Road Movie (2002)

Road Movie (2002)

Road Movie (2002)

A Road Movie egy 2002-es dél-koreai művészfilm. A művet Kim in Shik nagy sikerű, s tehetséges koreai rendező írta és készítette. A zene nagyon magával ragadó, a történet pedig… Igaz, hogy a homoszexualitás a film fő témája, de egy olyan oldalról közelíti meg ezt a dolgot, hogy az embert önkéntelenül is magával ragadja. A film elég megbotránkoztató, s ledöbbentő képsorokkal indul, ugyanis két férfi elég vad, s féktelen szeretkezésének lehetünk szemtanúi…Bár ez ne ijesszen el senkit, főleg a művészfilm kedvelőket, mivel a történet során ez az egyeten szexuális tartalomtól fűtött jelenet, illetve a rendező így próbálja üzenetét elküldeni e sokkoló képsorokkal nézőinek. A sztori két tönkrement férfi találkozását mutatja be, ahogy egy aluljáróból elindulnak. Mindketten több öngyilkossági kísérleten vannak túl. Az egyik férfi homoszexuális, a másik épp a feleségétől válik, ugyanis a család összes pénzét elveszítette. Később színrelép egy gyönyörű fiatal lány, aki prostituáltként dolgozik, s ő szerelmes lesz a homo férfiba… A továbbiakat nem lövöm le, ezt a filmet látni kell ahhoz, hogy valaki átérezhesse.

A kamerafelvételek, a vágás valai eszméletlen, az olykor fekete-fehér képekkel az érzelmek méginkább a tetőpontra hágnak. A kamerafelvételek egytől-egyig gyöngürűek, nem véletlen hogy díjra is jelölték. Nem hiába, ez egy művészfilm.

Hát röviden ennyit erről a gyöngyszemről… A mondanivalója nagyon összetett, így nem is lehetne pár mondatban összefoglalni, hiszen a másság elfogadásán túl, az emberi lét kérdésein át, az érzelmekig minden megtalálható benne.

Adatok

  • Cím: Road Movie
  • Megjelenés: 2002
  • Rendező: Kim In Shik
  • Írta: Kim In Shik
  • Ország: Korea
(Visited 35 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .