Nyári anime kerekasztal azoknak, akik lemaradtak róla

Másodjára szerveztem animés kerekasztalt a MondoConra. Tanulva a téli kerekasztal bakijaiból, idén már máshogy építettem fel a programot. Ezt nektek is köszönhetem, mivel az esemény után indított kérdőívre számtalan jó ötletet küldtetek nekem. (Most is van erre lehetőség, úgyhogy megint számítok a véleményetekre! ; ))

A beérkezett visszajelzések alapján, így terveztem a 2015-ös nyári kerekasztalt:

Meghívott vendégek

Számtalan vendéget javasoltatok, és fel is vettem velük a kapcsolatot. Sajnos más elfoglaltság, elutazás és egyéb személyes okok miatt, nem mindenki tudta vállalni a szereplést. Ennek ellenére sikerült remek embereket találnom, akikkel hihetetlenül jól éreztük magunkat a színpadon. : )

Kik is voltak ők?

  • Catrin, az AniMagazin főszerkesztője, aki szemfüles humorával és a shōnen műfajbeli jártasságával tett hozzá az elmondottakhoz. Ő visszatérő vendég, már az eslő kerekasztal sikerét is emelte. (Legközelebb ígérem, hogy teljesen pókmentes helyre ültetlek és legalább még egy Dragon Ball-fant szerzek!)
  • Daisetsu, az Animekommentár vloggere, és egyben legifjabb vélemény megmondónk, aki friss szemmel világított rá olyan nézőpontokra, amik felett mi „öregek” elsiklottunk. (Sajnálom, hogy a Nisekoi animéről végül nem tudtál beszélni!)
  • Junchi, ex-blogger, Mondo Magazin cikkíró és alkalmi (remélem így már neked is jobban tetszik :P) Twitterező, aki a régi animék – köztük a klasszikus shōjók – nagy kedvelője.
  • Ricz, a Ricz/Rōnin Factories alapítója, fansubber, blogger, aki Okabe Rintarō cosplayével örvendeztetett meg minket. No meg gyorstalpalót is tartott egy állítólag a „kecskepornónál” is jobb műfajról és animéről. : D (Továbbra sem értem, miért szereted a Monster Musumét, de nem ítélkezem.) Ó, igen. Ő is visszatérő vendég volt. : )

Köszönöm mindannyiótoknak a részvételt!

A kerekasztal pontos menetrendje

Sajnos a helyszín adottsága (szabadtéren volt most a kultúrkorner egy icipici sátor alatt) megkavarta a terveimet, plusz, szigorúan egy órám volt mindenre. Kezdésnek pedig kaptunk egy 20 perces csúszást, így tűkön ülve vártam a többiekkel, hogy a végtelen hosszúnak tűnő Gyűrűk urás előadás után megkapjuk végre a színpadot. A programterv konkrétan ez volt:

I) GYORSAJÁNLÓ A TAVASZI SZEZONBÓL
Arslan Senki, Shokugeki no Sōma, Fate/stay night: Unlimited Blade Works 2nd Season, Hibike! Ephonium, Nisekoi

II) SZEMEZGETÉS AZ ÚJONNAN INDULT NYÁRI ANIMÉKBŐL
Gangsta., Akagami no Shirayuki-hime, Non Non Biyori Repeat, Dragon Ball Chō, Charlotte, Kangoku Gakuen

III) A KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS EREDMÉNYE
Mely három animét vártátok a legjobban idén?

IV) MOST RAJTATOK A SOR! NEKTEK MIK TETSZETTEK?

Időszűke miatt a tavaszi szezonajánlót sajnos kihagytuk. Amiért még inkább fáj a szívem, hogy a kérdéseitekre se jutott idő. De! Volt egy pozitívum is. Kiderült, hogy 1 óra alatt hat animéről bőven el tudunk vitázgatni és még a szavazás eredményeit is át tudjuk rágni. Awesome! És most jön a lényeg.

A kerekasztalról készült videofelvételt itt nézhetitek vissza:

A kitárgyalt animék listája és leírása itt található → // 2015-ÖS NYÁRI SZEZONAJÁNLÓ //

A közönség szavazás eredményeit ide töltöttem fel → // SZAVAZÁS EREDMÉNYE //

A véleményeket pedig ide várom → // KÉRDŐÍV //

Minden kitöltés számít, mert az őszi MondoConra egy még ennél is jobb kerekasztalt szeretnék nektek összerittyenteni!

Köszönöm mindenkinek, aki eljött a programra! : )

Fullmoon aka Garai Timi

(Visited 359 times, 1 visits today)

7 thoughts on “Nyári anime kerekasztal azoknak, akik lemaradtak róla

  1. Jók lettek a kerekasztalos posztok Timi, a kérdőívet terjesztjük, a meghívást pedig itt is köszönöm! 🙂

    „(Legközelebb ígérem, hogy teljesen pókmentes helyre ültetlek és legalább még egy Dragon Ball-fant szerzek!)”
    Hehe, igazából a sok ön-(atyaégXD) és pók-(szegényekXD) buzerálásom a videón helyenként feltűnőbb, mint ahogy megéltem… szóval nem para. További DB fan hiánya pedig nem zavart, szerintem elképesztően részletesen és pozitívan bevezetted az új sorozatot (ahogy itt a másik bejegyzésben is olvasni!!!!), utána pedig jó volt az a pro-contra, amit a többiekkel képviseltünk, még ha kicsit túl is ragoztuk. 😛

    1. Juhú, köszi köszi. A terjesztést meg mindent. Hehe, sztem tök jó volt, hogy annyit rizsáztunk, és baromi jól beszéltetek! (Bár én még nem mertem visszanézni a videót :D, de annyit leszűrtem, hogy többé így nem ülök be :D).

  2. Én is kitöltöttem.:) Amint lesz időm kiteszem AP-re. Rálestem a videóra is. Jó lett. Szerintem mindenki remekül teljesített.
    Nem csak a DBről, hanem minden animéről sikerül pro-kontrát mondani, és ezt nagyon fontosnak tartom. Szóval hajrá a továbbiakban is. Már most várom az őszit. :)))

  3. Nem akartam kimondani nyíltan, hogy kicsit unom a sok gyerekkori barát(nő), tsundere szerelmes, perverz vágydémonok, mostoha- vagy féltesók és megannyi ecchi csaj sztereotípia kavalkádját, így a szörnylányos ezért tetszik: nem rendes lányok ezek már, hanem valami… izék, mások…Kicsit olyan a viszonyom felé, mint sok hentai után mikor megnézek egy yaoit. ^^”

    Ja, és ha legközelebb is lesz shoujo téma, akkor hozom a fekete rózsás hajcsatomat, hadd legyen cuki az, aki imádja. 😀

  4. Osztom Ricz véleményét a MonMusu másságát mint pozitívumként való felhozásban (mégha nekem nincs is tele annyira a butykosom a hagyományosabb hárem sztorikkal), viszont nekem elsősorban azért tetszik, mert tökéletesen megfelel annak az esetnek, amikor egy emeletes tufa marhaság olykor kimondottan szórakoztató tud lenni, a MonMusu pedig tökéletesen megfelel ennek szerintem. Azt is aláírom mondjuk, hogy egyébként egy ritka szemét sztoriról van szó nulla szereplőkkel (azt kis túlzással körberöhögöm aki ebből a sorozatból akar Best Girl listát csinálni, mert egy szimpla vonal hozzájuk képest komplett tervrajz), de ezzel a szörnylányos + orbitális hülyeség kombóval kvázi önmagát menti meg, szóval elég keményen borulni fog a sorozat ha a marhaság faktor idő előtt kifullad majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .