Eden of the East (TV-sorozat, 2009)

Eden of the East (TV-sorozat, 2009)

02. epizód ~ Melancholy Monday

Eden of the East

A második részben kicsit árnyaltabbá vált a sztori, sőt, most már kezd kibontakozni a sorozat komoly oldala is. Saki és Takizawa szépen haza repülnek Japánba, ahol még látják az előző napi rakéta támadás maradványait. Saki elmeséli a fiúnak, hogy eddig 11 ilyen támadás érte Japánt, és azt pletykálják, hogy mindegyikért az USA a felelős, de persze nincs erre bizonyíték. Mindesetre a támadások mindig hétfői napokon történtek, és ezért Careless Monday-nek nevezték el ezeket az alkalmakat. A Japán rájött, hogy valamit rosszul csinált eddig, hiszen nem számítottak sosem terrorista támadásra. Az érdekesség, hogy eddig egyetlen halálos áldozata sem volt a támadásnak, csak most a legútóbbinak.

Ahogy Saki és Takizawa földet érnek, a srác eldönti, hogy kideríti, ki is ő valójában, ezért meg akarja keresni az útlevelében megjelölt címet. Először Saki-chan nélkül indul útnak, de végül rájön, hogy nem tud tájékozódni ebben a hatalmas városban, és a lány WC-ben újra felkeresi segítőjét, Saki nagy örömére. Valahogy a lány nagyon nem akar elválni a fiútól. Hmm…Hmm….csak szerelem ez első látásra :). (Közben meglátjuk Saki családját és barátait is, akik a reptérre próbálnak kijutni elé, de a nagy dugóban ez reménytelen póbálkozásnak tűnik.)

Eközben Takizawa megint próbálgatja a szuper telefonját, és megint megszólal a másik vonal végén egy női hang, Juiz. Juiz, Takizawa titkárnőjeként mutatkozik be, és közli vele, hogy minden kívánságát képes teljesíteni, amit a fiú rögtön ki is próbál. A következő sokk az lesz, mikor Juiz tájékoztatja az anyagi helyzetéről…8 billió yen van a számláján XD…Nem kis pályás dologban lehet benne a srác. Emellett Juiz 9-esnek nevezi őt. Ugyanekkor feltűnik egy Kondo nevű japán nyomozó, ugyanilyen telefonnal. A nyomozó érdekes mód, mindent lát a saját készülékén, amit Takizawa a telefonjával tesz. Sőt, még követni is tudja a mozgását, hogy merre jár. Mikor a metró állomáson nagy nehezen utol éri a srácot, csodálkozik Takizawa furcsa viselkedésén, majd elhatározza, hogy ő maga végzi el majd Takizawa munkáját…Vajon mi lehet az?

Másik érdekesség, a zsarunk elég kétes ügyekbe keveredett a maffiával, 2 millió yenes tartozása miatt keresik meg a rossz fiúk, mikor éppen lazítana. Erre, felhívja telefonján Juizt (ugyanaz a hang, mint Takizawa telóján), és utasítja, hogy ölje meg a két tagot, aki zaklatja. Pár perc, és már csak a rossz fiúk hullája látható a talajon. Jahm, és még egy ártatlan civil szemtanúval is bővül a kép…Hát, biztos egy piszkos zsaruval van dolgunk a személyében…

És végül visszatérünk kis „párocskánkhoz”. Saki végül úgy dönt, hogy teljesen elkíséri Takizawát a házához, ami egyébként az egyik rakéta támadás színhelyének közelében van. Miközben várakoznak a hajóra, mi elvinné őket oda, egymás múltjáról mesélnek, vagyis inkább Saki kezdi el, és váratlanul Takizawa is emlékezni kezd egy gyermekkori élményére. Saki-chanről megtudjuk, hogy a szülei meghaltak, így a nővére és a sógora gondoskodnak róla, de ő nem akarja őket terhelni, minél hamarabb független szeretne lenni.

Erre Takizawának is beugrik, hogy 5 éves korában az édeanyja adott neki egy 500 yenest, hogy vegyen magának bármit, majd azt fűzte hozzá, hogy a pénz hatalom, mely nem tesz különbséget gyerek és felnőtt között. A fiú ekkor látta utoljára az édesanyját, és ez az egyetlen emléke is róla… A hajó azonban közben befut, és eredetileg főhőseink útja itt elvált volna, de váratlanul Takizawa kinyújtja kezét Saki felé, és magával rántja a hajóra. Pár arcpirító jelenet következik még ezután, és megtudjuk, hogy Takizawa nagy film rajongó.

Anime adatok:

  • Angol cím: Eden of the East
  • Japán cím: Higashi no Eden
  • Történet: Kenji Kamiyama
  • Rendezte: Kenji Kamiyama
  • Karakter design: Satoko Morikawa
  • Megjelenés éve: 2009. tavasz
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 11 epizód
  • Műfaj: romantikus-dráma, sci-fi, akció, sci-fi
  • Zene: Kenji Kawai
  • Opening: “Falling Down” ~ Oasis
  • Ending: “Futuristic Imagination” ~ School Food Punishment
  • Stúdió: Production IG
  • Kapcsolódó oldalak: ANN / Hivatalos honlap / You Tube (opening)
(Visited 31 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .