Ayakashi Japanese Classic Horror (TV-sorozat; 2006)

Ayakashi Japanese Classic Horror: 02. epizód (TV-sorozat; 2006)

Ayakashi Japanese Classic Horror

Ebben az epizódban nem csupán a tragikus eseményeknek lehettünk tanúi, hanem plusz információkat is meg tudhattunk Oiwa legendájával kapcsolatban. Kiderült, hogy tulajdonképpen egy átkot hozott létre, mely révén Tamiya leszármazottjait kísértik, s megmagyarázhatatlan gyilkosságokat követnek el őrületükben.

Oiwa végül megissza a mérgezett vizet, de előtte Tamiya elmegy köszönetet mondani a „gyógyszerért”, a szomszédba. Míg Ito Oume (a lány, aki megmérgezte Oiwát), és (nagy)szülei társaságát élvezi, hitvese szörnyű kínokat áll ki… a torka éget, nagyon szomjas, s szinte elveszti a józan eszét… a méreg nem gyorsan, hanem lassan öli meg, s pusztítja a szüléstől amúgy is gyönge testét (Tamiya azért is szeretett ki belőle, mert a szülésből sehogy se tudott felépülni, s régi szépsége oda lett)…

Eközben Tamiyát egy elég érdekes alku elé állítják…az Ito család bevallja neki, hogy feleségének nem gyógyszert, hanem mérget adtak, s azt szeretnék, ha az unokájukat, Oumét venné feleségül… Adnak neki emellé egy csomó aranyat is, hogy az alkut még jobban kecsegtetővé tegyék a szemében… Tamiya pedig mit csinál? Kapzsiságától, s egy szebb feleség reményétől hajtva belemegy a dologba… Az esküvőt még az nap este meg akarják tartani…

Tamiya mindezek után haza indul, s otthon nagy szörnyűség fogadja… Felesége orcájának bal fele teljesen szétroncsolódott (mintha savval maratták volna meg), s még gyengébb mint eddig volt… Tamiya pedig kerek-perec kijelenti neki, hogy mást vesz el feleségül… Oiwa teljesen kiborul, majd miután Tamiya távozik újabb esküvőjére, Oiwa mindenáron követni akarja, hogy legalább „köszönetet” mondjon azoknak, akik ezt tették vele… Mindezek előtt Tamiya megparancsolja emberének, Takuetsunak, hogy tűntesse el a házából a tönkre ment nőt, sőt meg is ölheti, ha úgy alakulnának a dolgok.

Arról nem is beszélve, hogy még saját fiát is megtagadja. Taketsu pedig szerelmes Oiwába, s nem tudja bántani, csak éppenséggel leteperi helyette. Oiwa védekezik egy szamuráj karddal, majd a falba vágva azt összeesik, a riadt Taketsu pedig bocsánatot kér tőle a félelemtől remegve. Oiwa el kezd szépítkezni, hogy egy feleséghez méltóan jelenjen meg élete megrontói előtt, de szeméből, ajkaiból dől a vér, majd egyensúlyát veszve ráesik a szamuráj kardba, ami elvágja a torkát… Ekkor furcsa dolgok kezdenek el történni… patkányok lepik el az egész házat, sőt még egy fekete macskát is szétszednek.

Tamiya a ceremónia után visszatér házába, s egy cseppet sem érez sajnálatot halott hitvese, s síró gyermeke miatt. Mivel a szekrényben megkötözve volt egy szolga is, Kohei, Tamiya hidegvérrel megöli őt, hogy nehogy elmondja bárkinek is mi történt házában. S ekkor kik érkeznek? Oume és a nagyszülei, ugyanis Oume már rögtön be szeretne költözni újdonsült férje házacskájába. Tamiya gyorsan eltűnteti a holtesteket, egy ajtóra felszögeli őket két oldalra, majd bele dobatja őket a folyóba, hogy azt higgyék az emberek, hogy szeretők voltak, s együtt lettek öngyilkosok. Eközben az Ito családnak azt hazudja, hogy Oiwa megszökött a szeretőjével, kisfiukat pedig hátrahagyta. A kisfiút az Ito nagyszülők veszik magukhoz.

Oume és Tamiya az este félhomályában, éppen házasságukat készülnek „szentesíteni”, mikor Tamiyának látomása lesz. A halott Oiwa szelleme jelenik meg előtte Oume helyett, s elkövetett bűneit sorolja neki. A férfi megtébolyodik, s egy kardcsapással végez Oumével, majd a nagy zajra berohanó Ito nagypapával.

(Visited 38 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .