Eden of the East (TV-sorozat, 2009)

Eden of the East (TV-sorozat, 2009)

03. epizód ~ On the Night of the Late Show

Eden of the East

Kicsit megkésve, de törve nem =), jött az Eden of the East 3. része. Már hétvégén sikerült megnéznem, de a sok beadandó közepette nem volt időm írni róla. A sztori szerencsére halad előre, és szépen bontakoznak ki a szálak. Saki és Akira megtalálta Akira (Takizawa) „címét”. Tényleg az egyik rakéta támadás helyszíne mellett található. Várható volt, hogy cseppet sem lesz normállis a helyszín, először egy raktárnak indul, majd egy rettentően aranyos kiskutyus vezetésének hála, hőseink felfedeznek egy óriási kihalt bevásárlóközpontot. Akira lakhelye tehát: egy bevásárlóközpont volt…És ebből Saki mit szűr le? Akira biztos menedzserként dolgozott ott, és milliomos. XD Aucs… Valószínű, hogy ez ugrik be mindenkinek elsőre… 🙂 De nem baj, Sakit ilyen kis naivnak szeretjük.

A bevásárlói körút, és luxus cikkek után, Akira úriemberként akar tündökölni, és egy hatalmas moziban levetíti Sakinak a kedvenc filmjét. Igen ám, de a cseppet sem rokonszenves detektívünk is visszatér!  Elsősorban azért, hogy elszedje Akira telefonját. Kétszer 8 billió, vagy akármennyi yennel csak jobban boldogul a szélhámos ember fia. Mellé kicsit elveri Akirát a kis agresszív zsarunk, majd gyorsan lelép. Érdekes, hogy mindebből a moziban csücsülő Saki semmit sem vett észre…legalább kimehetett volna megnézni, hogy hova tűnt a srác… De Akira legalább hősiesen megvédte Sakit, igaz csak szóban megkérte, hogy őt ne bántsa a zsarukánk.

Ám az élet a rossz fiúkkal sem kegyes. Kiderül, hogy a nyomozónk nem tudja használni Akira telefonját, mivel az ujj lenyomat alapján működik, ergo, csak a jogos tulajdonos férhet hozzá. Közben meg tudunk még valamit a telefon körül lengő rejtélyről, Juizról, és a 11 terroristáról, akik a  Selecao szervezet tagjai, és jobbá akarják tenni Japánt. Mondjuk ezek a furcsa rakéta támadások, melyeknek nincs áldozata, kivéve a legutóbbi esetet…elég furcsák…. Mindesetre másnap reggel Saki nem találja Akirát sehol, és hagy neki egy felettébb tartalmas üzenetet, majd haza megy a családjához. Jahm, Saki családja és barátai is jó arcok, karakterek lehetnek, mert pl estig várták Sakit, mire az egyik csajszi megszólalt, hogy délelőtt már írt sms-st hogy ma egy barátnőjénél alszik, de ez biztosan nem igaz. XD Ennyit a kommunikáció csodáiról XD. Mindeközben Akira is feleszmél, majd Sakinak hála, egy nyilvános fülkéből felhívja a zsarut a telcsijén, mivel a rendőrbácsi elhagyta a jelvényét, és gondolom nem örülne neki, ha egy rendőrörsön kapná vissza… Egészen jól mennek a dolgok, ám váratlanul felbukkan a rendőr felesége, aki „véletlenül” megkapta a zsaru lelkes üzenetét, hogy kaszált egy csomó pénzt, és ezentúl boldogoan fognak élni. A bökkenő, hogy ezt az üzenetet eredetileg a szeretőjének szánta a férfi… Hajaj, vigyázni kell ezekkel a nőkkel. Az asszony begőzölt egy csöppet, és egy késsel leszúrja a férjét. Amilyen hirtelen feltűnt a nyomozónk, oly hirtelen ki is szállt a játékból, kicsit holtan és véresen. Még közben makogott valamit arról, hogy ha a küldetésüket nem teljesítik, akkor  végez velük valaki, mármint a 11 emberkével. És támadt egy olyan gyanúja is, hogy a felesége nem magától ölte meg… Szóval Akira az utolsó pillanatban toppan a képbe, és még visszakapja kis telefonját. Na de hogyan tovább?

Anime adatok:

  • Angol cím: Eden of the East
  • Japán cím: Higashi no Eden
  • Történet: Kenji Kamiyama
  • Rendezte: Kenji Kamiyama
  • Karakter design: Satoko Morikawa
  • Megjelenés éve: 2009. tavasz
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 11 epizód
  • Műfaj: romantikus-dráma, sci-fi, akció, sci-fi
  • Zene: Kenji Kawai
  • Opening: “Falling Down” ~ Oasis
  • Ending: “Futuristic Imagination” ~ School Food Punishment
  • Stúdió: Production IG
  • Kapcsolódó oldalak: ANN / Hivatalos honlap / You Tube (opening)
(Visited 29 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .