Tatakau Shisho (The Book of Bantorra; TV-sorozat; 2009)

Tatakau Shisho (The Book of Bantorra; TV-sorozat; 2009)

Tatakau Shisho

És ez lesz az az anime, amit 100%-ig biztos, hogy végig nézek! A grafika lenyűgöző, a történet pedig összetett. A kicsit a fantasy és a régmúlt világát idéző sorozat első látásra olyan, mint ha csak a Gonzo, vagy a Production IG egyik alkotása lenne. De nem, ezt az animét a David Production készíti, korábbi munkáik: Ristorante Paradiso, Code Geass R2, Dogs: Bullets & Carnage.

A zene is igényes, mivel az op-ban az Ali Project dalol (pl.: Requiem for the Phantom, Rozen Maiden, Noir), az ending pedig egy szép, lágy dallam, Annabel előadásában.

Alaptörténet: egy alternatív világban járunk, ahol véres háború folyik természetfeletti erővel bíró emberek: a Shindeki Templom, és az Armed Librarians (Bantorra könyvtár) között. Míg az egyik oldal az embereket, mint élő bombákat használja fel, addig a másik, minden áron az emberiség megmentésén fáradozik. (legalábbis látszólag) A „jó” oldalon harcol, Hamyuts Mesete és csapata. Ők védik a bantorrai könyvtárat, mivel ebben a világban ha az emberek meghalnak, akkor (kő) könyvvé válnak, melyben egész életük olvasható. Mindkét oldal egy titokzatos erő után nyomoz, ami majd hogy nem tömegpusztítást vitt végbe 200 évvel ezelőtt. A titok kulcsa pedig egy furcsa lány, akinek a könyvét akarják mindenáron megszerezni. Ebbe a helyzetbe pottyan bele egy fiú, Colio Tonis, akit szintén arra „programoznak” be, hogy mint bomba, ölje meg Hamyuts Mesete-t, a Bantorra könyvtár parancsnokát, de egy különös látomás egészen más irányba viszi el éltetét…

Az első rész annyira magával ragadott! A hangulata kicsit Ergo Proxy-s, kicsit Ghost in the Shell-es (mármint nem a történet tartalma szempontjából). Van benne egy kis filozófia, kritika, háború, szerelem, bajtársiasság… és töménytelen, látványos harc. Akik egy izgalmas, komoly hangvételű, nagyon is összetett és csavaros cselekményű sorozatra vágynak, azoknak szerintem kellemes élményt ígér az év hátra lévő részére. Az ANN alapján eddig 13 részesnek tűnik a sorozat, de szerintem ez hosszabb lesz (legalábbis remélem).

(Visited 96 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .