Sekai-ichi Hatsukoi 2 (TV-sorozat; 2011) ~ 01. epizód / 2011. október 07.

Sekai-ichi Hatsukoi 2 (TV-sorozat; 2011) ~ 01. epizód / 2011. okt. 07.

Sekai-ichi Hatsukoi 2 (TV-sorozat; 2011)
Sekai-ichi Hatsukoi 2 (TV-sorozat; 2011)

Lemaradtam egy nagy kacaj maratonról a 2011-es tavaszi évadból. Én még ennyit egy animén nem borultam az idén, – kivéve a Boku wa Tomodachi ga Sukunai-on -, mint a Sekai-ichi Hatsukoin. A sorozat már futott egy évadot tavasszal (2011), és úgy tűnik a yaoi fangirlök nagy örömére itt a második évad is belőle őszre – nekem pedig ez az első találkozásom a szériával, de kellemesen csalódtam benne. Hogy miért?

Egy shoujo mangaszerkesztő megpróbáltatásai

A yaoival volt már rossz-jó tapasztalatom, de még mindig kezdő vagyok a műfajban, erre ez az inkább shounen aire kiélezett anime (amiben ugyan vannak yaoi – szexuális sejtetések) valahogy kíváncsivá tett önmagára nézve. A Sekai-ichi Hatsukoi egy romantikus-vígjáték, amely eredetileg mangaként debütált 2007-ben Shungiku Nakamura tollából. A josei sorozat 6 kötetet adott eddig, de már  light novelként (regényként) is tarol, szintén 2007 óta (ebből 4 kötet jött ki). Most októberben az anime adaptáció második évadát nyomta be a Studio DEEN az anime felhozatalok színes, mégis egyhangú palettájára. Az alkotás animációja egyszerű, de bájos, pasztell, halványabb színek jellemzik. A bishounenk tényleg dögösek benne, a vicces reakcióik pedig édes pofavágásokban teljesednek ki. Azt nem tudom mennyire minősül mainstreamnek a yaoin / shounen aion belül ez a fajta felállás, de a sztori háttértörténete érdekes, főleg hogy a Bakuman manga kiadó titkokat felfedő szériája után, ez most a shoujo manga kiadás rejtelmeibe avatja be a nézőt, de itt inkább a dolgozók közötti érzelmi viszonyokon van a hangsúly.

A történet főszereplője Ritsu Onodera (Takashi Kondo), aki édesapja könyv kiadójánál sikeres irodalmi szerkesztő. A karrierjére féltékenyek azonban apuci kicsi fiát látják benne, aki édesapja kapcsolatait, segítségét kihasználva tőr a csúcsra. A srác erre megmakacsolja magát, és eldönti, hogy bebizonyítja, hogy van vér a pucájában, és egy új kiadóhoz elszegődve akarja megmutatni tudását. Ez a kiadó a Marukawa, ahol reményeivel ellentétben a shoujo manga osztályra rakják be mint beosztottat, az irodalmi részleg helyett. Új főnöke pedig a még bosszantóbb természetű Masamune Takano (Katsuyuki Konishi), akiről kiderül, hogy középiskolai első szerelme volt. Takano-szannal (akkor még Sagának hívták) nagyon jó barátságban voltak, de mikor Ritsu boldogan bevallotta a fiúnak az érzelmeit, az egy félreértés miatt visszautasította őt. Ritsu emiatt megfogadta, hogy soha többet nem lesz szerelmes. A szigorú Takano pedig újra felbukkan az életében, nemcsak munkahelyi gondjait megnehezítve, de érzelmeit is felkavarva, főleg, hogy szerelmet vall főhősünknek. Az anime második évadában még mindig rendezetlen a viszony kettejük között több csók és együtt töltött éjszaka ellenére is, ráadásul Ritsut előléptették főszerkesztővé, így új kihívásokkal kell szembenéznie.

Férfi szerelem a munkahelyen

Ahogy utána olvastam nem ők az egyetlen párkapcsolati gondokkal küzdő pár a sorozatban, hanem a csapatukba tartozók között is van szerelmi háromszögre példa. Mivel nincs összehasonlítási alapom, így azt se tudom mennyire egysíkú a történet az előző évadhoz képest, tud-e majd valami újat mutatni, de mint kezdő néző nagyon viccesnek találtam ezt az első részt. Főleg mikor a másnapos Ritsu meztelenül ébred Marukawa ágyában, a teste tele van csók nyomokkal, a feneke pedig fáj, mint a fene :D, és nem emlékszik semmire (még Marukawa nyálas szerelmi vallomására sem). Olyan hetero josei mangás feelingű az egész, ebből a szempontból nagyon tetszik, de azt határozottan komikusnak találom, hogy az egész fordibben / misunderstanding love relationship két férfi között zajlik, ahol Ritsu lányosan nyávog néha, tagadja az érzéseit (ha nem olvasok utána a szériának, akkor abban a tudatban maradok, hogy Ritsu homofób XD).

Amikor megrögzött hetero fan szívem parodizál

Marukawa olyan lány mangák agyoncsépelt leteperős szövegeit nyomja tök macsón, mint hogy: „Ne izgass tovább, különben nem tudom magam féken tartani!” Ugyanakkor romantika szempontjából volt egy jelenet ebben az első részben, ami teljesen másképp érintett, mint egy shoujo animében. Név szerint a Romeo x Juliet (Gonzo) egyik emlékezetes pillanatára gondolok, amikor Romeo véletlenül ráesik a majdnem meztelen Juliet-re, és elpirultan bámulnak nagy szívdobogás közepette egymás szemébe. Ugyanezt a jelenetet produkálta itt Ritsu és Marukawa is, de míg Juliettéknél majd kiugrott az én szívem is ettől a pillanattól, itt inkább majd megszakadtam a nevetéstől. Úgy tűnik engem csak a komédiával tudnak megnyerni maguknak ezek a szériák, a romantika annyira nem ébred fel bennem, mikor nézem őket. De tőlem szokatlan módon folytatni fogom ezt a sorozatot, még ha nem is vagyok nagy fan, de nevetni szeretek. Értékelésem az első részre: 5/4 – szerintem egész jól indult. (Az op/ed szerintem túl giccses – csipkés, nyuszis rózsaszín világ uralkodik bennük, a zene pedig nem hagyott bennem mély nyomokat.)

Az animét Chiaki Kon rendezi, akit imádok a Higurashi sorozatok miatt, a forgatókönyvet Rika Nakase írja (pl.: Ghost HuntJunjō RomanticaBleach), míg a karakter dizájnt Yoko Kikuchi készíti, aki meglepetésemre a Phantom of Inferno játékban is dolgozott ilyen szerepkörben, valamint a Noir, a Phantom ~Requiem for the Phantom~.hack//Legend Of The Twilight animékben. Az anime 12 részesnek ígérkezik.

Műfaj: josei, romantikus, vígjáték, yaoi, shounen ai
LinkekAniDB (eng), ANN Encyclopedia (eng), MyAnimeList (eng), syoboi (jap), Wikipedia (jap), Wikipedia (eng) [nggallery id=223]

(Visited 937 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Sekai-ichi Hatsukoi 2 (TV-sorozat; 2011) ~ 01. epizód / 2011. október 07.

  1. Húúúú! Én most akadtam rá. Már jó ideje nem nézegettem szét a yaoi-k háza táján, és amikor megláttam, hogy szoros „rokonságban” áll a Junjou romantica-val lecsaptam rá!!! Még nem tudom, hogy be tudja -e előzni nálam vagy sem az előző sikerét, de a rajzolás, a humor és a karakterek eddig megvettek.!^.^

  2. Bocsi, csak gondoltam szólok, hogy vannak hibák az írásodban. Nem kukacoskodásképpen
    mondom, csak gondoltam szólok 🙂 Egy idő után masamune-t Marukawa-nak kezdted írni, és nem
    is utasítja vissza Onodera-t, hanem már együtt vannak, és akkor történik valami, ami
    miatt Onodera elmegy és úgy dönt nem lesz többet szerelmes. Amúgy nekem is nagyon tetszett az anime. Nem vagyok nagy yaoi fan, de ez nekem is tetszett, főleg a humor miatt. Engem is megvett az anime kilóra 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .