Anime Addicts-os hírcsokrom III. – 2013. január (válogatás)

Anime Addicts-os hírcsokrom III. – 2013. január (válogatás)

Összegyűjtöttem egy csokorba a 2013 januárjában közzé tett, illetve megírt híreimet az Anime Addictsról. Az alábbi válogatás a szívemnek kedvesebb, érdekesebb híreket tartalmazza a készülődő animékről, live-action adaptációkról. 


A 2012-es év legjobb mangái – Az 58. Shogakukan Manga Díj nyertesei

Idén is kihirdették a japán mangaipar egyik legrangosabb díjának, a Shogakukan Manga Awards nyerteseit. Az 1956 óta megrendezésre kerülő kiosztón négy kategóriában jutalmazzák az előző év legjobb mangáit. E kitüntetésben részesült korábban a 20th Century Boys 2002-ben, a Bleach2004-ben, vagy a Black Bird 2008-ban.

Minden évben négy kategóriában kerülnek díjazásra a Shogakukan Manga Díjátadón az előző év legjobb alkotásai. A neves mangakákból (többnyire korábbi díjazottakból), regényírókból és mangakiadóknál dolgozó munkatársakból álló szakmai zsűri idén januárban, 58. alkalommal hirdette ki 2012 legjobb shōnen, shōjo, általános és kodomo (gyerek) kategóriában elismert képregényeit. A zsűriben helyet kapott idén Adachi Mitsuru (Cross Game, Touch, Rainbowman),Oze Akira (Boku no Mura no Hanashi), Kakuta Mitsuyo regényíró, Kawaguchi Kaiji (Zipang, Cocoro, Ai Monogatari), Saito Chiho (Kanon, Shōjo Kakumei Utena, Lady Masquerade), Hirokane Kenshi (Kaji Ryuusuke no Gi, Gorgeous Meshi, Haroo hari Nezumi), valamint a rovatvezetőként tevékenykedő Kobayashi Bourbon és Buronson (Hokuto no Ken aka Fist of the North Star, Souten no Ken).

2012 legjobb mangáinak készítői pedig egy-egy bronz szobrot, valamint egy millió jenes jutalmatkapnak majd a hivatalos ünnepségen, amelyet 2013. március 1-jén tartanak a tokiói Impreal Hotelben. Érdekesség, hogy idén a Shogakukan kiadó gondozásában megjelent alkotások nyertek, holott az előző években más kiadók termékei vitték el többnyire a nyereményeket.

Az idei nyertesek a következők:

images (1)

Általános kategóriaI am a Hero (アイアムアヒーロー) – Hanazawa Kengo

Hanazawa felnőtteket megszólító, pszichológiai-horror mangájának főhőse Suzuki Hideo, a 35 éves mangaka asszisztens, aki elborult illúzióival karöltve robotol a sikerért, míg barátnőjével problémás viszonyt ápol. Mindennapi gondjai elől képzeletbeli barátjához menekül, és saját magát egy manga hőseként elképzelve játssza a Nagy Fiút groteszk fantáziájának segítségével. Egy nap azonban különös esetnek lesz szemtanúja. Egy autóbaleset áldozata a szeme láttára kel újra életre, majd tovasétál mellette. Hideo azt hiszi, saját fantáziája játszik vele, de mint kiderül, korántsem ilyen ártatlan esetről van szó. Megjelent: 2009, Hossz: 10 kötet eddig, Kiadó: Shogakukan – Big Comic Spirits magazin.

Shōnen kategóriaSilver Spoon (Gin no Saji / 白银之匙) – Arakawa Hiromu

silver-spoon (1)Fullmetal Alchemist készítője, Arakawa Hiromu igen egyedi munkába kezdett korábbi siker műve befejezése után. A mezőgazdasági témát boncolgató képregényének főhőse Hachiken Yugo, egy igazi nagyvárosi fiú, aki külön akar költözni a szüleitől, így úgy dönt, hogy éltanulóként egy bentlakásos iskolába jelentkezik. A választása egy mezőgazdasági sulira esik végül. Abban bízik, hogy tehetséges tanulóként itt is megállja majd a helyét, de sajnos ilyen irányú reményei hamar szertefoszlanak. Iskolatársai ugyanis olyan sokat tapasztalt helyi farmergyerekek, akik tudása messze felülmúlja az övét. A főhős mezőgazdasági tanulmányait végigkísérő mangából a Noitamina programblokkba érkezik majd anime adaptáció, a sikeres történet eddig már a 2012-es Manga Taisho Díjat is elnyerte, így nem igazán okozott meglepetést az újabb kitüntetés.

Megjelent: 2011, Hossz: 6 kötet eddig, Kiadó: Shogakukan – Shōnen Sunday magazin.

piece-1-kanaShōjo kategóriaPiece (피스) – Ashihara Hinako

Ashihara Hinako mangája abortusszal kapcsolatos kérdéseivel és egy tragikus románccal hívta fel magára a figyelmet. Mangájának hősnője az egyetemista Mizuho, aki váratlanul értesül arról, hogy egykori középiskolai osztálytársa meghalt. Az elhunyt, Haruka Origuchi valójában sosem állt közel főhősnőnkhöz, mégis Mizuhót kéri meg Haruka édesanyja, hogy segítsen neki egy fontos ügyben elvesztett lányával kapcsolatban. Haruka a középiskolában egy átlagos, háttérbe húzódó teremtés volt, aki titokban járt valakivel, sőt, teherbe is esett. Erről senki semmit sem tudott abban az időben, de Haruka édesanyja meg akarja találni a fiút, akit lánya egykor nagyon szeretett. Ehhez kéri Mizuho segítségét, aki a múlt árnyain lépkedve kezdi felderíteni a számára is ismeretlen Haruka egykori életének mozzanatait.

Megjelent: 2008, Hossz: 9 kötet eddig, Kiadó: Shogakukan – Betsucomi magazin.

47d7e236848720a9f632a98ede156eaad76aa362ac9da41c41bb85a8Kodomo kategóriaMysterious Joker (Kaitō Joker / 怪盗ジョーカー)
 – Takahashi Hideyasu

Takahashi Hideyasu mangája a legendás tolvajról, Jokerről szól, aki számára nem létezik olyan kincs, amit ne tudna eltulajdonítani. Mindehhez speciális varázstrükköket vet be, azonban ellenlábasai mozgósítják a legjobb ügynököket arra, hogy végre rács mögé kerüljön e hírhedt tolvaj. Jokert azonban semmi és senki nem állíthatja meg tevékenységében. Megjelent: 2008, Hossz: 12 kötet eddig, Kiadó: Shogakukan – Corocoro Comic és Corocoro Dragon magazinok.


Animált mangák az E-könyvek birodalmában
– Oshii Mamoru, Fujiwara Kamui és Itō Kazunori újdonságai

Oshii Mamoru anime rendező és forgatókönyvíró (Ghost in the Shell, Égenjárók, Patlabor mozik), valamint Fujiwara Kamui dizájner, mangaka (Dragon Quest: Warriors of Eden), és a .hack franchise-ról ismert Itō Kazunori alkotásai jelentek meg a napokban egy igen újszerű formában.

A japán digitális művekre szakosodott Comic Animation fejlesztett ki két, hibridként aposztrofált munkát. Az egyik az Oshii Mamoru készítette Chimamire Mai Love (Blood-Stained Mai Love), a másik pedig Fujiwara Kamui és Itō Kazunori közös műve, a Gin-iro no Usagi (Silver Rabbit). A két e-bookként letölthető termék 2013. január 20-tól vásárolható meg angol és japán nyelven az Apple online shopjában, ugyanis mindkét alkotás Apple készülékekre, pontosan iPhone-ra és iPad-ra jött ki. A két mű olyan minimálisan animált mangaképeket tartalmaz, amelyek az érintőképernyős készülékek, okostelefonok funkciói nyomán egyedi élményben részesítik a felhasználókat, mondhatni a manga olvasás egy új dimenzióját nyitva meg ezáltal.

Előzmények: Az E-kiadók között tűnt fel a Comic Animation, amely híres anime-manga alkotókkal, mint Oshii Mamoru és Fujiwara Kamui dobta piacra első termékeit. A Comic Animation fő célja, hogy a manga olvasási tradíciókat a technológia fejlődése mentén forradalmian megújítsa. Ennek jegyében egy „új manga stílust kreál”, aminek a Comic Animation (avagy animált képregény) a megfelelője. (Megjegyzés: Ez hasonlít a koreaiaknál is népszerű webtoonsokra, amikben részben animációt és hangeffekteket ötvöznek a képregény formával, de a webtoonsok online, többnyire ingyen olvashatóak. Formátumuk annyiban új, hogy az oldalaikon nem lapozás révén, hanem folyamatos görgetés mentén, fentről-lefelé olvashatóak. Lényegében olyanok, mint egy hosszú képregénytekercs. Például itt is találhatóak ilyen alkotások.)

Chimamire Mai Love (Blood-Stained Mai Love) – készítette Oshii Mamoru

mzl.gvgcgysv.320x480-75 (1)reChimamire Mai Love (Blood-Stained Mai Love) is ezek közé a forradalmian új művek közé tartozik, amelynek komikus, vámpíros története versenyez a gyönyörű látványvilágával. Az Oshii készítette történet szerint, adott egy középiskolás fiú (Me), aki megszállott véradó. Egy nap végzetes találkozása lesz egy Mai nevű vámpírlánnyal, aki közvetlenül nem csapolhatja meg áldozatait, így főszereplőnk, Me (Én), lelkesen vállalja a kész vércsomagokért való hajszát. A fiú iskolájában számtalan mániákus véradó él, így Me az ő segítségükkel próbálja Mai étvágyát csillapítani, miközben a lány vámpír létét titokban kell tartania.

Oshii készítette és „rendezte” a történetet, Yamamura Kei forgatókönyvíró mellett, valamint Hidari karakterdizájnja mentén (Catblue: Dynamite, TANK S.W.A.T. 01). Oshii saját elmondása szerint, olyan alkotást akart készíteni, amiben újra a slapstick komédia köré épül a történet, amit az Urusei Yatsura mozi óta nem volt lehetősége alkalmazni. Többek között ezért is 12 éven felülieknek sorolták be a művet, plusz, tartalmaz még utalásokat az alkoholra, droghasználatra, és a fantasyval telt enyhe erőszakra vonatkozólag. A mindössze 149 MB-os mű a következő Apple termékekkel kompatibilis: iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPod touch (harmadik generáció), iPod touch (negyedik generáció), iPod touch (ötödik generáció) és iPad. Operációs rendszer: iOS 6.0, vagy újabb. LinkekApple WebáruházHivatalos japán weboldalANN

Gin-iro no Usagi (Silver Rabbit) – készítette: Fujiwara Kamui

ClipGin-iro no Usagit (Silver Rabbit) a horror, fantasy, történelmi, valamint shōnen/seinen munkáiról ismert Fujiwara Kamui rajzolta, míg a zseniális Itō Kazunori (Ghost in the Shell, .hack) írta. A történetben egy fiú váratlanul az Ayakashik világában találja magát, ahol ráadásul maga is egy egyszemű szörnyként, azaz HITOTSUME-ként jelenik meg. Küklopszhoz társuló törpe termete ellenére, megmenti a szörnyek és démonok által megtámadt “Gin iro no Usagit” (Ezüst Nyulat). A kisfiú végül úgy dönt, hogy a nyuszi oldalán fedezi fel e teljesen ismeretlen és hátborzongató világot, miközben arra keresi a választ, hogy hogy a csudába pottyant ő ide. A rejtélyekkel teli történet csak ezután indul el igazán.

Az alkotást 9 éves kor felett ajánlják, enyhén erőszakos, de mégis gyermeteg karakterdizájnja miatt, amit egy kis bizarr horror, valamint aranyosság tesz teljessé. Az 5.6 MB-os mű a következő Apple termékekkel kompatibilis: iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPod touch (harmadik generáció), iPod touch (negyedik generáció), iPod touch (ötödik generáció) és iPad. Operációs rendszer: iOS 6.0, vagy újabb. Elsősorban iPhone 5-re optimatizálták. ForrásApple webáruházHivatalos weboldalANN


Kusanagi Őrnagy újra nyomoz
– Ghost in the Shell Arise címen indul új anime-sorozat 2013-ban

Kamiyama Kenji rendező nélkül ugyan, de új animesorozat indul a Kusanagi Motoko karakterről szóló Ghost in the Shellből, amit mangaként 1989-ben indított útjára Shirow Masamune. A cyberpunk stílusú új sorozat 2013-ban debütál a japán televíziókban, az animációt rendhagyóan aProduction I.G készíti, Ubukata Tow (Mardock Scramble) a forgatókönyvet írja, míg Kise Kazuchika rendezi az animét.

Clip_12Shirow Masamune lehengerlő, több mangát is szülő története, a cyberpunk műfajú Ghost in the Shell, a világon még az animéket/mangákat messziről elkerülők számára is mond valamit. A híres történet annak idején, pontosan 1995-ben mozifilmként bejárta a világot, folytatása, a Ghost in the Shell 2: Innocence (2004) visszafogottabb, de hasonló sikerrel tarolt a nemzetközi piacon filozófiai fejtegetéseivel. A Production I.G és Oshii Mamoru nevével összeforrt, röviden csak GitS-ként emlegetett sztorit később Kamiyama Kenji rendezése és forgatókönyvírása mellett követte a Stand Alone Complex néven elhíresült, két évadot kitermelő animesorozat 2002-ben (amiket összefoglaló TV-filmek is követtek). 2013-ban pedig jön végre a folytatás: a Ghost in the Shell Arise.

Sajnos, Kamiyama Kenji a Ghost in the Shell Arise munkálataiban már nem vett részt, de helyette a manapság sci-fi és cyberpunk vonalon mozgó Ubukata Tow (Mardock Scramble, (Le) Chevalier d’Eon, Heroic Age) írja a forgatókönyvet, míg a rendezésért Kise Kazuchika felel. Kise Kazuchika eddig a viszonylag ismeretlennek tűnő Tansuwarashi című anime filmet rendezte, de inkább karakterdizájnerként és animációs rendezőként szerzett hírnevet magának, például az Evangelion: 1.0 You Are (Not) Alone, a Bungaku Shōjo, vagy a Patlabor művek esetében.

Új sorozat, új kinézet – igazán meglepetésként robbant a Ghost in the Shell Arise indulása, amit egyből egy jól szervezett médiakampánnyal harangoznak be a készítők. Asorozat hivatalos weboldala két rendezvényre is invitálja az érdeklődőket, amelyek 2013. február 12-én kerülnek megrendezésre. A tokiói happeningek a „Ghost in the Shell Arise Production Presentation” néven futnak, amelyeken a rajongók további látványterveket, videókat, előadásokat, bővebb információkat tudhatnak majd meg a történetről és a készítőkről. A hatvan perces előadás mellett levetítik ekkor a GitS SAC-hoz készült Ghost in the Shell: Stand Alone Complex – The Laughing Man tv-filmet, a felújított Ghost in the Shell 2.0-át, valamint a Ghost in the Shell: Stand Alone Complex: Solid State Society-t. A 60 perces előadást élőben is fogják közvetíteni, amit mi is megnézhetünk (ha minden igaz) YouTube-on, a Bandai Channelen, vagy a Niconicón. Az élő közvetítés japán idő szerint este 9-kor kezdődik (magyar idő szerint, ha jól számoltam, akkor délután 1 órakor).

ForrásANNHivatalos weboldal


Új Shinkai Makoto animék 2013-ban

Shinkai Makoto, aki például a Hoshi no Koe (2002), az 5 Centimeters Per Second (2007) és a Hoshi wo Ou Kodomo (2011) című animék alkotója, a héten jelentette be, hogy új animációs rövidfilmet készít. Alkotása, a Dareka no Manazashi (Someone’s Gaze) február 10-11 között lesz levetítve Japánban a Proud Box Kanshasai kiállítás keretében.

manazashi_s_resize

Shinkai Makoto hivatalos weboldalán tette közzé a napokban, hogy új animációs rövidfilmet készít, amely a Dareka no Manazashi (Someone’s Gaze) címet viseli. A Nomura Real Estate Group fogja levetíteni az alkotást a 2013. február 10-11között tartandó Proud Box Kanshasai kiállítás keretében. Az animével kapcsolatos bővebb információkat január 23-án nyújt majd az alkotó. (Az anime előzetese megtekinthető YouTube-on, ami alapján úgy tűnik, hogy egy szétszakadt családról fog szólni a története.)

Shinkai még Karácsonykor jelentette be, hogy egy másik, egész estés anime filmet is készít, amely 2013 elején fog megjelenni. Ez a Kotonoha no Niwa címet viseli, és Shinkai elmondása szerint egy olyan szerelmi történet lesz, ami során a szerelem kifejezést, eredeti, tradicionális japán értelmezésében ragadja meg. Egykor ugyanis a koi kifejezést is használták a szerelemre, ami „lonely sadness”-t, azaz magányos szomorúságot is jelent szabad fordításban. Shinkai szerint a szerelem fogalmának mai modern értelmezése (az ai) nyugati hatás nyomán formálódott. A Kotonoha no Niwa című animéje ennek ellenére a modern világunkban fog játszódni, de a koi eredeti jelentésével társul majd a szerelmi sztori, azaz a fő témája az animének a magányos vágyakozás valaki után lesz.

ForrásANNShinkai Makoto hivatalos oldalaAnimeclick, Előzetes (YouTube)


Idén nem lesz Oscar animéknek

85th-academy-awards (1)A Los Angeles-i székhelyű Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia tette nyilvánossá a napokban, hogy kategóriánként mely animációs filmek versenyezhetnek az idei 85. Oscar-díjért. Sajnos hiába indították a Ghibli és Miyazaki Goro közös művét, a From Up On Poppy Hillt, vagy Otomo Katsuhiro (Akira) legújabb rövidfilmjét a versenyen. A végleges jelöltek listájára végül nem került be egyetlen japán alkotás sem.

japan_indulok_reFilmművészeti és Filmtudományi Akadémia január 10-én tette közzé az idei Oscar-díjra jelölt animációs filmek, valamint animációs rövidfilmek listáját. A két kategóriában az első öt-öt jelölt fog versenyezni idén a díjért, és mindkét kategóriában indult japán alkotás is. A versenyző jelöltek közé jutott majdnem a hatodik helyen végzőKokuriko-Zaka Kara (From Up On Poppy Hill)Miyazaki Goro és a Ghibli koprodukciójában készült anime, amelyet a 12. helyen követett a szintén japán alkotás, az Imakake Isamu rendezte Shinpi no Hō (The Mystical Laws). Az animációs rövidfilm kategóriában Otomo Katsuhiro (AkiraMemories ) indult a Sunrise stúdióval közösen készültCombustible (Hi no Yōjin) című művével. Otomo új művének érdekessége, hogy egy 1994-ben kiadott one-shot mangájának az adaptációja, ami a Comic Cue antológia első számában debütált. A történet olyan emberekről szól, akik az Edo-kori Japánban egy nagy tűzvész áldozataivá, illetve hőseivé váltak. Az animációs rövidfilm elnyerte a japán animációs nagydíjat (Japan Media Arts Festival Awards’ Grand Prize in Animation). Otomo rövidfilmjének angol feliratos előzetese megtekinthető YouTube-on.

japan_indulokre2Még mindig Miyazaki Hayao az első és egyetlen, aChihiro szellemországban című animéjével, aki Oscar-díjat kapott 2002-ben (legjobb animációs film kategória). Katō Kunio 2009-ben a legjobb animációs rövidfilm kategóriában nyert a Tsumiki no Ie (La Maison en Petits Cubes) című művével (legjobb animációs rövidfilm kategória). Miyazaki Hayao Ponyoját jelölték a díjra, de végül nem kapta meg a 82. Akadémiai Díjátadón, ugyanez történt Oshii Mamoru és a Production I.G. gyártotta Égenjárókkal (The Sky Crawlers), valamint Ando Masahiro és a Bones közös alkotásával, a Sword of the StrangerrelAz Oscar-díjátadó 2013. február 24-én lesz. 

ForrásANNAzutecMedia,ropeofsiliconGoldDerby

Az öt jelölt a legjobb animációs film kategóriában:

Oscars-2013-animated-films_resize

Brave / Merida, a bátor (rendezte: Mark Andrews és Brenda Chapman)
Frankenweenie – Ebcsont beforr (rendezte és írta: Tim Burton)
ParaNorman (rendezte: Sam Fell és Chris Butler)
The Pirates! Band of Misfits / Kalózok – A kétballábas banda (rendezte: Peter Lord)
Wreck-It Ralph / Rontó Ralph (rendezte: Rich Moore)

Az öt jelölt a legjobb animációs rövidfilm kategóriában:

Oscars-2013-animated-shortfilms

Adam and Dog (rendezte: Minkyu Lee)
Fresh Guacamole (rendezte: PES)
Head over Heels (rendezte: Timothy Reckart és Fodhla Cronin O’Reilly)
Maggie Simpson in „The Longest Daycare” (rendezte: David Silverman)
Paperman (rendezte: John Kahrs)


RPG-ből anime 2013 tavaszán
– Amikor a démonok leigázzák otthonodat, csak te mentheted meg szeretteidet

A híres Devil Survivor taktikai RPG-hez, avagy pontosabb nevén a Shin Megami Tensei: Devil Survivor (Japánban Megami Ibunroku Devil Survivor néven is emlegetik) anime adaptáció érkezik 2013 tavaszán. A sorozat a kissé ismeretlen Bridge animációs stúdióban készül, és a Persona 4-et is alkotó Atlus eredeti koncepciója nyomán fog debütálni, a maga démonos akciókkal teli, természetfeletti formájában.

Devil-Survivor-2-Logo (1)Az először 2009-ben megjelent, Atlus fejlesztette Shin Megami Tensei: Devil Survivor című RPG-hez érkezik anime adaptáció 2013 áprilisában. A Nintendo DS-re, valamint Nintendo 3DS-re megjelent játék egy taktikai szerepjáték, amely az érkező Devil Survivor 2 The Animation adaptációjával követi a cég korábbi siker játékának sorsát, azaz a Persona 4-ét. (2011-ben az Atlus másik játéka, a Persona 4 is kapott anime adaptációt, Persona 4 The Animation címen). A Devil Survivor 2 The Animation című animét Kishi Seiji rendezi, aki a Persona 4: The Animation mellett, az Angel Beats!, Kamisama Dolls és a Ragnarok The Animation animéket rendezte korábban. Az anime forgatókönyvét Uezu Makotoírja, aki korábban a School Days, az Akane Iro ni Somaru Saka és a Kore wa Zombie desuka? animéken dolgozott. A zenét pedig Nakagawa Kotaro fogja szerezni (Code Geass: Lelouch of the Rebellion, Gosick, GUNxSWORD).

A anime premierje 2013 áprilisában lesz az MBS csatorna „Animeism” műsorsávjában, az anime mellett pedig manga adaptációt is kapott a franchise, ami a Square Enix kiadó Monthly G Fantasy magazinjában indult 2012 decemberében. Az anime alapjául szolgáló játék a franchise-on belül, azaz a Devil Survivor 2 – 2011 júliusában jelent meg Japánban. (Ugyanúgy, mint a Persona játékok esetében, több játék jött ki a franchise-hoz 2009-es debütálása óta. A Devil Survivor esetében eddig három játék jelent meg.) Yasuda Suzuhito (Durarara!!, Yozakura Quartet) rajzolta az eddig megjelent Devil Survivor játékok karakterdizájnját, és az első játék már korábban is kapott egy manga adaptációt, Matsuba Satoru rajzolásában, ami a Kodansha kiadó, Monthly Shōnen Sirius magazinjában jelent meg.

Az első játék alaptörténete: A Devil Survivor története a modern Tokióban játszódik, ahol egy nap, a 17 éves fiú főszereplőnk, magát és két barátját egy cseppet sem kellemes helyzetben találja. (Barátai: a hacker Kihara Atsuro és a harcias Tanikawa Yuzu.) Egy nap ugyanis a fiatalok főszereplőnk kuzinjától, Naoyától kapnak egy COMP nevű elektronikus készüléket, amit nem tudják, hogy mire használhatnának. Amint azonban furcsa démonlégiók lepik el Tokió városát, és a japán hadsereg körbezárja otthonukat, igencsak hasznosnak minősül a kapott kütyü. A szerkezettel ugyanis a fiatalok különféle démonokat idézhetnek meg, és ezáltal harcba szállhatnak az életükre törő pokolfajzatokkal. Ráadásul főhősünk extra képességekkel is gazdagodik: az élet-halál harc közben rájön, hogy képes látni azt, hogy a körülötte lévőknek mennyi ideje van hátra az életből, sőt, rájön, hogy a városban rekedt sorstársaival egyetemben hét napon belül meg fog halni.

ForrásANNHivatalos weboldalMALsiliconeraJapanatorWikipediaoprainfallYouTube PV


Mecha eső 2013 tavaszán
– Az emberiség sorsa újra egy tini kezébe kerül

Nemrég olvashattunk a Gundam-szagú Valvrave the Liberatorról (Sunrise), majd a tinis Suisei no Gargantiáról (Production I.G.), most pedig aDogakobo és az Orange új szériája kerül reflektorfénybe. A Ginga Kikōtai Majestic Prince 2013 áprilisában indul, e sci-fi történetben pedig megint az űrbe kalauzolnak el bennünket az anime készítői, látványos csatákkal és ecchi-seinen-vígjáték hangulattal kiegészülve.

Ginga-Kikōtai-Majestic-Prince-PV21Jormungand és a Katanagatari című animék rendezője, Motonaga Keitaro fogja rendezni a Dogakobo és az Orange animációs stúdiókban készülő Ginga Kikōtai Majestic Prince című animét. A mecha sorozat 2013 tavaszán kerül vetítésre a japán televíziókban. Az anime egy manga adaptációjaként lát napvilágot, ami 2011-ben indult, Ayamine Rando írta és Niijima Hikaru rajzolta. A manga változat a Heroes magazinban fut, a Shogakukan kiadó gondozásában. Az anime emellett a Gundam Seed animéket is dizájnló Hirai, valamint a K-ON! forgatókönyvét is író Yoshida közreműködésével készül. A Ginga Kikōtai Majestic Prince című manga, illetve nemsokára megjelenő anime története egy olyan világban játszódik, ahol az emberiség már meghódította a világűrt, és a génmanipulációnak köszönhetően olyan gyermekek születtek, akik az űrben is képesek élni. Ilyen történetünk főszereplője, Hitachi Izuru is. Főhősünk jelentkezik a Gurantseere nevű akadémiára, hogy mechákkal harcolva védje meg az emberiséget egy ismeretlen faj inváziójától. Főhősünket egyből a mély vízbe is dobják, egy lehetetlennek tűnő küldetéshez egy szedett-vedett csapatot verbuválnak felettesei, amelynek ráadásul ő maga lesz a vezetője. A csapat a Team Rabbits becenévvel ellátott Zannen 5 (Disappointing 5/A Kiábrándító 5), amit meglehetősen nagy kihívás lesz irányítania – a csapat neve mindent elárul a tagok képességeiről.

Rendező: Motonaga Keitaro (Katanagatari, Jormungand)
Karakterdizájner: Hirai Hisashi (Mobile Suit Gundam Seed franchise)
Forgatókönyv: Yoshida Reiko (K-ON! franchise)
Anime stúdió: Dogakobo/Orange

További karakterek: Asagi Toshikazu (arrogáns pilótafiú), Irie Tamaki (a kétbalkezes, tipikus „airhead” lány), Kugimiya Kei (a magabiztos, de naiv irányító lány), Suruga Ataru (a beszédes, fegyver otaku srác), Suzukaze Rin (dögös kapitány a Godinion nevű csatahajón, ő képzi a fiatalokat), Gatō Simon (a mindig morci parancsnok, mindenki felettese)

ForrásANNBaka-Updates MangaHivatalos weboldalMALYouTube előzetes


Játssz Ghibli animében
– Merülj el egy Ghibli nyújtotta fantasy világban

Vajon mennyien szeretnénk a Miyazaki Hayao kreálta varázslatos Ghibli animék világában elmerülni? 2013. január 25-én érkezik az európai piacokra a Ghibli animátorainak kezei közül kikerülő Ni no Kuni: Wrath of the White Witch című szerepjáték, amely gyönyörű animációs betéteivel, aranyos karaktereivel lophatja be magát kedvenceink listájára.

ninokuniwrathofthewhitewitch_resize2013. január 25-én érkezik az európai piacokra a japán két legismertebb cégének együttműködése révén született Ni no Kuni: Wrath of the White Witch című szerepjáték. A PlayStation 3-ra Japánban 2011 novemberében, Észak-Amerikában idén január 22-én debütáló játék az 1998-ban alakult Level 5 (Dragon Quest VIII, Gundam Age, Inazuma Eleven) videojáték fejlesztőcsapat és a szívet melengető Ghibli stúdió koprodukciójaként látott napvilágot. A játék európai megjelenésének népszerűsítése céljából, a játék európai forgalmazója, a Namco Bandai Games nemrég tett közzé egy 8 perces videót, amely a játék fejlesztőivel és a Ghibli animátoraival készült interjúkat tartalmaz. A fejlesztők a grafikai megoldásokon túl, a játékkal kapcsolatos újszerű felhasználói élményekről is mesélnek ebben.

Clip_4_resizeA grafika terén a Ghibli animátorai ragaszkodtak a stúdió hagyományosabb, kézzel rajzolt és finom részletességgel ábrázolt ismertetőjegyeihez a tájképek és a karakterek terén. A készítők elmondása szerint, szerették volna minél inkább egy Ghibli anime érzetét kelteni a játék során, ezért a nyers és erős CG-t igyekeztek kiküszöbölni, például olyan tájképekkel és háterekkel, amelyek önálló képként is megállnák a helyüket. A Ghibli munkatársainak, mint Momose Yoshiyuki (a játék animációs rendezője, többek között ő készítette a Pom Poko, az Only Yesterday, a Princess Mononoke layoutját és kulcskocka animációit) elmondása szerint ez a munka teljesen új volt a Ghibli számára, de a rengeteg tapasztalattal bíró Level 5 fejlesztői egy olyan történetet kreáltak a játéknak, ami tökéletesen illik a Ghibli fantasy stílusú világába.

Clip_5_resizeLevel 5 vezetője és a játék történetének írója, kitalálója maga Hino Akihiro, aki egy fordulatokkal és drámával teli történetet kreált. A játék főhőse a 13 éves Oliver, aki a Motorville nevű kisvárosban él édesanyjával. Azonban édesanyja váratlan halála árvává teszi a kisfiút, akinek életében ekkor egy furcsa szerzet felbukkanása hoz gyökeres fordulatot. A teremtmény pedig egy varázslatos világba invitálja főhősünket, ahol halott édesanyjának megmentésének ígérete mellett különböző harcokat kell megvívnia mesebeli lényekkel. Ezeket a lényeket azonban a vereség után bajtársaivá változtathatja, és mint a Pokémon játékokban, fejlesztheti, nevelheti őket, és a csatákban lényegében velük harcol a későbbiekben.

A fejlesztők szerint ez a familiáris rendszer sokkal interaktívabb élményt ad a játékosoknak, főleg azért is, mert minél több kontrollt igyekeztek a játékos kezébe adni. A játékosok szinte intuitív módon fedezhetik fel a Ghibli rajzolta mesevilág részleteit, és élhetik át Oliver kalandjait, amiben a hűség, az árulás és a csalódás éppolyan fontos szerepet játszik, mint az elveszett édesanya utáni hajsza. Éppen ezért, az elsőre ártatlanul édes, és a gyerekeket megcélzó animáció ellenére a fejlesztők egy sokkal tágabb és érettebb közönségnek szánják eme alkotásukat, amelyet PlayStation 3-ra és Nintendo DS-re adtak ki.

ForrásokANNYouTube videóLeviathynWikipedia


(Visited 608 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .