thriller, katonai, természetfeletti, szupererő, akció, történelmi
  • Stúdió: A-1 Pictures, Aniplex
  • Hivatkozások: ANN (eng), AniDB (eng), AnimeNfo (eng), Hivatalos honlap (japán)
(Visited 190 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .