Ikerhatás 2. (2004)

Ikerhatás 2. (2004)

A TV2-őn adták ezt az érdekes kínai romantikus-akció-komédiát. Bár a port.hu-n, Jackie Chan: Ikerhatás 2. címen van fenn, a híres kínai színész momentán egy jelenet erejéig tűnik fel, sőt, az Ikerhatás 1. című filmhez momentán semmi köze sincs a két főhősnőt alakítő színésznőket kivéve. (Én maga az első részről lemarattam, csak a szereplőgárda után néztem eddig). A története tetszett, bár voltak benne kusza dolgok, melyek első látásra érthetetlenek voltak számomra, de azért a film végére összeállt a kép. Maga az alap koncepció főleg a hölgy néző közönség számára elég kecsegtető lehet:

Egy eltűnt századokat idéző, misztikus birodalomban játszódnak az események, ahol a nők uralkodnak, a férfiak pedig rabszolgák. Ki nem játszott még el a gondolattal, hogy mint nő, a férfiak főlé kerülve, teljhatalommal uralkodjon felettük? Ebben a képzeletbeli világban, a férfiakat áruba bocsájtják, és kinézetüktől függően, vagy egy bordélyházban, vagy egy magas rangú űrnő hálószobájában kötnek ki. Rosszabb esetben kemény két kezi munka vár rájuk.

Igen ám, ez a csodás világ egészen szép lenne (mármint a nők számára, bár ki tudja… :), csak a birodalom kegyetlen királynője egyetlen dolgot tiltott meg, ami az emberek számára nélkülözhetetlen az életben: a szerelmet. Emiatt az ország népe szomorú, hiszen nem élhet senki se szabadon az érzelmeinek, még a nők sem.

Ugyanis, ha valaki beleszeret egy férfiba, az kemény bűntetésben és kiközösítésben részesül. Ezt a boldogtalan birodalmat egyetlen személy mentheti meg, mégpedig a királyné férjéül jósolt király leszármazottja, aki ha megkaparintja a szent kardot, győzedelmeskedhet a természetfeletti erővel rendelkező uralkodónő felett. Ebben a bonyodalmakkal teli világban követhetjük nyomon 4 fiatal szerelmét, akiket sajátos okok indítanak a királynő elleni küzdelemre. Két lány és két fiú, akik között a kezdeti úrnő-szolga alárendeltségi viszony átalakul viszontagságokkal teli kalandjaik során.

A 4 fiatal pedig: Két színész jóbarát, és állítólag az egyikük a korábban említett király leszármazottja, mindketten a csinos lányok, és a szerelem miatt indulnak útra, bár egyikük szívesen vállalná a gazdag zsákmányt is. Az egyik lány éppen férfi szolgákkal kereskedik, és a mohó kapzsiság készteti a kard és a rejtélyes kincsek megtalálására, na meg abban reménykedik, hogy talán králynő lehet ő is. Míg a másik leányzó éppen a királynő kémje, aki azért tart velük, hogy megakadályozza küldetésüket, ám mielőtt észrevenné a szíve örök rabságba esik az egyik fiúnak köszönhetően.

Romantika, minden mennyiségben komédia és látványos küzdelmek teszik izgalmassá a filmet. Bár azért vannak gyenge pontjai is az alkotásnak. A kivitelezésre ugyan nem lehet panasz, szépek a felvételek, a kosztümök, bár mikor a férfiakat nőkké változtatja a királynő, és mellük nő, az elég bizarr jelenetre sikeredett. Ami még rossz pont volt, az a vontatottság. Több percig tartott egy-egy küzdelem, egy-egy jelenet, amikor már 10-edjére nyúlt a főhős fiú a kard után, meg eldobta újra és újra… Na, meg néhány számítógépes efekt egész egyszerűre és néhol torzra sikeredett. Ezeket leszámítva egész élvezhető alkotás volt, főleg a 4 főszereplő miatt, akik közül az egyik fiú Jackie Chan fia is egyben. Ezt a film megnézése után tudtam meg, mellyel megoldódott egy nagy titok számomra: hogy honnan volt olyan ismerős a fiú. Összegezve jó film volt, humoros is volt, egy esti kikapcsolódásnak tökéletesen megfelelt.

Adatok

  • Magyar cím: Ikerhatás 2.
  • Eredeti cím: Chin gei bin 2: Fa dou daai jin
  • Rendezte: Patrick Leung, Corey Yuen
  • Írta: Kin Chung Chan, Suet Lam
  • Műfaj: fantasy, kaland, akció, vígjáték, romantika
  • Megjelenés éve: 2004
  • Terjedelem: 105 perc
  • Szereplők: Charlene Choi (13th Young Master), Gillian Chung (Blue Bird), Donnie Yen (General Lone), Jaycee Chan (Charcoal Head), Edison Chen (Peachy)
  • Ország: Kína
  • LinkekPort.hu / IMDB


(Visited 318 times, 2 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .