Kodama Yūki: Blood Lad / ブラッドラッド (seinen manga; 2009; 4 kötet eddig)

Kodama Yūki: Blood Lad / ブラッドラッド (seinen manga; 2009)

Kodama Yūki: Blood Lad / ブラッドラッド (seinen manga; 2009)
Kodama Yūki: Blood Lad (seinen manga; 2009)

Egy vámpír, aki vér és hatalom helyett Japánba vágyik. Igazi otaku, minden álma, hogy találkozzon Miyazaki Hayaoval, amikor pedig erejét kéne fitogtatnia, akkor a Dragon Ballból vagy az Astro Boyból les mozdulatukat. A démon világban teremti meg saját kis birodalmát, ahol anime dvd-éket és mangákat gyűjt tonnaszámra. Az életét pedig még szebbé egy japán diáklány váratlan látogatása teszi, aki mintha egy mangából pottyant volna a fiú életébe, telt keblekkel, karcsú alakkal, iskolai egyenruhában. Ő Blood Lad, a vámpír fiú, aki cseppet sem normális.

Meghaltál, de feltámasztalak

Blood Lad, vagy Vlad Charlie Staz a fentiekben jellemzett lökött vámpír srác, aki a démonvilág egyik rettegett figurája. Vérszomjas külseje ellenére senki se gondolná róla, hogy egy otaku, akit egy ember lány érkezése Japánból teljesen feltüzel. Fuyumi Yanagi véletlenül keveredik a szörnyek birodalmába, és rögtön egy flúgos vámpírvezérrel találja magát szemben. Mielőtt kellően örülhetne az új „barátjának”, egy Staz trónjára törő virágszörny megöli a lányt (vagy inkább egy bimbó bekapja a csajt), csak pőre csontjait hagyva maga után. Fuyumi szellemként ölt újra testet, Stazot pedig hajtja a bűntudat, hogy első számú nőstényét miatta megölték, így még az emberi lény közelében érzett heves szívdobogástól kísért vérszomját sem tudja oltani. Staz így elhatározza, hogy Fuyumit visszahozza az élők sorába. A küldetés sikerében maga Fuyumi sem bízik igazán, hiszen forrófejű, idétlen de erős vámpírunk ha segíteni akar, abból jó nem sül ki.

A szokatlan párocska sok veszekedés, tapizós pillanat után segítőtársakat is talál a küldetéshez, mint Staz gyerekkori barátját, a vérfarkas Wolfit, aki előbb üt, mint gondolkodik, de heves orrvérzéssel reagál minden női test látványára, nem mellesleg Stazzal folyton oltják egymást, és bármikor képesek egymásnak esni egy jó bunyó erejéig. Ott van még a dimenziók között utazó Haidoraberu, egy csinos varázslónő, aki csak a legerősebb férfinak hajlandó odaadni a szívét, és úgy tűnik ezt a kritériumot Staz sikeresen teljesíti. Persze próbálnak segíteni Staz lüke „alattvalói” is, a háromszemű (messzelátó) Satie, az okoskodó szőrmók Jirō, az üresfejű izompacsirta Deku. Állandó küzdelmek, akciójelenetek közepette azonban Staz családja is kiveszi a részét a történetből, a loli hugica Liz, aki gyűlöli Stazt, és bármit megtenne, hogy személyes démonbörtönébe száműzze lüke bátyját. Mellette Staz életét tovább nehezíti a megszállott tudós, az édes mosolyú de kegyetlen klasszikus Drakula öltözetű bátyuska, Braz, aki öccse iránti szeretetét elég morbid módon éli ki: erős szörnyeket fabrikál a démonvilág Frankenstein dokijával együtt, így tesztelve öcsikéjének képességeit, hogy a legerősebb vámpírpéldányt kreálja belőle.

Groteszk humor akcióval

A cselekmény természetesen egy akció-kaland központú mangához híven sohase pihen, szinte egyik zombi trancsírozós jelenetből ugrunk át egy emberrablós részbe, szegény Fuyumit mindig megtalálják a kellemetlen rosszakarók az alvilágból, ilyenkor Staz nagymenőn kilövell otaku bázisáról, és a lány megmentésére siet. Ütések, elborult tekintetek, egy kis Soul Eateres vagy Ao no Exorcistos karakter dizájnnal vegyítve. A mozgalmas manga természetesen nem szűkölködik a furcsábbnál, furcsább teremtmények felvonultatásában sem, az eddig megjelent 4 kötetben is kaptunk belőlük egy rakattal, a komikus, néha ecchi szituációkról nem is beszélve (Staz egy párszor letépi a ruhát Fuyumiról, természetesen teljesen ártatlan szándékoktól vezérelve, másrészről Haidoraberu is bedobja bájait a fiú meghódítása miatt, ami félreértések sortüzét eredményezi). Ugyan seinen mangaként fut a dolog, de teljesen shōnen hangvételű, nincs az a tipikus felnőttes (mature) tartalma, inkább a poénokkal és harcokkal való szórakoztatás a célja a rengeteg anime-manga klasszikus emlegetésével és utalásával párhuzamosan, pl.: van egy jelenet, amikor Staz az Astro Boy egyik betétdalát dalolgatja magában, vagy Dragon Ballban hallhatott harci szövegeket lök, sőt, még Lupinos utalások is vannak egy-egy fura szituban.

A fekete humorú képregény a Kadokawa Shoten Young Ace magazinjában fut, hetente jelenik meg belőle egy-egy fejezet, az angol fordítás per pillanat a 20. chapternél tart. 2009-es startolása óta, a 2011 júniusában megjelent Young Ace-ben bejelentették, hogy anime adaptáció is készülni fog belőle, ezt a hírt az ANN is megerősítette. Ha lesz belőle anime, bízom benne, hogy várnak még pár kötetig, aztán jó alapanyagból csinálnak egy frankóan vicces animét.

Képek a mangából [nggallery id=231]
Manga adatok
  • Eredeti japán cím:  ブラッドラッド / Buraddo Raddo
  • Angol cím: Blood Lad
  • Mangaka: Kodama Yūki
  • Magazin: Young Ace
  • Kiadó: Kadokawa Shoten
  • Megjelenés éve: 2009
  • Megjelent fejezetek: 4 kötet, 20 fejezet eddig
  • LinkekBaka-Updates Manga (eng); TenManga (eng); MAL (eng); MangaFox (eng)
(Visited 260 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .