Yumekui Merry / Dream Eater Merry (TV-sorozat; 2011)

Yumekui Merry / Dream Eater Merry (TV-sorozat; 2011)

01. epizód: Dream Reality

Yumekui Merry / Dream Eater Merry (TV-sorozat; 2011)
Yumekui Merry (TV-sorozat; 2011)

Nagyon aranyos animével indít a J.C.Staff ebben a téli seasonban is, a Toradora romantikus komédiája és a Nodame Cantabile josei drámája után, most egy fantasy kaland sztorival kezd elbűvölni. A Yumekui Merry manga adaptációja reméljük nemcsak az ennivalón édes, és szép animációval fog függővé tenni, ráadásul a különleges története se semmi így elsőre.

Álom vagy valóság?

Yumeji Fujiwara (Nobuhiko Okamoto) egy írónak készülő fiú, ráadásul meg tudja jósolni, hogy mások milyen álmokkal fognak gazdagodni az éj leple alatt. Ehhez nem tesz mást, mint koncentrálva az alanyra tekint ujjai között, és az illetőt körülvevő színfoltokból állapítja meg a dolgokat. Csak egy bökkenő van. Kis jósunk már éjszakák óta ugyanazzal a rémálommal küzd. Egy macska horda kívánja felkoncolni, és tör az életére (szegényke), de a döntő pillanatban mindig felébred. Ez azonban megváltozik mikor rápottyan (szokás szerint) a történet főhősnője, a nem e világból származó Merry Nightmare (Ayane Sakura). A varjakkal támadt pillanatnyi nézeteltérése után a lány Fujiwara-kunon landol (hát igen, a varjak nem hagyják aludni az ember lányát még egy fa tetején sem), majd a zuhanás közben elvesztett kalapját keresve elrohan.

Fujiwara elgondolkodva megtalálja később ezt a kalapot, de éppen egy a rémálmából ismerős cicát pillant meg alatta. A Deja Vu hangzatos szólamával ekkor a rémálma valósággá válik, és egy John Doe (Jouji Nakata) nevű alak követeli a fiú testét, ugyanis az Álom Világot elhagyva Fujiwara testében akar átlépni a valóságba. (Ez az alak ostromolta eddig a macskás rémálmokkal is.) A rémséges, fekete szereléses, álarcos figura rá is küldi szerencsétlen hősünkre macska kommandóját, de a végső pillanatban belibben a képbe Merry a kalapjáért. Miközben hihetetlen erővel földbe döngöli a rossz fiút, megtudjuk, hogy Merry egy elveszett bárány, aki minden áron vissza akar térni az Álmok Világába, bár nem emlékszik semmire a múltjából. A hazajutáshoz John Doe segítségét kéri (furcsa gondolat, hogy miután péppé verte segítsen neki?). Persze az alak jót mulatva köddé válik a lány kérését hallva, és megújult érdeklődéssel kezd el élcelődni Merry helyzetén. Ki Merry? Hogy jutott a valóságba? Fujiwara-kunnak honnan van álom látó különleges képessége? Nos miután Merry sírva elájul Fujiwara karjai közé, így ebben az első részben ez nem derült ki, na de majd a folytatásból talán meg tudjuk.

Aranyos, különleges de izgalmas lesz-e?

Mivel a mangát nem olvastam, nem tudom mire számíthatunk, de ez az első rész jó bemelegítésnek tűnt. A történet aranyos, az animáció első osztályú (Merry ruhája valami csoda, ilyet én is hordanék, öhm ha fiatalabb lennék és egy anime karakter :D), és a Merry vs John Doe meccs se ment le egy-kettőre, pár izgalmas beállítást beletettek. Ami különösen tetszik a cukorfalat karakter dizájnon túl, az a néhol pasztelesen, elmosódottan megrajzolt háttér, olyan különleges hangulatot adnak ezek az elmosódott színek. A szinkronok teli találatok, bár John Doe hangja fogott meg elsőre, le se tagadhatta hogy drága Alucardként szólalt meg a Hellsingből korábban (Jouji Nakata a szinkronszínész, valami zseniálisan hátborzongató a hangja). Merry hangja kicsit furcsa, őt Ayane Sakura szólaltatja meg, nem találtam hozzá korábbi főszerepeket, ami talán jó pont is lehet, legalább nem vetül rá Merry jellemére a szinkronszínész korábbi alakításainak árnyéka. Az opening nagyon csinos (nagyon jó animáció, színes, a harci és szomorkás hangulatot is elővetíti), rockos, szerintem az op dalt is ha egyre többet hallom, akkor nagyon bejövős lesz (ez Marina Fujiwarától a „Daydream Syndrome”). Az ending az openinghez hasonlóan nagyon jól néz ki, itt a Merryt alakító Ayane Sakura énekli a „Yume to Kibou to Ashita no Atashi” című dalocskát rózsa felhőbe burkolva.

Opening / Ending theme

b

Persze a klisés elemek itt se hiányozhatnak, amiket Fujiwara barátai hoznak: Fujiwarával együtt lakó (lány) gyerekkori barát, Isana Tachibana (Ai Kayano), akivel előszeretettel boronálják össze a fiút. Fujiwara az író klub tagja is a suliban, aminek elnöke Mei Hoshino (Natsumi Takamori) (zöld hajú, szemüveges, halk szavú, kifinomult leányzó). Az író klub egyik különc tagja Takateru Akiyanagi (Shinnosuke Tachibana) (bírom ezt a lökött srácot), aki mindig szellemes verseket költ Fujiwara kellemetlen helyzeteiről. És végül itt van még Saki Kirishima (Mariya Ise), a kicsit fiús, hirtelen haragú belevaló csajszi, aki ha kell üt és tombol, és mellesleg nagy rajongója főhősünk álomlátó képességének.

Alkotók és ami kimaradt még

Az animémet a bevált J.C.Staff kreálja, a rendező Shigeyasu Yamauchi (Blood+, Casshern Sins, Dragon Ball, Saint Seiya), aki a forgatókönyvet is viszi Hideki Shirane-szannal (Girls High, Hayate the combat butler) együtt. A karakter dizájner Masahiro Fujii (Nodame Cantabile, Toaru Kagaku no Railgun). A zenei betétek jó kis fiatalos rock muzsikák, a harci jelenetek nálam olyan Soul Eateres feelinggel bírnak.

Az eredeti seinen manga 2008-ban indult a Manga Time Kirara Forward magazinban (Houbunsha kiadó), eddig 5 kötete jelent meg. A mangát Ushiki Yoshitaka írja és rajzolja.

Pillanatképek / Screenshots [nggallery id=117]
Anime adatok
  • Japán cím: 夢喰いメリー / Yumekui Merry
  • Angol cím: Dream Eater Merry
  • Rendezte: Shigeyasu Yamauchi
  • Forgatókönyv: Hideki Shirane, Shigeyasu Yamauchi, Ushiki Yoshitaka
  • Karakter dizájn: Masahiro Fujii
  • Eredeti alkotó: Yoshitaka Ushiki
  • Megjelenés éve: 2011
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 13 epizód
  • Műfaj: akció, kaland, romantikus, természetfeletti, fantasy
  • Stúdió: J.C. Staff
  • HivatkozásokANN (eng); AniDB.net (eng);  My Animelist (eng); AnimeNfo (eng); Wikipedia (eng); MangaFox.com (eng); Baka-Updates Manga (eng); Allcinema (jp)
(Visited 107 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .