Ex-Driver (OVA; 2000)

Ex-Driver (OVA; 2000)

Az Ex-Driver című OVA-t már vagy 2 hete láttam, de csak most jutottam oda, hogy írjak is róla valamit. Az Ex-Driver kellemes kikapcsolódást nyújthat bárkinek egy szombat estére. Nincsenek benne ugyan nagy volumenű filozófiai gondolatok, de szerintem nem is jó, ha folyton komoly dolgokon gondolkodom, hiszen alapvetően vidám ember vagyok, úgyhogy egy jó kis vígjátékra bármikor vevő vagyok. Az Ex-Driver pedig humor szinten nagyon is jól teljesített, kellemes kis szórakozást nyújtott gyakran pajzán humorával, és izgalmas autó üldözős jeleneteivel pedig végig fenn tartotta az érdeklődésem.

Történet: egy olyan jövőben járunk, ahol a régi öreg robbanó motoros autók már a múltté, és helyettük számítógép vezérelt csoda járgányok üzemelnek tömegközlekedési eszközként, így ha éppen nincs vezetni se kedvünk, könnyű szerrel el visz minket az autónk. Igen ám, de a technika ördöge sohasem pihen! A számítógépek könnyen meghibásodhatnak, és ilyenkor irányíthatatlanná válnak ezek a járművek. Nos, ezeknek az elszabadult „fenevadaknak” a megszervezésére születtek meg az Ex-Driverek, akik verseny autónak is beillő, hagyományos, kicsit feltuningolt motorokkal ellátott autókkal veszik üldözőbe a tömeg közlekedés eme veszély forrásait. Közülük is először két Ex-Driver főhősnőnkkel ismerkedünk meg: Lisa Sakakinoval és Lorna Endouval. Lisa egy igazi démon. Magas hőfokon ég benne a verseny szellem, mindene a száguldás, és hát csöppet sem nézi jó szemmel a riválisait. Lornával szerencsére ennek ellenére harmonikus a viszonya, főleg, hogy tűz és víz a személyiségük. Ráadásul Lisa sajátossága, hogy állandóan álmai pasijának eljövetelére vár (ennek reménye kétszer is szerte foszlik majd az ova-sorozat során ^^ – az ő nagy bánatára), főleg hogy a helyi menő csávók, mind félnek tőle, sőt egyenesen menekülnek előle. Az ő társa a csendes és szépséges Lorna, ki visszahúzódó, szerény természetével képviseli a higgadtságot kis csapatukban, és az üldözések során alkalmazott stratégiákat is ő tervezi, kombinálja. Sokkal higgadtabb, és nyugodtabb mint a féktelen, szenvedélyes Lisa. A háttérben persze többen is segítik munkéjukat: Nina a számítógépjáték függő, ő a navigátoruk, a folyton morcos képet vágó Igazgató (röviden csak nagypapi), és még pár lökött szerelő, szakember.

A Lisa és Lorna munkáját eddig csak siker koronázta, ám egy szerencsétlen eset során képtelenek megfékezni a tenger felé tartó elszabadult járművet. Ekkor robog a képbe Souichi Sugano, aki rendkívüli tehetségével menti meg a lányokat. Ám mielőtt Lisa végzetesen beleszeretne titokzatos megmentőjükbe, kiderül, hogy a fiú csupán egy általános iskolás gyerek még. De a Nagypapi Lisa erőteljes ellenkezése ellenére felveszi harmadik tagnak a csapatba, és ezzel veszi kezdetét hármójuk csapatmunkájának és jellemfejlődésének komikus története. Ugyanis Souichi és Lisa között az ellenségeskedés kezdetben eget rengető. De persze ha egy kis fiú bekerül két bomba lány közé, várható milyen enyhén ecchis jelenetek is képernyőre kerülnek. Persze hogy még ennél is közelebb kerüljenek egymáshoz a csapattagok, nem elég, hogy egy fedél alatt élnek, de még egy középiskolába is fognak járni. Ráadásul amúgy sem egyszerű hétkönapjaikat megzavarja egy szabad Ex-Driver, a dögös, szabályokat szívesen megszegő Rei érkezése.

Összegezve: az autó üldözések látványosak, izgalmasak, a grafika a járműveket tekintve nagyon szépen kidolgozott. Persze nem lehet egy 2008-as igényes anime animációjához hsonlítani, nem mondom, hogy nem tetszett, és egy 2000-es alkotáshoz képest jól megállja a helyét. A karakter design is átlagos, a lányok és Souichi nagyon aranyosak lettek, és a humoros jelenetek animációjáért plusz pont jár az alkotóknak. Szóval bárkinek ajánlom, aki egy kis könnyed animére vágyik, kellemes humorral, egyszerűen csak hátra kell dőlni, és át kell adni magunkat az élvezetnek.

Adatok

  • Japán cím: エクスドライバー
  • Angol cím: Ex-Driver
  • Típus: OVA
  • Terjedelem: 6 epizód
  • Műfaj: vígjáték, akció, kaland, sci-fi
  • Megjelenés: 2000
  • Original Work: Kousuke Fujishima
  • Rendező: Jun Kawagoe
  • Zene: Hikaru Nanase
  • Karakter design: Ken-ichi Hamazaki, Kosuke Fijushima
  • Stúdió: A-Line, Inc. ACTAS, Animax
  • Opening: „Kaze ni Nare” ~ JAM Project
  • Ending: „Sogekite” ~ Milk
  • Honlapok: ANNAnimeAddicts (hun)
(Visited 105 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .