Ghost in the Shell Stand Alone Complex 1st GIG (TV-sorozat; 2002)

Ghost in the Shell Stand Alone Complex 1st GIG (TV-sorozat; 2002)

A történet 2030-ban játszódik, a nem is olyan távoli jövőben. Főszereplő Kusanagi Motoko, a 9-es csoport (közrendvédelemmel foglalkozó különleges rendőri osztag) őrnagya. Az ő és társai minden napjait követhetjük nyomon. Sikkasztók, pénzmosók, gyilkosok, terroristák és hackkerek ellen kell fellépniük nap mint nap.

Azonban veszélyes küldetéseik mellett megismerhetjük egyes szereplők múltját, illetve betekintést nyerhetünk magánéletükbe is. Ilyen szereplő Kusanagi Motoko is – a kiborg lány, valamint Batou – a csoport fizikailag legerősebb tagja, és Togusa – a volt nyomozó, akit nem rég helyeztek át ebbe a részlegbe. Bevetéseik alkalmával azonban néha olyan rejtélyes titkokra is fényt derítenek, amit vagy a kormány, vagy a rendőrség minden áron, akár több ember élete árán is, de el akar titkolni. Valamint egy kis filozófiai fejtegetés is megjelenik benne: hogy a gépek képesek-e érzelmekre, és létezik-e olyan hogy lélek. De ezekből a mozifilmekkel ellentétben nincs benne olyan sok, s nem is ezeken van inkább a hangsúly, hanem a szereplők igazi személyiségét, énjét próbálja bemutatni.

Emellett nem tekinthető ez a sorozat a mozifilmek folytatásaként se, mert történetileg nem függnek össze. Ez az anime, egy külön, önálló történettel rendelkezik, így akik nem látták a mozifilmeket, azok is nyugodtan megnézhetik. Az animáció szép és igényes, s a karakterek jellemükkel együtt jól ki vannak dolgozva. A zene pedig, melyet Yoko Kanno készített, ahogy az várható magas színvonalú, magával ragadó és élvezetes. A történet fonala könnyen követhető, és érthető. Tehát mindenkinek érdemes megnéznie, aki szereti a jövőben játszódó, igazi mecha, akciódús  animéket.

(Visited 99 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .