Hirano Kouta: Hellsing

Hirano Kouta: Hellsing

Hirano Kouta: Hellsing

Különösen addiktív ötvözete a történelmi eseményeknek és a fantáziának a Hellsing. Az 1997-ben indult manga sorozat 2008 szeptemberében jutott el a végkifejletig 10 kötettel.

A Hellsing, egy titokzatos és rejtélyes titkos szervezetről szól, akik vámpírokkal, zombikkal és egyéb természetfeletti lénnyel küzdenek. A szervezet egy angol protestáns mozgalom része, melynek vezetője a csinos Sir Integra Fairbrook Wingates Hellsing. Ő a Szent Protestáns Lovagrend vezetőjének, Abraham Van Hellsing-nek a lánya. Feladatuk, hogy megvédjék Angliát, és a királynőt minden őt veszélyeztető tényezőtől, legyen az ember, vagy éppen szörnyeteg, vagy maga a Vatikán. Integra egyik titkos fegyvere, a „Protestánsok Kutyájaként” is csúfolt, Alucard (ha nevét visszafele olvassuk, akkor Dracula), aki vámpír létére az emberek szolgálatába állt. Közte és Integra között egy titokzatos kötelék feszül.

Egyik akciójuk során csatlakozik a szervezethez Seras Victoria („rendőrlány”), akit Alucard tesz vámpírrá, hogy megmentse az életét. Kis csapatunknak nemcsak élőholtakkal kell felvenniük a harcot, hanem pl.: a nácikból álló, világuralomra törő vámpírokkal (Millenium banda), akik a II. világháború után Brazíliában rejtőzködtek egész idáig.

A történetben kellemesen keverednek a történelmi személyek és események, valamint látványos akcióból és fergeteges komédiából sincs hiány, amit a csöppet lökött szereplők közvetítenek felénk. A Hellsing nem is akar semmi komolyat mondani, csak a vígjátékon és a gyakran öncélú vérfürdőkön van benne a hangsúly, na meg a horrorisztikus képi megjelenítésen. De ez nem is baj, ezért szeretjük.

Persze anime adaptáció is készült belőle: 2001-2002-ben a Gonzo animációs stúdió készített el egy 13 részes sorozatot hozzá. Később 2006-ban kijött egy 6 részes folytatás, a Hellsing Ultimate OVA a Satelight és a Madhouse gondozásában.

Az eredeti Hellsinggel párhuzamosan Hirano Kouta 2001-ben is indított egy másik Hellsing manga sorozatot, Hellsing: The Dawn címmel, melyben Alucardék a Millenium vámpír banda bázisát támadják meg Varsóban (Lengyelország, 1944.).

(Visited 39 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .