Mayoi Neko Overrun! (TV-sorozat; 2010)

Mayoi Neko Overrun! (TV-sorozat; 2010)

A Mayoi Neko Overrun! című franchise 2008 októberében jelent meg először light novel formájában, és a mai napig 7 kötete jelent meg ebben a formában. A történet kitalálója Tomohiro Matsu, a rajzolója Peco. A sorozat a Shueisha kiadó jóvoltából jutott el a férfi célközönséghez, ugyanis egy hárem elemekkel teli, romantikus komédiáról van szó. A manga adaptáció 2010 januárjában indult, immár Kentaro Yabuki illusztrálásában. Az animét az AIC anime stúdió készíti, egész szép karakter dizájnnal dolgozva, nagyon édes tsundere, moe karakterekkel operálva. (tsundere= kezdetben hűvös leányzó, aki hirtelen képes megmutatni érzékeny oldalát is, de alapjáraton mindig komoly, moe = pici lány, alacsony kebel mérettel, ennivalóan édes kinézettel.)

A történet Takumi Tsuzuki körül szövődik. A főhős fiú együtt nevelkedett a hirtelen haragú, mindig valódi érzelmeivel ellentétesen nyilatkozó Fumino Serizawa-val. A két árva gyerek egymásra utalva töltötte gyerekkorát, majd Takumit egy Otome nevű leányzó vette magához, és kezdte el nevelni. Otome egy lökött onee-san (nővér), nemcsak a kóbor macskák nagy befogadója, de egy furcsa cukrászdát is vezet, melynek neve Stray Cats.

Ám Takumi és Fumino-chan hétköznapjait még egy hóbortos hölgyemény teszi színesebbé, Chise Umenomori személyében. Chise-chan tipikus moe karakter, ráadásul egy milliomos kis csemete, az apja a suli igazgatója, így mindenkinek imád parancsolgatni. Sajnos Fumino az egyetlen szemtelen leányzó, aki nem hajlandó az utasításainak engedelmeskedni. A két lány között állandó háború dúl, egyedül Takumi közös pont kettejük között. Igaz, Chise-shan közelebb szeretne kerülni Fuminóhoz, Takumihoz, és a fiú két haverjához (ők alkotnak egy kis grouppot). Nos, a fordulatok még csak ezután jönnek, a lökött bandához Otome-chan egy macska lányt is lepasszol, Nozomi Kiriya néven. A szótlan, komoly leányzó előszeretettel lopakodik a sötétben, és édes cicává válva járja a várost. Hogy milyen kalandok várnak e furcsa bagázsra? Kiderül a sorozat előre haladtával.

Érdekesség, hogy a fanservice itt kiterjed arra is, hogy más animéket is felhoznak a palettára, ráadásul a Love-ru című széria szereplői is feltűnnek. Rettentően komolytalan vígjátéknak ígérkezik, a karakterek elég tipikusak, de aranyosak, főleg Chise-chan szobalányai jópofák, mikor elemzik a kisasszony tetteinek mozgatórugóit, és rendszeresen leégetik nyilvánosan a munkaadójukat. Micsoda munka morál! 🙂

Adatok

  • Japán cím: 迷い猫オーバーラン!/ Mayoi Neko Overrun!
  • Angol cím: Stray Cats Overrun!
  • Történet: Tomohiro Matsu
  • Eredeti karakter design: Peco
  • Rendezte: –
  • Karakter design: Naoko Nakamoto
  • Megjelenés éve: 2010. április
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 12 epizód?
  • Műfaj: hárem, seinen, macska lányok, fanservice, vígjáték
  • Stúdió: AIC
  • Hivatkozások: ANN (eng), AniDB (eng), AnimeNfo (eng), Hivatalos honlap (japán), Wikipedia (eng), OneManga (eng)
(Visited 100 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .