D.N Angel (TV-sorozat; 2003)

D.N Angel (TV-sorozat; 2003)

D.N Angel (TV-sorozat; 2003)

Niwa Daisuke egy átlagosnak látszó, félénk, csendes és nagyon aranyos 14 éves fiú. Édesanyjával és nagyapjával él együtt, akik különös, és furcsa „próbákkal” szokták várni a haza érkezésekor: elektromos ajtó, csapdák, rejtvények, stb. Daisuke már megszokta e „furcsaságaikat”, melyek révén mindig formában van. Az élete már így is elég „szokatlan”, melyekhez hozzájön az is, hogy reménytelenül szerelmes egy lányba, Harada Risába. Érzelmeit eddig a napig nem merte neki bevallani, de most úgy érzi, hogy itt van ennek az ideje, s minden bátorságát összeszedve ír a lánynak egy szerelmes levelet. Mindent eltervez előre tökéletesen, s már majdnem ott tart hogy odaadja Risának a levelet, amikor a lány hirtelen azt mondja, hogy Daisuke egy igazi jó barát számára, s nem is tekint rá úgy, mint egy fiúra.

Daisuke szíve összetörik, s egész nap maga  alatt lesz. De mivel pont ezen a napon van a 14. születésnapja, így hogy még bonyolultabbá váljanak a dolgok, egy nagy fordulat következik be életében. Ugyanis felébred benne Dark, a fantom tolvaj, aki már 300 éve, mindig megjelenik a Niwa család fiú leszármazottjaiban, mikor azok betöltik 14. életévüket, illetve éppen szerelmi bánatban szenvednek. S így Daisuke külseje is megváltozik: magasabb lesz, kb 18 évesnek fog kinézni, a haja is sötétebb lesz. Hogy visszatudjon változni „normálissá”, muszáj ellopnia különböző értékes műkincseket. „Küldetéseiben” segítségére lesz az igazi Dark, aki át tudja venni a fiú teste fellett az irányítást, valamint Wiz, az aranyos, kis nyusziszerű lény, aki Darkkal „egyesülve” fekete szárnnyá változik, így Dark képes repülni. Azonban komoly ellenfélre lel Hiwatari Satoshiban, a vele egy korú (Daisuke osztálytársa), rendőrségnek dolgozó fiúban, aki mindenáron el akarja kapni, s akit rejtélyes légkör leng körül.

A történet a továbbiakban, Dark veszélyes és egyre izgalmasabb küldetéseit mutatja be. Fény derül sok titokra, és rejtélyre, valamint Daisuke hétköznapi életét is tovább követhetjük (főleg szerelmi életét). Így mint várható, a történetben rengeteg szerelmi háromszög lesz: Daisuke szerelmes Risába, de a lány csak barátként tekint a fiúra, s miután személyesen találkozik Darkkal, a lány teljesen beleesik. Emellett Risának van egy ikertestvére, Riku, aki nagy nehezen, de rájön, hogy szerelmes Daisukeba… Vajon meg tudja oldani e bonyolult helyzetet Daisuke? Hiwatari-kunnak sikerül elkapnia Darkot?

A sztori, mint már említettem, izgalmas, fordulatos, s néha aranyos, van benne varázslat, kaland, vígjáték és romantika, dráma. A szereplők jelleme szépen kidolgozott. Az animáció is szép és igényes. A zene kellemes, s illik az anime hangulatához. Mindenkinek ajánlott megnéznie, aki szereti az ilyen típusú, könnyed és szórakoztató animéket, érdekes történettel.

Adatok

  • Cím: D.N Angel;
  • Típus: TV-sorozat;
  • Terjedelem: 26 epizód;
  • Műfaj: kaland, varázslat, fantasy, romantikus, dráma, vígjáték;
  • Megjelenés éve: 2003 ;
  • Studio: XEBEC;
  • Forgalmazza: ADV Films;
  • Karakter dizájn: Yamaoka Shinichi;
  • Rendezte: Habara Nobuyoshi;
  • Vágó: Arakawa Toshihisa
(Visited 67 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .