Mizutani Kyoko: Curtain / …カーテン。(josei manga; one-sot; 1 kötet; 2006)

Mizutani Kyoko: Curtain / …カーテン。(josei manga; 1 kötet; 2006)

Mizutani Kyoko: Curtain (manga;2006)
Mizutani Kyoko: Curtain (manga;2006)

One-shot josei mangák gyűjteménye Mizutani Kyokótól. A megszokott munkahelyi, tanár-tanár, irodai alkalmazottak, iskolai románcok újabb tárháza ez a rövid manga – aranyos történetekkel, ügyetlen főhősnőkkel. A grafika nem rossz, de nem is az a tipikus huh de klafa, de azért szórakoztató sztorik olvashatóak benne. A kedvencem az első történet volt, amelyben megjelenik a manga címét is adó motívum, ez a Curtain (Függöny).

Diákból kollégák – Most már meghódíthatlak?

1. Living purely together with Sensei: Hiyori Okamura az új matematika tanár abban az iskolában, ahova ő is járt mintegy pár éve, és ahol szerelmes volt titkon kémia tanárába, a jóképű Shibasaki-ba. A macsó tanár azonban nőügyeiről volt hírhedt, egyszer pont a suli nővérrel kapta rajta hősnőnk, ahogy éppen akcióznak a nővérszobában. Hiyori ugyan reménytelennek tartotta, hogy valaha is összejöhet a tanárával, már azt hitte, rég megházasodott, erre mikor viszontlátja, immár mint kollégáját, meglepődik, hogy az egykori csapodár sensei még mindig szingli. Egy véletlen baleset folytán pedig együtt kénytelenek élni egy rövid ideig. Vajon sikerül leküzdeniük a régi tanár-diák távolságtartó viszonyt, vagy végre sensei nem egykori diákjaként, hanem fiatal nőként tekint hősnőnkre?

2. Love Duet: Honda Ema csodálja egyik kollégáját, ugyanakkor tart is tőle szigorúsága és munka mániája miatt. Ám egy véletlen folytán, Ema gyerekkori álmának beteljesüléséhez, pont erre a férfira van szüksége. A zseni srác ugyanis kiválóan zongorázik, Ema pedig pont meg akarja tanulni kezelni e csodás hangszert. A meglepetés akkor fogadja, mikor zongoratanárnőjét egyszer csak annak bátyja helyettesíti, aki nem más mint a korábban csodált kolléga, akitől Ema egyszerűen megőrül ha meglátja (heves szívdobogás, pirulás, és egyebek miatt). 

3. Sweet days for you, too: Ez a harmadik sztori nem igazán tetszett. Egy szigorú, rideg, állandóan a munkájának élő nőről szól, akit folyton zaklat szexuálisan a főnöke, de emellett utálja a munkáját is. Ráadásul semmi kilátása nincs arra, hogy előléptessék. Egyszer azonban felcsillan előtte a lehetőség. A főnöke megbízza, hogy az egyik léha alkalmazott után nyomozzon, aki szerinte megcsapolja a cég pénzét, és felesleges kutatásokra költi azt. A nő megismerkedik az egyébként jóképű illetővel, és elsőre egy felelőtlen, léha alaknak könyveli el. Azonban a dolgok gyorsan megváltoznak, ahogy a sorozatos megfigyelések alatt egyre közelebb kerül egymáshoz a két karakter.

4. Impassioned Drawing: A két főhős egy cégnél dolgozik, mindketten az építész szakmában. Nagyon jó munka kapcsolat van közöttük, és titokban együtt is élnek már. Azonban a munkahelyük tiltja a dolgozók közötti románcot, akikről kiderült eddig hogy viszonyt folytattak, azok közül az egyik felet áthelyezték egy másik vidéki kirendeltségbe, ha pedig házasságra került a sor, a nőt általában elbocsátották, és háztartásbeli lett. A történet főhősnője imádja  a munkáját, így egyik opciót sem szeretné magának. De titokban tudja-e tartani továbbra is kapcsolatát a jóképű fiatalemberrel, vagy döntenie kell mi a fontosabb: a munka vagy a szerelem?

Összegzés: a grafika elmegy, a sztorik közül nekem a legjobban az első és a negyedik tetszett. A kötetből még egy sztori hátra van, de egyelőre nem fordították le. Úgyhogy josei mangára fel, aki valamivel el akarja ütni az időt, ez nem lehet rossz választás arra.

Linkek: Baka-Updates Manga (eng); TenManga (eng); MangaFox (eng)

(Visited 98 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .