Az Anime Addicts-on közzétett júniusi híreim / 1. felvonás ~ június 02-07-ig

Btooom! anime bejelentése (2012. 06. 07.)

Btooom! manga (2009-)

Madhouse stúdió anime adaptációt készít Inōe Junya 2009 óta futó mangájából, a Btooom!-ból. A seinen képregény adaptációját az eddig epizód rendezőként tevékenykedő Watanabe Kotono fogja rendezni (Chihayafuru, Aoi Bungaku, Puella Magi Madoka Magica), míg a forgatókönyvet Kuroda Yōsuke fogja írni (Hayate the Combat Butler, Hellsing, Highschool of the Dead).

Előzetes a történetből

A manga egy 22 éves, Sakamoto Ryūta nevű fiatalemberről szól, aki a számítógépes, valamint az online játékok világába menekülve zárkózik be szobájába. A vérbeli NEET srác a legjobb harcos egy Btooom! nevezetű online katonai-stratégiai-bombákkal robbantós játékban. Egy nap azonban elrabolják a fiút, és egy lakatlannak tűnő szigeten találja magát. Egészen addig hisz az egyedüllét megnyugtató pillanataiban, amíg egy bomba nem robban mellette. Kiderül, hogy főszereplőnk bekerült a Btooom! „valóságába”, ugyanis a játék fejlesztői a még hitelesebb játékmenet kedvéért élő embereken tesztelik a túlélő futamot. A résztvevőknek 8 embert kell megölniük ahhoz, hogy szabadon távozhassanak innen. Ehhez különböző speciális bombákat kapnak, valamint egy radar van a kézfejükbe építve, amellyel az „ellenséget” észlelhetik. Sakamoto a túléléshez bajtársakat is toboroz magának: Taira Kiyoshit, az 51 éves férfit, akinek az észjárása gyorsabb, mint a mozgása, valamint egy bizalmatlan, de felettébb vonzó leányzót (Himiko) is az oldalára állít.

Az életben maradásért folyó küzdelmet gyengéd érzelmi szálak (szerelem), akcióval teli robbanások és a bizalmatlanság szívet és észt facsaró pillanatai fokozzák a manga oldalain, míg mindegyik szereplő múltját is megismerjük a flashbackként felbukkanó narratívák alatt, így többek között családon belüli erőszaktól a jakuzákig lesz minden, még az Accel Worldöt idéző virtuális avatarok szerepeltetése is belefér ebbe az eklektikus mixbe. (E miatt emlékeztethet sokakat a sorozat a hasonlóan túlélős koncepcióval dolgozó Gantz-ra, vagy inkább a földönkívüliektől mentes Battle Royale-ra.)

Az eredeti manga a Shinchosha kiadó Weekly Comic Bunch magazinjában indult, ahonnan mostani otthonába, a Monthly Comic Bunch-ba 2011-ben került át. A pszichológiai és sci-fi színezetű képregény jelenleg a 7. köteténél tart, a 8. kötete 2012. 06. 08-án jelenik meg. Az anime adaptáció érkezéséről még nincs pontos információ.

ForrásokANNBaka-Updates MangaMAL


Berserk iOS-on és Androidon (2012. 06. 07.)

A "Tears of Griffith" promóciós anyag részlete
A „Tears of Griffith” promóciós anyag részlete

A Miura Kentarō alkotta seinen manga, a Berserk, napokban megjelent első filmes adaptációját követően tette közzé a Studio 4°C által trilógiává kreált mozifilmek weboldala, hogy a franchise egy közösségi játékot is inspirált. A fejlesztés a Berserk – Hundred Years War – címet kapta.

Berserk – Hundred Years War –

A játék érkezését az E3 2012-es eseményen jelentették be, piacra kerülése pedig télre várható. A játékban a felhasználóknak maguknak kell majd egy saját zsoldos csapatot felállítani és fejleszteni. A játékosok mini csapataikkal versenyezhetnek, harcolhatnak más felhasználókkal, és akár szövetségre is léphetnek egymással egy-egy gigászi szörny legyőzése erejéig. A játék maga ingyenes lesz, de a bónusz itemek, kiegészítők már fizetősek. A játék iOS és Android eszközökkel kompatibilis.

Griffith mint „reklámarc”

A Berserk jóképű főszereplője, Griffith, megjelenik a filmeket kísérő promóciós anyag reklámfigurájaként, valamint vele népszerűsítik az Oszakában található E-ma nevű bevásárló központban június 12. és július 8. között tartandó Berserk filmes bemutatót. A „Tears of Griffith”-ként elnevezett kampány az E-ma áruház keleti bejáratánál kap helyet. A promóció részeként exkluzív tárgyakat is áruba bocsátanak itt majd a rajongók számára, valamint június 16-án, az anime mozikban hallható szinkronszínészek – Iwanaga Hiroaki (Guts), Sakurai Takahiro (Griffith) és Yukinari Toa (Casca), valamint a rendező, Kubooka Toshiyuki is tart közönségtalálkozót. A rendezvényen a trilógia második filmjét (Berserk Ōgon Jidai-Hen II: Doldrey Kōryaku) is levetítik ezen a napon, aminek hivatalos premierje június 23-án lesz.

ForrásAnime News Network


Mardock Scramble megjelenések (2012. 06. 05.)
Mardock-Scramble-The-Third-Exhaust (mozifilm; 2012)
Mardock-Scramble (mozifilm 2-3; 2012)

Mardock Scramble című mozi trilógia második része, a Mardock Scramble: The Second Combustion, 2012. július 25-én jelenik meg Blu-ray-en és DVD-én Japánban. Akik követték az első anime filmet, vagy az eredeti regényt, a manga változatot, azoknak íme egy újabb adag remake: Hollywood megszerezte a live-action adaptáció elkészítésének a jogait.

Anime film megjelenések

A cyberpunk színezetű, akcióban dús kiborg sztori második filmjének a megjelenése2012. július 25-én várható, míg a harmadik zárófilm, a Mardock Scramble: The Third Exhaust 2012. szeptember 29-én kerül be a japán mozikba. A zárófilm DVD, Blu-ray megjelenéséről egyelőre nincs információ. Az anime trilógiának mind a második (Mardock Scramble: The Second Combustion), mind a harmadik részéhez (Mardock Scramble: The Third Exhaust) készült előzetes megtekinthető YouTube-on. Az animét aGoHands stúdió készíti.

Hollywood is lecsapott a sztorira

A Japán szórakoztatóipari magazin, a Variety jelentette be, hogy a Mardock Scramblefranchise live-action forgatási jogait vásárolta meg Hollywood. A amerikai filmipar két kötet megfilmesítési jogait zsebelte be, az összesen 3 kötetes, Ubukata Tow írta Mardock Scramble című regénysorozatból, amelynek 2003-ban jelent meg az első kötete. Michael Davist (Shoot ‘Em Up / Golyózápor című 2007-es film rendezője) szerződtették le az amerikai változat rendezőjének. Az eredeti regény egy Rune Balot (Hayashibara Megumi) nevű, gyermek prostituáltról szól, akit halála után újra feltámasztanak kibernetikus technológiák segítségével. Az emberfeletti képességekkel újjáéledő lánynak az lesz a feladata, hogy elkapja az őt meggyilkoló Shell-t, aki az alvilág egyik nagyágyúja.

ForrásokAnimekonANNNippon CinemaUK Anime Network


Zetsuen no Tempest anime (2012. 06. 04.)

Zetsuen no Tempest (TV-sorozat; 2012. ősz)
Zetsuen no Tempest (TV-sorozat; 2012. ősz)

A 2009 óta futó, jelenleg 6. köteténél tartó Zetsuen no Tempest című mangából, 2012 őszén anime adaptáció érkezik. A bishi karakter dizájnnal operáló shōnen manga nem szűkölködik rejtélyes fantasy-ban, valamint a Spirál anime alkotójának újabb művét köszönthetjük a személyében.

Az alaptörténet

A Saizaki Ren (rajz) és a Sano Arihide + Shirodaira Kyou (történet) triumvirátus által alkotott manga többször felbukkanó cliffhangerek és összeesküvés elméletek mentén bontakozik ki. Kapásból két teljesen ellentétes személyiségű srác a főszereplő: Fuwa Mahiro és Takigawa YoshinoMahiro szüleit és húgát egy évvel ezelőtt kegyetlenül meggyilkolták. Szeretteinek (főleg Aika nevű húgának) elvesztésébe azóta sem nyugodott bele az Ichigós önérzettel bíró, de velejéig bajkeverő srác, így egyik napról a másikra eltűnik, hogy megtalálja családja gyilkosát. A visszafogott és halk szavú legjobb barátja, Yoshino, nem nagyon aggódik köddé vált pajtásáért, hiszen a zabolátlan, hirtelen haragú Mahiro mindig is kiszámíthatatlan volt. Ám a két fiú egy furcsa háború közepette újra találkozik. Mahiro egy fogságba ejtett hercegnővel, Hakazéval kötött alku nyomán ember feletti varázserőre tesz szert. Az alku tétje: Hakaze segít Mahirónak megtalálni családja gyilkosát, de cserébe a fiúnak ki kell szabadítani őt a lakatlan szigetről, ahova száműzték, valamint megakadályozni a hercegnő elrablóinak tervét, amellyel elpusztíthatják az egész világot. Hakaze ugyanis egy nagyhatalmú mágus is egyben, akit saját klánja, a Kusaribe ejtett fogságba. A klán egy furcsa, élőlényeket fémmé változtató járvány kíséretében tizedeli az emberiséget, miközben egy legyőzhetetlen erőt akar feltámasztani.

ForrásAkiba NewsANNMALBaka-Updates Manga


P.A. Works: Tari Tari (2012.06.03.)

Tari Tari (TV-sorozat; 2012. nyár)
Tari Tari (TV-sorozat; 2012. nyár)

A P.A. Works új sorozata, a Tari Tari című anime 2012. július 1-jén indul. A sorozathoz kapcsolódó You Tube előzetes mellett nem rég jelentették be az opening, ending előadókat, valamint dalokat. Ráadásként a sorozat előtt már a manga is debütál 2012 júniusában a Gangan Joker magazin oldalain. A mangát Naomura Tōru írja, Kagisora Tomiyaki rajzolja.

Zenés hétköznapi dráma készülődik

A P.A. Works「Tari Tari」című sorozatának indulásáig már kevesebb, mint egy hónap van hátra. Az opening dal a „Dreamer” című muzsika lesz AiRItől (a single megjelenése augusztus 1-jén várható), az ending a „Shiokaze no Harmony” címet viseli, az előadó a Shirahamazaka High School Chorus Club (a single megjelenése augusztus 8-án várható). A történet szerelmi háromszögekkel teli, zene körül forgó drámát tálal majd, amelyben 3 középiskolás lány és 2 fiú felnőtté válása elevenedik meg, amint a dallamok erős barátságot kovácsolnák közöttük. Valakit édesanyja halála távolított el a zenétől, míg egy másik karakter énekesnek készül, a harmadik pedig több év külföldi tartózkodás után tér vissza.

Eredeti történet: Evergreen; Rendező: Hashimoto Masakazu; Karakter dizájner: Sekiguchi Kanami; Zene: Hamaguchi Shiro

Szinkronhangok: Ayahi Takagaki (CV: Kurisu Yukine), Asami Seto (CV: Yoshino Takatsuki), Saori Hayami (CV: Chihiro Miura), Nobunaga Shimazaki (CV: Kaito Kirishima), Natsuki Hanae

ForrásMoetronANNYouTube előzetesMALHivatalos weboldal


Girls und Panzer anime (2012.06.02)

Girls und Panzer (TV-sorozat; 2012. ősz)
Girls und Panzer (TV-sorozat; 2012. ősz)

Blood-C, az Another és a Squid Girl című animék rendezőjének, Tsutomu Mizushimának a következő anime sorozata 2012 őszén fog debütálni. Ez a tankos, slice-of-life elemeket is felvonultató Girls und Panzer címet viseli, amelynek előzetese már You Tube-on is megtekinthető.

Újabb katonai anime kislányokkal az élvonalban

A történet középiskolás lányok körül bonyolódik majd, akik tankokat vezetnek, miközben egymással, mint csapatok versenyeznek. Érdekesség, hogy Suzuki Takaaki, a japán katonasággal foglalkozó történelmi tanácsadó ugyanúgy szerepet vállal e anime készítésében, mint a korábbi Strike Witches-ben, vagy az Upotte-ben. Az anime az ACTAS stúdióban készül, a 3D CGI animációt a Strike Witches animét is vivő Graphinica produkálja. A forgatókönyvért Yoshida Reiko (K-ON!, Romeo × Juliet) a felelős, míg Shimada Humikane (Strike Witches, Sky Girls) eredeti koncepciója mellett (asszisztense Nogami Takeshi lesz) Sugimoto Isao (Seikon no Qwaser II, Moonlight Mile) készíti az anime karakter dizájnját. A sorozat népszerűsítésére indul egy mini manga is a Comic Flapper magazin lapjain, amelyetRyouichi Saitaniya fog készíteni.

Szinkronhangok a következőek: Fuchigami Mai (Miho Nishizumi), Kayano Ai (Takebe Saori), Ozaki Mami (Isuzu Hana), Nakagami Ikumi (Akiyama Yukari), Iguchi Yuka (Reizei Mako)

ForrásokJapanatorANNKino-govnoMoetronYouTube előzetes


(Visited 288 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .