Yuki Kaori: Iiki no Ki / Foreign Land of Ogres (shōjo manga; 3 kötet eddig; 2010)

Yuki Kaori: Iiki no Ki / Foreign Land of Ogres (shōjo manga; 2010)

Yuki Kaori: Iiki no Ki / Foreign Land of Ogres (shōjo manga; 3 kötet eddig; 2010)
Yuki Kaori: Iiki no Ki / Foreign Land of Ogres 

Friss Yuki Kaori manga  a láthatáron! A frissessége természetesen nézőpont kérdése, de e 2010-es szerzeményét a hölgyeménynek 2011 decemberétől kezdték el angolra fordítani. Yuki Kaori horrorisztikus és egyben gótikus stílusa így végre egy újabb romantikus történetben teljesedhet ki, nevezetesen az Iiki no Kiben. Talán az Angyalok menedéke (Angel Sanctuary) sikerét megpályázó sorozatot kapunk a mangakától? Mivel megint a Pokol teremtményei jönnek a felszínre, pusztulást hozva a világra, miközben két démon egymásba szeret, öröknek hitt barátságok pedig haraggal és indulattal telítődnek. Borzalmak, bűn, intimitás és történelmi körítés egyedi köntösben, ahogy csak Yuki Kaori képes megalkotni.

Édesen borzalmas szerelem

A történet a 20. század elején indul Japánban, három gyermek örökre szóló barátságával. A fiatalok egy súlyos földrengés után találkoznak egy házban, nevezetesen a kegyetlen Kamichika báró rezidenciáján. Először a báró jólelkű fia, Garan, megment egy halálán levő furcsa fiút, akinek szokatlan tetoválás díszíti a kezét. A fiú nem emlékszik semmire, egyedül egy különleges név villan be neki: Sorato. Sorato ettől a pillanattól kezdve Garan hű barátja és szolgája lesz, a két fiatal közötti harmóniát semmi sem ingathatja meg. Egy évvel később azonban megérkezik a kastélyba Garan menyasszonya, egy miko (papnő) vérvonalból származó szegény lány képében, ő Kiyora. Hárman látszólag boldogan élnek egymás mellett, együtt nevetnek, menekülnek a báró fájdalmas ütlegei elől. Azonban lassan megváltozik minden. Kiyora a jegyessége ellenére beleszeret Soratóba, holott Garan régóta heves érzelmeket táplál a lány iránt. A három ártatlan gyermek közötti törékeny barátságot a féltékenység mérgezi meg. Míg Sorato rendezni szeretné a viszonyokat, Garan és Kiyora összeboronálásával, közben a báró természetfeletti üzelmeire és saját kilétére is fényt derít. Sorato egy démon gyermeke, a báró pedig a Sátánnak nyújtott áldozattal kíván örök életre szert tenni. Ezzel párhuzamosan Sorato szívét is elrabolja a helyi sorozatgyilkosságokhoz köthető titokzatos, gyönyörű vak lány.

A grafika Yuki Kaorihoz mérten gyönyörű, bár a sablonos archetípusai nem hiányozhatnak. Sorato olyan, mint egy Setsuna, csak fekete hajjal, Sara szerepe pedig egy Kurai kinézetű, fehér hajú lolira került. Az erőszak,  a szépséges ruhaköltemények és szemek ábrázolása tipikusan a mangaka stílusát idézik. A drámai és horror műfaji elemek ellenére sok vicces pillanattal indul a képregény, sőt, a fordulópontoknál is felszínre tör egy-két megmosolyogtató enyelgés a jók és rosszak között. Van itt dögös kurtizán testébe bújtatott démon, az Angyalok menedékéből ismert alvilági figurák, a szerelmi sokszögek pedig nem várt módon gabalyodnak egymásba. Az eddig Japánban 3 kötetig jutott történetből per pillanat négy fejezet olvasható, ami még nagyon az eleje mindennek. Várhatóan ez a gyors és számtalan szálat összefonó kezdés egy még jobb és izgalmasabb cselekmény prelűdje. Aki kedvet kapott hozzá, az velem együtt várhatja az új fejezetek kijöttét, szerintem érdemes lesz követni, főleg, ha az ember lánya Yuki Kaori rajongó.

Kedvcsináló képek a mangához [nggallery id=246]
Adatok
  • Eredeti cím: 异域之鬼 / Iiki no Ki
  • Angol cím: Foreign Land of Ogres
  • Rajz: Yuki Kaori
  • Történet: Yuki Kaori
  • Terjedelem: 3 kötet eddig (jelenleg is fut)
  • Megjelenés éve: 2010
  • Műfaj: romantikus, horror, akció, természetfeletti
  • Célcsoport: shōjo
  • Kiadó: Kodansha
  • Magazin: Aria
  • LinkMangaFox (eng); Baka-Updates Manga (eng); TenManga (eng)
(Visited 157 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .