Anime Addictsos hírcsokrom VI. – November és október

Rövid címek: Tezuka elveszett mangája; Production I.G live-actionben; Saitō Chiwa férjhez megy; Anime füldugó álmatlan éjszakákra; Shōjo manga rockos zúzásban.

Tezuka elveszett mangája

 Tezuka Osamu (1928-1989) soha ki nem adott, még hozzátartozói által sem látott mangája került elő a múlt hónapban. A 60 éves alkotásra kissé megkopott formában ugyan, de a szintén világhírű mangakának, Matsumoto Leijinek köszönhetően bukkantak rá. A ráadás, hogy e publikálatlan alkotás mellett további 8 mangakézirat is előkerült a feledés homályából.

Vázlat a Fuhyo-jima című mangából, ami még soha nem került a nagyközönség elé.
Vázlat a Fuhyo-jima című mangából, ami még soha nem került a nagyközönség elé.

Nyomtatásban soha meg nem jelent Tezuka mangákra bukkantak

Összesen kilenc darab soha meg nem jelent mangakéziratra bukkantak az elmúlt hónapban, amik a manga atyjának, Tezuka Osamunak az alkotásai. Ezek közül egy példány pedig egy teljesen új, soha nem látott karaktert és történetet mutatott be a halhatatlan művésztől.

A kéziratok az 1940-es években készültek, ezek többnyire később kiadásra került műveinek voltak az előzményei. Így látott újra napvilágot például a „Metropolis” (1949), a „Man of Tail” (1949) és a „The World 1,000 Years After” (1948) prelűdje.

Az egyetlen vázlat, ami sosem került még semmilyen formában a nyilvánosság elé a „Fuhyo-jima” (The buoy island) címet viseli, amiről Tezuka naplójában csupán történettöredékek maradtak fenn a cím mellett. Sokan meglepődtek ezen, főleg a mester egykori munkatársai, és hagyatékának kezelői, hiszen a történet tervezési fázisáról tudtak csupán, arról, hogy tényleges képregényoldalak készültek volna – nem.

A felfedezést ezen különleges alkotásairól az ismert Matsumoto Leiji tette, aki egyben Tezuka munkáinak gyűjtője is. A mangaka többek között használt könyvesboltokban jutott hozzá eddig Tezuka műveihez, és éppen egy ilyen vásárlókörút utáni manga rendezgetés után figyelt fel a 9 új vázlatra. E vázlatok egyébként kézzel és tollal rajzoltak, szinte majdnem kész állapotúak, például a „Man of Tail”-ben még színes oldalak is láthatóak, amint a történet főhőse madárszerű teremtményekkel küzd.

Arra a kérdésre, hogy Tezuka felbecsülhetetlen értékű vázlatai hogyan kerülhettek használt könyvesboltokba egykori családi otthonából, hagyatékának kezelője, Mori-sensei a következő választ adta: „Tezuka-senseinek szokása volt a fel nem használt, illetve ki nem adott mangarajzokat, vázlatokat válaszként elküldeni a rajongói levelekre. A tökéletesség megszállottjaként, ugyanis hiába fejezett be egy rajzot, mindig újra és újrarajzolta azt, egészen addig, amíg nem volt vele teljesen elégedett. Az a döntése, hogy nem használta fel az így elkészült rengeteg vázlatot később megjelenő műveiben, azt bizonyítja, hogy milyen nagy szenvedéllyel és odaadással élt a munkájának.

A felfedezett vázlatokat egy Tezuka kreatív ötleteit, korai munkáit bemutató könyvben jelentették meg a Shogakukan Creative Inc. jóvoltából június 26-án.

Ti is ilyen megszállottan alkottok képregényeket, vázlatokat? Mikor tekintetek késznek egy manga képregényoldalt, illetve egy komplett történetet? Örülnétek, ha híres mangakák a rajongói leveletekre válaszul Tezukához hasonlóan vázlatokat küldenének?

ForrásThe Asahi Shimbun

Shōjo manga rockos zúzásban

Egy 5 fős japán rock banda, név szerint a Man With a Mission, zenés videoklippé varázsolta Fukuyama Ryoko romantikus mangájának, a Fukumenkei Noise-nak a történetét. A koncerteken rókamaszkokat öltő srácok a manga hősnőjét elevenítették meg klipjükben, amint egy kihalt iskola épületében bolyong. A videó az idén áprilisban indult képregény népszerűsítését is szolgálja.

Katt a képre a videóért.
Katt a képre a videóért: http://youtu.be/TLmNA2-bCa0

Az 5 tagú Man With a Mission Fukuyama Ryokóval együttműködve készített egy zenés videoklipet. A banda „Feel and Think” című, 2013. október 14-én már a YouTube-ra is felkerült videója, ami pontosan hétfőn éjfélkor debütált, a Fukumenkei Noiseelső kötetét harangozza be. Ugyanis a manga első kötete most fog megjelenni pénteken (eddig a Hana to Yume magazin lapjain volt olvasható fejezetenként, 2013 áprilisa óta).

A zenés videóba ültetett shōjo manga maga is a zenének és egy viszonzatlan szerelmi szálnak ad otthont. A hősnője egy Nino nevű énekesnő, aki két fiú között őrlődik. Gyerekkori szerelmének, Momónak tett ígérete mellett egy zeneszerző srác (Yuzu) váratlan felbukkanása kavarja fel a lány érzelmeit. Ők hárman a középiskolában egy közös zenei klubba sodródnak.

ForrásANNMainichi Shimbun oldalaBaka-Updates Manga

Anime füldugó álmatlan éjszakákra

Japánban a lehető legviccesebb és (talán) furán hasznosnak minősülő cuccot találták fel: az animefigurájú füldugót. Horkol a kedves papa, vagy netántán a párunk? An és Min kisasszonyok gondoskodnak ezentúl a zavartalan alvásunkról. (Az már más kérdés, hogy célszerű háton aludnunk, ha nem akarunk kellemetlenségeket.)

Álomőrző "Office Lady-k", avagy a kiskösztümben pózóló ikertesók
Álomőrző „Office Lady-k”, avagy a kiskösztümben pózóló ikertesók

A játékokat gyártó Kitan Club néven ismert cég, egy kiskosztümben (is) feszítő ikertesó-sorozatot készített füldugókra. Az animés kis csodák Ant és Mint ábrázolják, 300 yenért lehet őket beszerezni automatákból. A szériában 6 különböző „kompozíció” látott napvilágot.

Forrás és további képekAnime News Network

Saitō Chiwa férjhez megy

Hogy ne csak az animevilág veszteségeiről tudósítsunk Nektek az oldalon, íme egy örömhír: sokak kedvenc szinkronszínésznője – avagy japánul seiyūja – férjhez megy. Ha Saitō Chiwa polgári neve sokat nem mond Nektek, akkor íme néhány emlékezetesebb karakter, kinek hangját adta eddig a művésznő: Senjōgahara Hitagi (Bakemonogatari szériák), Akemi Homura (Mahō Shōjo Madoka★Magica) és Stella (Arakawa Under the Bridge). Közeledő esküvőjéről pedig a következőképpen nyilatkozott az idén 32 éves Chiwa.

Chiwa ismertebb anime szinkronszerepei.
Chiwa ismertebb anime szinkronszerepei.

Az 1981-ben született Saitō Chiwa (Bakemonogatari, Puella Magi Madoka Magica) ügynöksége, az I’m Enterprise weboldalán közölte, hogy férjhez megy. A hölgyemény a közösségi média virágkorában nem rendelkezik sem Twitter, sem Facebook rajongói oldallal, ezért választotta ügynöksége site-ját a hír közzé tételére. Az esküvő időpontjáról konkrétan nem nyilatkozott. Az I’m Enterprise oldalán pedig a következő bejegyzés olvasható:

Engem, Saitō Chiwát, a sors igen csodás ajándékkal adományozott meg, hiszen párommal nemrég tettük meg az első lépéseket a közös élet felé. Szerelmem egy átlagos cég alkalmazottja. Olyan gyengéd és kedves, hogy úgy érzem, meg sem érdemlem az ő jóságát. Vele akarom leélni az életemet, és vele szeretnék családot alapítani.

A munkámat pedig ugyanazzal az elhivatottsággal és szenvedéllyel folytatom. Remélem, még komolyabb és professzionálisabb módon állok majd hozzá leendő szerepeimhez, és szívemet, lelkemet beleadom majd a színészkedésbe, úgy, hogy Ti megszerethessétek az általam alakított karaktereket. Még mindig kezdőnek érzem magam a szakmámban, ami aggaszt, és félek, hogy másoknak kellemetlenséget okozok, de nagyon boldog lennék, ha Ti, kedves rajongóim, ezután is ugyanúgy biztatnátok munkám során, mint eddig.

Köszönöm mindannak a kedves embernek, aki eddig segítette a munkámat. Számítok a támogatásotokra továbbra is. Köszönöm.

Az idei nyári szezonban sem kell nélkülöznünk Chiwa munkásságát, hiszen számtalan, aktuálisan futó animében szerepel, így ő játssza Mamejirōt a Blood LadbanMutsu Honokát a Stella Women’s Academy, High School Division Class C3-ban, valamint hallhatjuk hangját a Danganronpa The Animation (Asahina Aoi), a Dog & Scissors (Moribe Sara) című animékben és a legújabb Monogatari-széria hősnőjeként sem hiányozhat.

Chiwa ismertebb szerepei még: Kokoa Rosario + Vampire Capu2-ből és Kokoro Kokoro Library-ból.

ForrásANNOtakumoWikipediaMAL

Production I.G live-actionben

Production I.G igazi kuriózumra szánta el magát. Egy családi drámába készített „anime betétet”, mivel a történet főhősnője igazi otaku lány, akiseiyū szeretne lenni. Ehhez pedig a kedvenc animéjéből gyakorol jeleneteket. Mindeközben főszereplőnk egy önfelfedező útra indul a felnőtté válás ösvényén, amit édesanyja halála árnyékol be.

Otaku lány seiyū álommal egy tragikomikus családi történetben.
Otaku lány seiyū álommal egy tragikomikus családi történetben.

Production I.G (Ghost in the ShellBlood: The Last VampirePsycho-PassEden of the East) egyedi, exkluzívan csak egy élőszereplős filmben látható anime részleteket készít. A live-action film a Mugiko-san to (麦子さんと / With Mugiko) címet viseli, és 2013. december 21-énmutatják be a japán mozikban.

A főszerepben a gyönyörű Horikita Maki (Ataru: The First Love & The Last KillProfessor Layton and the Eternal DivaAlways San-chōme no Yūhi) egy animefan lányt játszik (Mugikót), akinek minden álma, hogy animesorozatokban szinkronszínészkedjen. A Production I.G pedig meganimálta a lány kedvenc animéjét, az Imadoki Dōkyūsei (Right Now Classmates) – e „sorozatból” láthatók majd bevágások a filmben, önálló animeként ne keressétek. Az anime egy fantasztikus sci-fi, aminek hősnője a virtuális valóságban harcol.

A film rendezője, Yoshida Keisuke (Sankaku, Junkissa Isobe, Tsukue no Nakami) maga is egy nagy anime rajongó, aki imádja a tipikus cuki animelányokat és menő anime hölgyeményeket. Kedvenc animéi közé tartozik a Toaru Kagaku no Railgun és az anohanaYoshida kérte fel aProduction I.G-t az anime részletek megalkotására. Az anime etűdökben egy ismert név működik közre:

Kawasaki Itsuro (Tsubasa RESERVoir CHRoNiCLE the Movie: The Princess in the Birdcage KingdomLegend of the Legendary HeroesListen to Me, Girls. I Am Your Father!) „rendezi” az animét. A történet olyan magical girl (mahō shōjo) animékből merít ötletet, mint a Precure. A filmbeli anime fél évig fut, azaz 26 részes sorozatként szerepel. Yoshida azzal is viccelődött, hogy alig várja, hogy ez az anime spin-off sztorikat szüljön.

Klikk a YouTube előzetesre: http://youtu.be/Mw8Lw6b7Clg - engem a Hanasaku Iroharára emlékeztet nagyon, Titeket?
Klikk a YouTube előzetesre: http://youtu.be/Mw8Lw6b7Clg – engem a Hanasaku Iroharára emlékeztet nagyon, Titeket?

A film ötlete már 8 éve formálódottYoshida elméjében. A cselekménye röviden: Mugiko édesanyja több évnyi távollét után tér vissza elhagyott lánya és fia életébe. Az újraegyesült família nemsokáig élvezheti a keserédes együttlétet, mivel az édesanya váratlanul meghal. Lánya anyja hamvait kénytelen visszavinni annak szülőfalujába, ahol felfedezi, hogy milyen is volt valójában az elhunyt. Ebben a drámában hasznavehetetlen bátyja is szerepet kap, akit a dögös Matsuda Ryuhei (NANA live Renje) alakít.

ForrásANNAsian WikiWikipediaeiga.com

(Visited 372 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .