Full metal panic! (TV-sorozat; 2002)

Full metal panic! (TV-sorozat; 2002)

Full metal panic! (TV-sorozat; 2002)
Full metal panic! (TV-sorozat; 2002)

A történet főszereplője Souske Sagara, aki 16 éves kora ellenére katona, s a „Mithril” nevű szervezetnek dolgozik. A Mithril egy titkos, a legmodernebb technológiát alkalmazó katonai szervezet, mely a terrorizmus ellen küzd, és létezéséről még a kormány se tud. Souske mostani küldetése pedig az, hogy egy vele egykorú lányt, név szerint Chidori Kanamet, kell megvédenie, s 24 órán keresztül a testőrének kell lennie, mégpedig úgy, hogy a lány ne is sejtse meg hogy mi az ő küldetése. Így Souske Chidoriék osztályába érkezik, mint új diák, de mint az várható nem éppen „normálisan” viselkedik a suliban, ami rengeteg vicces helyzetet produkál. Chidori mindenhova követi (még a lány öltözőbe is), mindenkire fegyvert fog, aki a lány közelébe merészkedik, s a így is elég temperamentumos Chidorit az őrületbe kergeti, ezért mindenáron megpróbálja lerázni a srácot. Így indul el Chidori és Souske kapcsolata…Szegény Souske csak a rábízott feladatot próbálja lelkiismeretesen teljesíteni, de Chidori nem egy könnyű eset. Nagyon önálló, nem szereti ha pátyolgatják, hamar fel megy benne a pumpa, s eléggé „kemény” lány, aki meg tudja magát védeni ha kell. Azonban egy osztálykirándulás alkalmával, Chidorit elrabolják, s hát csak Souske az egyetlen, aki megtudja menteni… Vajon mit tud Chidori, amit más nem? Mit akarnak tőle a terroristák? Ki is valójában Souske?

A történet először vígjátéknak indul: sosem lehetsz benne biztos, hogy Souske épp mit fog felrobbantani, szétszedni J, vagy éppen kit fog leteperni (még a tanárok sincsenek biztonságban tőle). De később komolyabb hangvételre vált az egész, mert itt kemény életre-halálra menő harcok folynak a terroristák és Souske között, így Chidori megtapasztalhatja hogy milyen a rideg, kegyetlen valóság…Emellett Souske múltjába is betekintést nyerhetünk, hogy hogyan is lehet valaki ilyen fiatalon katona, s képes embereket ölni. A történet során rengeteg titokra fényderül, de nincs hiány fordulatokban se. Igazi mecha anime is, tele van harci jelenettel, de drámából is kijut benne, valamint egy-egy epizód van hogy csak vígjátékon alapul, ezek ilyen pihentetőül szolgálnak a nagy harcok előtt, vagy éppen után. Az animáció ahhoz képest, hogy mecha anime, a karakterek kidolgozása terén is szép és igényes. Az zene is nagyon jó, a legtöbb betétdalt az animéhez (opening+ending is) Shimokawa Mikuni énekli, aki épp ezzel vált híressé, szóval igazi profi munka. Mindent összegezve, egy nagyon jó kis anime, nem az a szokásos mecha, még egy pici romantika is belefér, na meg vígjáték.

Adatok

  • Cím: Full Metal Panic! ;
  • Típus: TV sorozat ;
  • Terjedelem: 24 epizód ;
  • Műfaj: akció, mecha, sci-fi, dráma, vígjáték;
  • Megjelenés éve: 2002 ;
  • Studio: GONZO DIGIMATION
(Visited 39 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .