Kara no Kyoukai movie 7. (2009)

Kara no Kyoukai movie 7. (2009)

Kara no kyoukai 7.
Kara no Kyoukai 7.

Véget ért a Kara no Kyoukai (Garden of Sinners) mozifilm sorozata. A filmsorozat 2007-ben indult, és a 7 mozifilmet megért széria záró darabja 2009 augusztusában jelent meg. A Garden of Sinners az ufotable és a Type-Moon egyik legizgalmassabb, látványvilágát tekintve a legkidolgozottabb alkotása, mely fordulatos, misztikus történet vezetéssel, rejtélyes gyilkosságokkal. Két főszereplőjének, Shiki és Kokutó kapcsolatának kibontásával, és olyan fontosabb szereplőkkel, mint a mágus Touko, és Kokutó húga, Azaka. A zenét Yuki Kajiura írta, és az általa felfedezett csapata, a Kalafina szolgáltatta minden egyes részben, megteremtve a Garden of Sinners különleges természetfeletti hangulatát.

Kara no Kyoukai Movie Part 7 – Satsujin Kōsatsu (2009) története:

Tokyo utcáit újabb sorozatgyilkosságok teszik félelmetessé. A gyilkos szinte a megtévesztésig azonos módon végez áldozataival, mint 4 évvel korábban, amikor Shiki és Kokutó találkoztak. Kokutóban felébred a gyanú, hogy Shikihez lehet köze az újabb eseteknek, és gyanúja be is igazolódik, mikor szerelme egyik napról a másikra eltűnik. Kokutó, hogy maga előtt, és Toukó előtt is tisztázza Shikit, magánnyomozásba kezd. A szálak egy különleges új droghoz és egy régi középiskolai ismerőshöz vezetnek. Mindeközben Shiki is a gyilkos nyomába indul, de lelkét kételyek gyötrik, hiszen a gyilkosság gondolata egyre erősebben csábítja, és nem tudja meddig képes Kokutó mellett „normális” életet élni. Hogy két főhősünk megtalálja-e a régóta vágyott békét, és a gyilkosságok elkövetőjének kilétére is fényderül-e, kiderül a 2 óra hosszas, gyönyörűen animált film során.k

Képi világát tekintve ez a záró epizód volt talán a legsötétebb színvilágú, és fakó tónusú. Mivel a jelenetek többsége éjszaka játszódik, kihalt üzletnegyedekben és elhagyatott raktárépületekben, drogos tanyákon, ezért a sötét tónusok, bizarr, beton dzsungeles hátterek dominálnak. A cselekmény során a korábbi részekhez képest sokkal drámaibb hangvételű háttérzenék szólalnak meg, és talán itt hallhatóak a leglíraibb balladák is, kórusművek személyében.
A Kara no Kyoukai-nak megható, és felemelő befejezése lett ez a rész, méltán teremtve meg a sorozat eposzát.j

Anime adatok:

  • Angol cím: Garden of Sinners Movie Part 7;
  • Japán cím: Kara no Kyoukai – Satsujon Kosatsu;
  • Írta/Történet: Type-Moon;
  • Rendezte: Takayuki Hirao;
  • Karakter design: Takash Takeuchi;
  • Megjelenés éve: 2009;
  • Típus: Movie;
  • Terjedelem: 7 epizód;
  • Műfaj: dráma, pszichológiai, thriller, természetfeletti, misztikum;
  • Zene: Yuki Kajiura;
  • Stúdió: ufotable, Aniplex, Type-Moon ;
  • Kapcsolódó oldalak: ANN / Anime DB / AnimeInfo / Hivatalos Honlap
(Visited 84 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .