Baku Yumemakura: Kurozuka

Baku Yumemakura: Kurozuka

Baku Yumemakura: Kurozuka

A Kurozuka egy novella adaptációja, melyet Baku Yumemakura írt 2003-ban. A novellával egy időben kezdődött el a képregény feldolgozás is. A mangát Takashi Noguchi rajzolta, aki egyben a novella illusztrációt is készítette. A Kurozuka személyében egy újabb shounen mangával van dolgunk. Látványos harcoknak, vérfürdőnek, lengén öltözött hölgyikéknek lehetünk szemtanúi, melyet nagyon szép és részletes grafika tálal. A manga népszerűségét mutatja, hogy 2008 őszén egy 12 részes anime adaptáció is indult belőle, megint csak a Madhouse produkciójában. A 10 kötetes képregény sorozat 2006-ban ért véget.

Főszereplőnk egy Kuro nevű nemes ifjú, a 12. századi Japánból, aki egy véres háború után kénytelen menekülni saját bátyja elől, mivel az életére tőrt. Csak egy hű társa kíséri el, Benkei. Menekülésük során egy csapat rémisztő, zombiszerű lénybe botlanak, akik japán kardokkal támadnak rájuk.

Később a közeli tisztáson egy kivilágított házra bukkannak, ahol menedéket kérnek. Befogadójuk, egy Kuromitsu nevű szépséges nő, akibe első látásra beleszeret Kuro. Egy feltétellel hajlandó Kuromitsu gondoskodni Kuroról: ha sem ő, sem kísérője nem teszik be a lábukat a ház legutolsó szobájába. Másnap reggel Benkei eltűnik. Míg távol van, az éj leple alatt Kuro ellenséges katonák neszezésére ébred fel. Lassan felkel, kezében kardjával lopakodik a hosszú folyosón. Hirtelen vér csöpögésének hangja üti meg fülét. Odaér a tiltott utolsó szobához, de amint beles, egy olyan szörnyű dologgal találkozik, melytől még a hátán is feláll a szőr. Kuromitsu ugyanis egy halott férfi vérző holttestét nyalogatja. A lány kicsit megdöbben váratlan látogatójától, és úgy véli ennek kellett történnie, ugyanis ő is beleszeretett a fiúba, de a kapcsolatuk reménytelen lenne a lány bűnei miatt. Kis beszélgetésüket a katonák hirtelen támadása zavarja meg. Kuromitsu karját levágják, és Kuro hiába erős, a túlerő végül legyűri. És éppen mikor a halálos döfést kapná, a halottnak vélt Kuromitsu puszta kézzel végez az ellenfelével, majd Kurot egy biztonságos helyre viszi.

Mint várható, kiderül, hogy a lány egy vámpír, már több száz éve él, és feltesz egy ajánlatot haldokló főhősünknek: követné-e őt az örökké valóságba?

A Kurozuka e kicsit sablonos kezdés után teljesen egyedivé válik. Ugyanis az idősíkok között ugrálva hirtelen a zord jövőben találjuk Kurot, aki éppen felébred pár száz éves álmából. A robotok, és mutánsok által uralt világban, mindenki egykori szerelmét, Kuromitsut keresi. És mivel az egyetlen vámpír a világon Kuromitsu, ezért minden ember, szörny az ő vérét akarja. Szegény Kuroval azért nem foglalkoznak, mert nem lett tökéletes az átváltozása, mikor Kuromitsu épp vámpírrá tette volna, hirtelen rájuk támadtak, és levágták Kuro fejét. Így száz évenként elég morbid módon Kuronak új testet vadászik Kuromitsu.

A történet nagyon izgalmas, a történelmi kezdésből hirtelen egy apokaliptikus jövőbe váltás teóriája szenzációs. A sci-fi elem mellett nagyon sok brutális, naturalisztikusan részletes jelenet is feltűnik. Szerintem az egyik legjobb vámpíros manga, ami mostanság készült.

(Visited 41 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .