She and her cat (OVA; 1999)

She and her cat (OVA; 1999)

She and her cat (OVA; 1999)
She and her cat (1999)

A Her and her cat című anime, egy rövid, mindössze 5 perces, fekete-fehér művészfilm. Az egész történetet, egy fiú cica meséli, és az ő szemszögéből láthatjuk. A történet 4 évszak alapján, 4 rövid fejezetből áll: tavasz, nyár, ősz, tél. Különösebben többet bevezetőül nem nagyon lehet írni e animéről, rövidsége, és mondanivalója miatt is. Annyi bizonyos, hogy a cica, és gazdája, aki egy fiatal lány, s akibe „szerelmes” a cica, az ő minden napjaikat követhetjük nyomon az animében. Ahogy a cica mellette van, ha jó kedve van, ha szomorú, s ilyenkor a cica nem tud sok mindent csinálni, egyrészt mert nem érti, hogy mi is történik, mit gondolnak az emberek, s ilyesmi. Mindenesetre az animáció kellemes, olyan békés és megnyugtató. Összegzésképp ez egy igazi műalkotás, s szerintem egy anime rajongónak ajánlott megnéznie.

Japán cím: Kanojo to Kanojo no Neko; Angol cím: Her and Her Cat/ She and Her Cat; Típus: OVA ; Terjedelem: 1 epizód (ez kb 5 perces); Műfaj: dráma; Megjelenés éve: 1999 ; Forgalmazza: ADV Films; Készítette: Shinkai Makoto; Rendezte: Shinkai Makoto

(Visited 36 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .