Pretear – Shin Shirayukihime Densetsu Pretear (TV-sorozat; 2001)

Pretear – Shin Shirayukihime Densetsu Pretear (TV-sorozat; 2001)

Pretear - Shin Shirayukihime Densetsu Pretear (TV-sorozat; 2001)
Pretear - Shin Shirayukihime Densetsu Pretear (TV-sorozat; 2001)

Történetünk hősnője Himeno Awayuki, aki egy átlagos, egy kissé temperamentumos, életvidám középiskolás 16 éves leányzó. Az édesanyját még kiskorában elveszítette, s ez még mindig szomorú emlék számára… Édesapja Kaoru, aki novellákat írt, de felesége halála után abbahagyta írói pályáját, így bánatát italba fojtotta. Azonban nemsokára megismerkedett az özvegy, s egyben milliomos Natsuevel, akivel rögtön egymásba szerettek, s össze is házasodtak. Így Himenonak új édesanyja lett, s mivel Natsuenek van két lánya (Mayune és Mawata) így két mostohatesót is kapott… Ez mind szép és jó lenne, csakhogy Himeno igazi családra vágyik, nem pedig egy hatalmas villára, ahol nem sokan fogadják szívesen.

Az édesapja állandóan újdonsült feleségével van, Mayune mindig szekírozza, s azt terjeszti róla a suliban, hogy az apja csak a pénze miatt vette el NatsuetMawata (nagyon zárkózott magába forduló lány, s senkit sem enged közel magához, ezért mindig magányos) pedig levegőnek nézi. Mindezek miatt Himeno nagyon egyedül érzi magát az új családjában, és úgy gondolja, hogy nincs is rá szükség…  Azonban gyökeresen megváltozik az élete, amikor belefut egy nagyon jóképű fiúba az utcán… Aki elég udvariatlanul viselkedik vele, ezért miután kellőképpen kezelésbe vette a srácot(behúzott neki egy kicsit:)) otthagyta. Még az nap azonban ismét megjelenik előtte a fiú, akit Hayatének hívnak, még pedig 6 társával együtt. Magukat Liefe lovagoknak nevezik, s arra kérik Himenot hogy segítsen nekik legyőzni a Sötétség hercegnőjét, aki el akarja pusztítani a világot… Himeno pedig a Pretear, egy olyan hatalommal rendelkező lény, aki a lovagokkal „eggyé” válva átváltozik, s különleges képességekre tesz szert…

Himeno természetesen először egy szavukat sem hiszi el, ám ekkor hirtelen megjelenik egy szörnyeteg, aki megakarja ölni a lovagokat, és hogy letudják győzni, szükségük van a Pretearra… Himeno végül elvállalja a feladatot, s 7 segítőtársával együtt felveszi a harcot a Sötétség Hercegnőjével… A lovagok mind a barátai lesznek, és most végre fontosnak érzi magát, mert valakinek szüksége van rá… Azonban a lovagok között nem mindenki viselkedik vele barátságosan… Ott van ugye Hayate, a szél Liefe lovagja, aki a kezdetektől fogva Himeno ellen van, s mindent megtesz azért hogy a lány ne akarjon velük harcolni…Ezt azért teszi, mert 16 évvel ezelőtt elkövetett egy végzetes hibát, s nem akarja , hogy ez ismét bekövetkezzen.

Akkor ott van Sasame, a hang Liefe lovagja, aki egy nagyon kedves , s megértő fiatal fiú, aki mély sebet hordoz a szívében. A történet folyamán inkább róluk tudunk meg több mindent, a maradék 5 lovag nem kap valami nagy szerepet. Közéjük tartozik Goh – a tűz Liefe lovagja, Hajime – a víz Liefe lovagja, Mannen – a jég Liefe lovagja , Shin – a növények Liefe lovagja (ők hárman: Hajime, Mannen, Shin még kis gyerekek), valamint  Kei – fény Liefe lovagja. Ők mindannyian különleges varázserővel rendelkeznek, az otthonuk pedig Leifenia. Mivel a világon minden élet alapja az, hogy rendelkezik Liefe-fal, így a sötétség, pusztítás démonjai ezt mind el akarják szívni. A Liefe lovagoknak az a feladata, hogy megvédjék az életet, tehát a Liefejét mindennek, de ez egyedül nem megy nekik, ezért van szükségük a Pretearra.

Nos, bevezetőül ennyit. A történet nekem nagyon tetszett, az animáció nem mindig olyan szép, de azért egy idő után magával ragadja az embert(Személy szerint nekem csak Himeno, és Mawata megrajzolása tetszett). Az anime nem valami hosszú, így néhány szerintem fontosabb szereplőt nem mutattak be igazán, de ettől függetlenül egy jól sikerült alkotás. Himeno jelleme nekem nagyon tetszett, mert amellett hogy elég szeleburdi lány, komoly is tud lenni, s egész felnőttesen is tud viselkedni. Elsősorban a vígjáték kategóriába lehetne besorolni az animét, mert tele van vicces jelenetekkel (ennek fő okozója Natsue személyes sofőrje Tanaka, aki szerelmes úrnőjébe.:), akkor Mayune is sokat poénkodik, vicces nézni, ahogy ráveti magát minden helyes pasira:)), emellett nagyon aranyos ahogy Himeno és Hayate civakodnak:).-hu de elkalandoztam:). Nos van bőven benne minden, egy tipikus magical-girl anime, drámával meg romantikával, aki szerette a Sailor Moont, K.K.Jeannet vagy a Wedding Peachet az nézze meg mindenféleképen, nem fog neki csalódást okozni!

Adatok

  • Típus: TV sorozat ; 
  • Terjedelem: 13 epizód ;
  • Műfaj: vígjáték, fantasy, magical-girl, dráma, romantikus, kaland ;
  • Megjelenés éve: 2001 ; 
  • Studió: Geneon Entertainment ;
  • Egyébb címei: New Snow White’s Legend Pretear ; Pretear ;
  • Japán címe: Shin Shirayukihime Densetsu Pretear
(Visited 42 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .