Full metal panic? – Fumoffu! (TV-sorozat; 2003)

Full metal panic? – Fumoffu! (TV-sorozat; 2003)

Full metal panic? - Fumoffu! (TV-sorozat; 2003)
Full metal panic? – Fumoffu! (TV-sorozat; 2003)

A Full metal panic? Fumoffu! sorozat főszereplői ugyanazok, mint a Full metal panic! – é, sőt az alaptörténet is ugyanaz, de inkább ez egy változata, s nem annyira a folytatása szerintem, bár annak is fel lehet fogni. Mindenesetre Souske Sagara Chidori testőreként, s egyben osztálytársaként éli hétköznapjait, amik cseppet sem mondhatóak nyugodtnak és békésnek… Ugyanis az első sorozatból kimaradt összes poén, félreértés, repülő gránát s komikus helyzet vég nélküli sorozata ez az anime, így a műfaja teljes mértékben vígjáték, de több a romantikus elem benne, mint az első szériában.

Itt megismerhetjük Chidori osztálytársait, barátait is. Még Souske is beilleszkedik az osztályba, s szerez barátokat magának, de az alap természete nem változik. J A történet itt igazából az ő és Chidori kapcsolatára fókuszál, ugyanis Chidori néha (amikor éppen magánál van, s nem püföli SouskétJ) eléggé úgy néz ki, hogy szerelmes a fiúba, csak Souske nem igazán jártas e dolgokban, így természetesen nem vesz észre semmit.

Szegény Chidori pedig mindent megpróbál: új fürdőruhát vesz, kisminkeli magát, kedveskedik Souskénak néha kis apróságokkal…de a fiú túl lassúnak bizonyul, s mindig mindent félreért. Így követhetjük nyomon két hősünk és barátaik életét vízen, szárazföldön sőt még néha levegőben is. Az animáció az első sorozathoz hasonlóan szép és igényes, bár itt inkább lágyabbak, kedélyesebbek a színek, ahogy egy vígjátékhoz illik. A zene itt is kidolgozott, s tökéletesen megadja a történet alaphangulatát. Mindent összegezve tökéletes kikapcsolódási lehetőséget nyújt könnyedségével és humorával, valamint önálló külön történetet alkot, így akár ezt az is megnézheti, aki nem látta az első sorozatot, hiszen még a két alkotás hangvétele is teljen eltér egymástól.

Adatok

  • Címe: Full Metal Panic? Fumoffu! ;
  • Típus: TV sorozat;
  • Terjedelem: 12 epizód ;
  • Műfaj: teljes mértékben vígjáték, egy kis akcióval:);
  • Megjelenés éve: 2003 ;
  • Studio: Kyoto Animation ;
  • Írta: Gatoh Shouji ;
  • Dizájn: Horiuchi Osamu ;
  • Rendezte: Takemoto Yasuhiro ;
  • Vágó: Gatoh Shouji, Shimo Fumihiko, Takemoto Yasuhiro
(Visited 48 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .