V. Anime fandub verseny az Őszi MondoConon!

Szívesen előadnál egy drámai jelenetet Yūki és Zero főszereplésében a Vampire Knight-ból? Belebújnál All Might bőrébe, amint éppen Dekut biztatja sajátos kiképzési módszerével? Megformálnád a Gintama flúgos karaktereit, akik a leglehetetlenebb helyzetekben is készek kiparodizálni a shōnen animéket?

Akkor jelentkezz anime fandub versenyünkre! A zsűriben megint hivatásos szinkronszínészek lesznek, keressük a legjobb hangot is a versenyen, ILLETVE, ha megvillantanád humoros oldaladat, várjuk a legjobb szinkronparódiákat is a nagyszínpadon! Részletek alább!

(És figyelem, apróbb változások vannak a jelentkezési feltételekben!)

Hogyan indulhatsz a versenyen?

1. Válaszd ki, hogy melyik animejelenetet szinkronizálnád. Adhatod az összes karakternek Te a hangodat, de többen is összeállhattok egy-egy jelenetre (erre a helyszínen is lesz lehetőség!). Kínálatunk most 8 db jelenetet takar:

2. Döntsd el, hogy egymagad, vagy csapatban indulnál/nátok-e a versenyen. (FONTOS VÁLTOZÁS: ugyanaz a versenyző egy egyéni és egy csoportos produkcióval indulhat! Tehát összesen két művel indulhat a versenyen!)

3. Töltsd le a választott jelenet szövegkönyvét innen és gyakorolj. Ebben segít videókínálatunk is, de nem muszáj ragaszkodnod a lefordított szöveghez. Engedd szabadjára a fantáziádat, és kreatívan írd át a szöveget! Akár viccesebbre, vagy éppen drámaibbra is veheted azt!

4. Jelentkezz a versenyre október 5. (csütörtök) éjfélig online ennek a jelentkezési lapnak a kitöltésével.

5. Gyere el az Őszi MondoConra október 8-án (vasárnap), ahol a Nagyszínpadon mutathatod meg 12:00 és 13:00 óra között, hogy mit tudsz. A kivetítőn szinkron nélkül, háttérzajokkal és zenékkel vetítjük majd az általad választott jelenetet, hozhatod a szöveget, de nálunk is lesz szövegkönyv. Itt már csak annyi a dolgod, hogy adj bele mindent a szinkronba!

FONTOS! Délelőtt 10:00 órától legkésőbb 11:30-ig várunk mindenkit a kék terembe (K épület, első emelet, a cosplay öltözők mellett, ahol a cosplay előzsűrizés szokott lenni), ahol főpróbát és előzsűrizést tartunk! A Nagyszínpadra így azok léphetnek fel, akik átestek ezen a 10:00 órakor kezdődő előzsűrizésen. Helyben nevezésre is van lehetőség, ha valaki utólag döntené el, hogy indulna a versenyen.

Tervezünk több kategóriában is nyertest hirdetni, így értékeljük:

  • a legjobb egyéni indulót
  • a legjobb csapatot
  • a legjobb hangot
  • a legkreatívabb átdolgozást

És jöjjön a lényeg, avagy a zsűri

  • Laudon Andrea, feltörekvő szinkronszínész – korábban a PECSÁS animeconok látogatója, aki az utóbbi időben olyan művekben tűnt fel, mint az Inuyasha – A film 2.: Kastély a tükör mögöttFullmetal Alchemist – Shamballa hódítója (Sheska); Agymanók – Riley (hangja), A dzsungel könyve (2016), Virsliparti (2016), Jurassic World (2015); Baywatch – Izabel (2017); Annabelle 2. – A teremtés (2017).
  • Lengyeltóti Kristóf, az UrbanFox Media Team vezetője, akik a Sword Art Online fandubját készítik.
  • Lippai László, színművész és szinkronszínész, aki a nyári MondoCon nagysikerű sztárvendégeként tér vissza. Ő volt Son Goku (Dragon Ball), Ben Stiller (Apádra ütök), Mógus professzor (Harry Potter), Johnny Depp (Ollókezű Edward), Matthew Broderick magyar hangja, valamint szerepelt A Notre Dame-i toronyőr című Disney animációs filmben (Quasimodo) és a Szörny Rt.-ben (Mike Wazowski) is többek között.

Nézd meg, hogyan csinálták mások. Íme előző versenyünk videófelvétele:

Várunk mindenkit szeretettel! Nézőként és versenyzőként egyaránt!

Garai Timi (aka Fullmoon)
MondoCon, animés programok szervezője

(Visited 1 321 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .