Gyűjtés Stan Sakai mangakának

A magyarul is megjelent nyuszis rónin-sorozat, az Usagi Yojimbo szerzőjének adományokat gyűjtenek Amerikában. A már 30 éve képregényrajzolóként dolgozó Stan Sakai (1953-ban született Kiotóban, majd az Egyesült Államokban telepedett le) számára az amerikai Cartoon Art Professional Society szervez egy aukciót, ahol neves rajzolók műveiből gyűjtött pénzt a szerzőnek utalják.

Súlyos beteg a képregényrajzoló felesége

pic-1The Cartoon Art Professional Society (CAPS) egy művészeti aukciót szervez az Usagi Yojimbo készítőjének, Stan Sakainak. A „mangaka” (idézőjelbe azért teszem, mert japán születésű ugyan, de az amerikai képregény kultúrában dolgozik) felesége Sharon, gyógyíthatatlan betegségben szenved, amihez hosszú kórházban töltött idő után még otthon is állandó ápolásra szorul. A család nem tudja fedezni a költségeket még a betegbiztosításukból sem.

Ezért a CAPS olyan rajzilm- és képregényrajzolókat keres, akik saját alkotásaikat ajánlanák fel egy aukción. Az eladott művekből befolyt összeget a családnak utalják majd át.

Emellett a szervezet Pay Palon keresztül is fogad adományokat a szerző-rajzoló számára.

Stan Sakai egyébként nemrég együttműködött a Dark Horse Comics alapítójávan és vezetőjével, Mike Richardsonnal és Koike Kazuoval, aLone Wolf and Cub készítőjével abban, hogy közösen indították el a 47 Rónin képregénysorozatot az USA-ban.

Az 47 rónin című film nálunk december 26-án nyit a mozikban Keanu Reeves főszereplésével. Az Usagi Yojimbo képregény magyarul a Vadvirágok Könyvműhely jóvoltából jelent meg, legutóbb a 12. kötete, A kard.

Forráscomicsalliance.comANNWikipediacomicvine.combleedingcool.com

(Visited 52 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .