Egyedi anime 2013 őszén: Galilei Donna – rejtély fejtés olasz módra

A híres csillagász, az Olaszországból szalajtott Galilei (a heliocentrikus világkép és a távcsöves megfigyelés terjesztője) leszármazottjaira épülő, teljesen friss anime érkezik októberben, egyenesen a Noitamina programblokkba (a Natsuyuki Rendezvous, Psycho-Pass futott itt korábban). Eye-catching karakterdizájn és egy nyugaton-keleten elismert rendező vezénylésével indul majd ez az üldözéses kalandsorozat, némi Da Vinci kód feelinggel.

Egy anime, amiben megint európai relikviák kerülnek a középpontba

Clip_6A sztori főszereplője 3 csinos lánytestvér, pici moe beütéssel és kawaiisított kiadásban (extra cukorfalatok, az biztos), akik a neves csillagász, Galilei leszármazottai. Ehhez mérten olaszos vezetéknévvel megáldva (ez a Ferrari) ismerjük meg hősnőinket, születési sorrendben: Hazukit (20), Kazukit (17) és Hozukit (13).

A lányok világhírű felmenőjük vére mellett annak rejtélyekkel teli hagyatékát, vagyonát és kincseit is örökölték. Ennek köszönhetően egy hajmeresztő összeesküvés kellős közepébe csöppennek, és nemzetközileg körözött bűnözőkké bélyegzik őket. A lányoknak ősapájuk által hátrahagyott rejtélyeket kell megoldaniuk, miközben különféle szervezetek (pl.: égenjáró kalózok, Galilei-fanatikusok) törnek az életükre, és a birtokukban található, titokzatos Galilei hagyatékra.

Neves készítők hadisora 

Nagy nevek sorakoztak fel eme előzményektől mentes anime mellett. A Noitamina programblokkban (ez a 2. anime itt az őszi évadra) és a Fuji csatornán való startolás mellett, Umetsu Yasuomi fogja rendezni, illetve az anime cselekményének tervezése is nagyban az ő vállain nyugszik. Umetsu felnőtteknek szánt animéivel (Robot CarnivalMezzo ForteKite) lopta be magát a japánok szívébe, Hollywoodban pedig Rob Cohen, a A Múmia – A Sárkánycsászár sírja, a Koponyák és a XXX című filmek rendezője mellett tett szert ismertségre és tudásra. Umetsu karakterdizájnerként is neves, például a Megazone 23 – Part II című OVA révén írta be magát a mecha animék nagykönyvébe.

Az animét a kiváló A-1 Pictures (Sword Art Online, AnoHana, Tsuritama) stúdió készíti, a karakterdizájnt pedig Adachi Shingo (Working!!, Sword Art Online). A szinkronszínészek közül Hidaka Rina játssza majd a legifjabb hugicát.

ForrásANNTokyo Otaku ModeWikipediaHivatalos weboldalMAL

(Visited 195 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .