Aura: Maryūinkōga Saigo no Tatakai (anime mozifilm; 2013)

Aura: Maryūinkōga Saigo no Tatakai (anime mozifilm; 2013)
Aura: Maryūinkōga Saigo no Tatakai (anime mozifilm; 2013)
Aura: Maryūinkōga Saigo no Tatakai (2013)

Anime mozifilm készül a Tanaka Romeo írta Aura: Maryūinkōga Saigo no Tatakai című light novelből. A romantikus vígjáték egész estés filmjének premierje valószínűleg jövőre lesz 2013-ban, az animét a Persona 4, a School Days alkotói gyúrják az AIC ASTA stúdiójában.

Látomás és szerelem

Nem rég frissítették az Aura című light novelhez készülő anime weboldalát, ami alapján a filmadaptáció előreláthatólag jövőre kerül a mozikba. (A film eredetileg 2012-ben debütált volna, de a készítők elcsúsztatták a premiert.) Az anime alapjául szolgáló, 2008-as ligth novelt Tanaka Romeo írta, kinek további művei közé tartozik a Jinrui wa Suitai Shimashita(idén nyáron anime-sorozat is indul belőle) és a Uruwashi Kaitō Alice című történetek, valamint mangák. Az Aurából 2012 áprilisában indult egy manga adaptáció is, amely egyúttal Tanaka Romeo rajzai mentén bontakozik ki. Ez az iskolai-komédia eddig egy kötetet kapott.

Az Aura történetéről röviden: A mű főszereplője Satō (Menzu) Ichirō, egy középiskolás fiú, aki egyik nap az iskolában felejti a tankönyvét. A könyv visszaszerzése miatt belopakodik éjjel az intézménybe, ám mindeközben találkozik egy gyönyörű lánnyal. A lány magát boszorkányként mutatja be, aki egy párhuzamos univerzumból érkezett. Érdekesség, hogy Ichirōt e lányhoz hasonló természetfeletti lényekkel kapcsolatos látomások gyötörték egész eddigi életében, ám sikerült elzárnia őket ahhoz, hogy normális diákként élhessen. A váratlanul felbukkanó lány, azonban felkavarja őt újra.

Az anime adaptációt majd Kishi Seiji rendezi (Persona 4, Angel Beats!, My Bride is a Mermaid/Seto no Hanayome). A forgatókönyvet Uezu Makoto (School Days, Is This a Zombie?, My Bride is a Mermaid) és Kumagai Jun (Persona 4: The Animation) közösen koordinálják majd, míg a karakterdizájnon Morita Kazuaki munkálkodik (Carnival Phantasm, Kamisama Dolls, My Bride is a Mermaid). A light novel karaktereit eredetileg mebae tervezte meg, aki többek között a C – Control – The Money and Soul of Possibility című sztori (2011-ben animét kapott mű) szereplőit is formálta.

ForrásokANNWikipediaBaka-Updates MangaShogakukan kiadóYaraonblogHiavatlos honlap

(Visited 146 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .