Kurokami the Animation (TV-sorozat; 2008-2009)

Kurokami the Animation (TV-sorozat; 2008-2009)

Kurokami the Animation

Igazi shounen-fight Anime, mégis volt benne minden egy fordulatokban gazdag történethez! A koreai mangából készült adaptáció nálam elnyerte erre az évre a legjobb animéje címet, a maga mûfajában természetesen. A pörgõs akciók mellett nem volt hiány benne drámából se, és ami a legjobban tetszett, hogy a jó és a rossz oldal nem volt egyértelmû. Tehát az elméletileg „rossz fiúkról” mindig kiderült valami pozitív, ami megmagyarázta tetteiket. És sajnos a jó és szívünknek kedves szereplõk sorra hullottak egymás után. Szerencsére a két fõhõs, Kuro-chan és Keita kitartóan küzdöttek, és végül legyõzték a „gonoszt”.

Nagyon szórakoztató volt, látványos harcok, megható pillanatok, igazi bajtársiasság, és kitûnõ zenei aláfestés! Mikor meghallottam a második openinget a 15. rész környékén…áhá nagyon megtetszett, azóta se gyõzõm hallgatni XD. A harcok alatt is remek dalok csendültek fel, hol rock, hol pedig elektronikus…alig várom már hogy azt OST-ját kiadják. Néha olyan érzésem volt ugyan, hogy egy PC Game-t nézek, csak azért mert az események pörögtek végig, harc követte a másikat. Sõt, talán még a Code Geass-hez is tudnám hasonlítani (bizonyos szempontból), aki szerintem látta a Kurokamit, az sejti mire gondolok ;).

A korábbi leírásomban az animációt kicsit lehúztam, nos ezt most már visszaszívom, mert igaz a karakterek néha furcsák voltak, de a sztori annyira magával ragadott… ehhez ez az animáció passzolt a legjobban.

Kicsit az alkotókról: az animét a Sunrise stúdió (pl.: Code Geass is az õ munkájuk volt) készíti több koreai munkatárssal is közremûködve (a stáb listán elég feltûnõek), úgyhogy ebbõl már alapnak számíthat az igényes animáció. A rendezõ Tsuneo Kobayashi is érdekes választás volt, hiszen olyan animék fûzõdnek a nevéhez, mint a tragikus shoujo-dráma, a Victorian Romance Emma, vagy a seinen egyúttal nagyon jó vígjáték, a Midori Days, vagy a Glass no Kamen, és a felejthetetlen NieA_7. Ismerõsnek csengett még mellette a karakter designért felelõs Hiroyuki Nishimura neve is, és ahogy utána néztem, nagy meglepetésemre több régebbi kedvencemben is feltûnt a munkája, pl.: Shamanic Princess, Ohran Koko Host Club (ahá ezzel magyarázható a shoujo karakter design a komor hangulatúság ellenére), Zipang, Deltora Quest, Mind Game, stb…

Amit még megemlítenék az az ending . Az endinget Yousei Teikoku énekli, nagyon aranyos, kicsit misztikus dal, és nekem elõször a Rozen Maiden című anime zenéit jutatta eszembe, de csak a Yuki Kaijura jellegzetes dallamait idézõ hegedûjátékok miatt.

A történetet röviden összefoglalva: A világot egy különleges energia, a Terra teremtette, amelynek harmonikus egyensúlya biztosítja az élet rendes körforgását. A terrának hála, azonban nemcsak emberek, hanem emberfeletti képességekkel bíró lények, úgynevezett Mototsumitamák (nem biztos hogy jól írtam le) is létrejöttek. Ezek a lények Szent Szigeteken, törzsekben élnek, és elszigetelõdtek az emberektõl. A Terrával kapcsolatban létrejött egy Doppleliner System is. Ennek a lényege, hogy minden embernek van két hasonmása, akik között egyenlõtlen arányban oszlik meg a Terra. Ha az egyikük meghal, akkor annak Terrája átáramlik az életben maradott testébe. Ám a 3 közül csak egy az eredeti, õt nevezik Root-nak. Ha mind a kettõ hasonmása meghal, akkor õ MasterRoot-tá válik, a szerencséje 100%-os lesz, és a benne lévõ Terra is maximalizálódik.

Ám itt jön a csavar: ha a Root találkozik a hasonmásával, akkor a hasonmást balszerencse keríti hatalmába, és meghal. Így halt meg Keita édesanyja is. Ám a történet kezdetén a Terrát jellemzõ harmónia felbomlóban van. Egyre több Master Root jön létre, és szabályosan egyre több ártatlan ember hal meg azért, mert „véletlenül” találkozott a hasonmásával. A színfalak mögött pedig ott vannak a Mototsumitamák is, akik szerzõdést köthetnek az emberekkel. Ennek lényege, hogy szívet, vagy más testrészt cserélnek, és ezzel a Mototsumitama ereje maximalizálódik, és ember partnerével különleges harci párost alkot. Ezt szimbolizálja a kézfejükön megjelenõ különös szimbólum. A Mototsumitama teljes erejét akkor képes szabadon engedni, ha szinkronizál a partnerével, és ha Master Root is az illetõ, akkor az ereje akár 10-szeresére is megnõhet.

Keita és Kuro-chan, aki szintén egy Mototsumitama, véletlenül találkozik, és a lány, hogy megmentse a fiú életét, szerzõdést köt vele. Bár Keita Terrája nagyon alacsony szinten van, mivel õ nem egy Root, hanem csak egy helyettes/hasonmás. Kuro végezni akar a bátyjával, Reinshivel, aki megölte a törzsüket, sõt az édesanyjukat is, és ez a férfi okozza a Terrával kapcsolatos problémákat, mivel egy erõs szervezet élén próbálja „kitermelni” a Master Rootokat. Hogy miért? Az a késõbbiekbben kiderül. A lényeg, hogy Keita hosszú viaskodás után hajlandó segíteni a lánynak, és együtt megpróbálnak szembeszállni a valaha élt legerõsebb Mototsumitama-vával: Reishivel, na meg az emberek sorsát megpecsételõ Doppleliner System-mel is. A közös harc során sok barátra és segítõtársra tesznek szert pl.: Akane-szan, Keita gyerekkori barátja.

Adatok:

  • Angol cím: Black God
  • Japán cím: Kurokami the Animation
  • Történet/manga: Dall-Young Lim (író); Sung-woo Park (rajz)
  • Rendezte: Tsuneo Kobayashi
  • Megjelenés éve: 2008-2009
  • Típus: TV-sorozat
  • Terjedelem:23 epiód
  • Mûfaj: fantasy, akció, dráma, shonen-fight
  • Karakter dizájn: Hiroyuki Nishimura
  • Stúdió: Sunrise
  • Opening1: „Sympathizer” ~ Minami Kuribayashi
  • Opening2: „»RANCE” ~ Granrodeo
  • Ending1: „Irodori no Nai Sekai” ~ Yousei Teikoku
  • Ending2: „Gekkou no Chigiri” ~ Yousei Teikoku
  • Hivatkozások: ANN (eng), AniDB (eng), AnimeNfo (eng), Anime Addicts (hun), Wkipédia (eng)
(Visited 69 times, 1 visits today)

6 thoughts on “Kurokami the Animation (TV-sorozat; 2008-2009)

  1. hali én olvastom a mangát ameddig lefordítottán angolra az tetszik is nagyon csak aztán letöltöttem az utcsó részt ebből a Tv sorozatból „életutak asszem” és „nagyon” meglepődtem a végén és sajnos nem jó értelembe :S jobban tetszett volna ha kuroval jön össze de ez már csak személyes vélemény

    1. Igen, ez engem is szíven ütött, személy szerint én elsírtam magam a végén… :(, kár hogy nem lehettek egymáséi. A mangában pozitívabb lett a vége? Azt nem sikerült még eddig elolvasnom.

  2. a manga fordítás még folyamatban van elvileg még vagy 30 manga nincs lefordítva szoval nem tudom és nem igen sikerült még megtalálni japánúl se szóval nem tudom de nem is értettem igazán h egy 100 fejezetes mangát h lehet bezsúfolni 22-23 anime részbe szóval reménykedek h jobb vége lesz

  3. nah most talán reménykedek rávettem magam japán oldalak átnésére és a googlechromenak hála lefordította a lényeges dolgokat 🙂 ugy néztem h a 16 odik kötetet még csak most február ban foglyák piacradobni szoval még vége sincs remélem h jót olvastam

    1. Wov, köszi az infókat :), kíváncsi vagyok az eredeti alkotók majd milyen befejezést szánnak neki, bár az Árnybírónak is szomcsi lett a vége, az is koreai volt, úgyh gyanús hogy itt is majd elviszik a dráma felé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .