Hódít a Gaijin Style

Clip_11A hírhedt, avagy híres Gangman Style-hoz megszületett annak japán paródiája, amelyben a külföldieket japánul gaijin kifejezéssel illető szó használata mellett, a Japánban élő nyugatiak viselkedését állítják pellengérre. A dél-koreai sztár saját társadalomkritikája után, amit csilli-villin tekert bele lovas táncos videójába, nem is sejthette, hogy Japánban mit művelnek szerzeményével.

Gaijin: Japánul nem tudó, udvariatlan liliomtipró

Legalábbis így mutatja be a Psy nyomdokaiban készült japán paródia a Japánban élő külföldieket, azaz gaijinokat. Túlsúlyos, talán amerikai Psy imitátor, háttértáncosként pedig furcsa japán lányok szedett-vedett ruhában lökik a világon mindenhol ismert lovagolós táncot. Ez a „Gaijin Style”, ami a Japánban élő külföldieket figurázza ki, arra is kitérve, hogy a japán lányok mennyire könnyedén odaadhatják magukat nekik, csak azért, mert külföldiek. E mellett a nyugatiak evőpálcikával folytatott párharca is felvillan a sok-sok apróság mellett.

Részlet a dalszövegből:

I don’t speak Japanese (Nem tudok japánul)
And when I’m on the trains, no one sits next to me. 
(A vonaton senki sem ül mellém)
I’m loud and drunk and rude and I don’t even care who sees. (Nem izgat, ha részegnek, hangosnak és udvariatlannal látnak mások)
I’m a rock star here but just a loser in my own country
(Itt egy rock csillag vagyok, de odahaza egy nagy senki)

The girls all think that I look like Brad Pitt
(A lányok mind Brad Pittnek hisznek)
my big ego (hey), my big ego (hey)
(Az én nagy egóm (hey), az én nagy egóm (hey))

Néhány reakció a paródiára:

“Nem tudtam rajta röhögni, annyira igaz.”

“Egyszerre nevetséges és elképesztő. Büszke vagyok rá.”

“Ez egy nagy vicc, de mégis borzasztó. Mi nem vagyunk prostituáltak! Ez nagyon tiszteletlen ránk nézve. Egy japán nőtől.”

“Oké, ez egy vicc. Az üzenete: ne feküdj le gaijinokkal (külföldiekkel) csak azért, mert menőnek gondolod őket. Csekkold le inkább, hogy milyen emberek is igazából.”

ForrásJapan TodayJapanzineYouTube

(Visited 91 times, 1 visits today)

12 thoughts on “Hódít a Gaijin Style

  1. A napokban néztem „Gaijin tipp” videókat, nekem nagyon tetszik Japán, de brutál hogy mennyi minden megy másként. Én állandóan azon törném magam hogy vajon mivel bunkózhatok éppen. 😀 Azt itt hallom először hogy a japán csajok tapadnak a külföldi fickókra, ezt valahogy nehéz elhinni.

    1. Hoho pedig mennyi olyan blogot találtam, ahol magyar fiúk írnak arról, hogy mennyire odaadók a japán lányok :D. Statisztikai adatom nincs rá sajnos, de van egy ilyen sztereotípia a neten/regényekben. Hogyan bunkóznál? Kíváncsivá tettél :D.

  2. Nem biztos hogy kimondottan bunkó dolog lenne a többsége, de kellemetlen. Például eszembe nem jutna hogy ne engedjem le magam után a fürdővizet, mert más is használná. Aztán az evés… harapni kell a jégkrémet, gáz ha asztalról eszel, nem kézből.
    Vannak viszont szokások amik nekem is alapnak számítanak, vagy érthetőek. Én se szeretem ha buszon, vagy hasonló helyen óbégat vagy zenét bömböltet valaki. Azt is megértem hogy az utolsó ülőhelyet nem szereti elfoglalni senki, még ha nálunk ez nem is téma.

    1. Ahá, értem :). Szerintem már megszokták annyira a külföldieket, hogy elnézőbbek velük, főleg Tokióban – vidéken lehet, hogy más a helyzet. Hova utaznál szívesen? Kinéztél már várost? Nekem kettős vágyaim voltam mindig is: Tokióba Akihabarába menni :D, hogy megnézzem milyen a nagy tech paradicsom, de ugyanakkor vidéken is utazgatnék, kíváncsi vagyok a tájra, a Fujira 🙂 elvileg vidéki lány vagyok én is.

  3. Tokiót és a Fujit biztosan nem hagynám ki ha már ott lennék, de szerintem a vidéki helyek tetszenének a legjobban. Zenehallgatás mellett sokszor barangolok google mappal, véletlenszerűen választott helyeken és nem láttam még olyat ami ne tetszett volna Japánban. Valószínűleg hajó vagy vonatutakra fizetnék be, a fényképezőgépem pedig füstölne a nap végére. 😀

  4. Nem voltam sajnos, de első célpont lesz ha úgy alakulnak a dolgaim. Az úticélokat még kiegészíteném Kiotóval. 😀

  5. Minél többet járok utána a látnivalóknak, annál inkább biztos is hogy Kiotó lenne ott a Mekkám. 😀 http://www.youtube.com/watch?v=sI3FVaPBKZ4
    A japán konyhát is jó lenne kipróbálni, kimondottan japán étteremről csak Pesten hallottam, a házi kotyvasztással meg az alapanyag a problémás. Sok hozzávaló finoman szólva is egzotikus errefelé. (Úristen, off-maraton van már)

    1. Haha, no problem, itt nincsenek moderátorok! 😀 nekem egyelőre egy óriási képregény bolt a mekkám, amit Brüsszelben is láttam >< 4 emeletes, minden emeleten egymásba nyíló szobák sokasága (4-5) és midnenütt a legújabb kérpegények a franciától, amerikaitól kezdve a mangáig bezárólag... XD OK le nem tagadhatom h otaku vagyok 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .