Murata Shinya & Ifuji Shinsen: Arachnid (shounen manga; 2009)

Murata Shinya & Ifuji Shinsen: Arachnid (shounen manga; 2009)

Murata Shinya & Ifuji Shinsen: Arachnid (shounen manga; 2009)
Arachnid (shounen manga; 2009)

Loli dizájnú bérgyilkos lányok élik virágkorukat a mangák mezsgyéjén is. Újabbnál újabb shounen manga akad a „virtuális kezembe”, amelyben gyilkos ösztönű, fegyveres leányzók veszik fel a harcot a világgal. Ezek közül ígéretesnek tűnik az Arachnid, amely ugyan még nagyon bemelegítő fázisban van, de talán érdemes lesz rá figyelni, ha másért nem is, hát az eye-catching karakter dizájnért.

Madárpókos gyilkosösztön

Alice egy árván maradt leányzó, aki perverz nagybátyja gyámsága alá kerül. A mindig is lassú felfogású, rendszeres sulis tréfák céltáblája ő. A kegyetlen nagybácsi azonban nem kis pénzzel lóg az alvilágnak, amit sehogy sem hajlandó visszafizetni. Ezért egy fincsi bérgyilkost küldenek a nyomába, ő Kumo. Mikor a férfi végez a nagybácsival, elvileg az unokahugira kerülne a sor. Alice-ban azonban beindul valami. A biztos halál küszöbén működésbe lép második személyisége, aki az életben maradásért cserébe foggal-körömmel képes harcba szállni. Kumo rájön, hogy a lány hozzá hasonló természetű, egy madárpók gyorsaságával és kegyetlenségével lenne képes gyilkolni. Így a szárnyai alá veszi a lányt, és a legtökéletesebb gyilkológépet faragja belőle.

Az első két kötet olvasható interneten, ami egyenlőre vegyes érzéseket váltott ki belőlem. Jó pont a grafika, az alapsztori, ez a pókos hasonlítgatás (lesz sáska bérgyilkos is, meg minden rovar) nagyon állat, a harci jelenetekkel együtt. Rossz pont pár béna megoldás (az én szememben). Ilyen mikor Kumo kiképzi a lányt, majd  egy beavatási küldetés keretében megkéri hogy ölje meg őt, mert elege van az életből. Szóval az ígéretesnek tűnő tökös férfi főhős rögtön kinyiffan, így marad  kicsit őrült, kicsit anyátlan, szeretet éhes Alice, akire ezután sorba küldik majd a bérgyilkosokat Kumo „ex-munkaadói”. Az első másfél kötet alapján kérdéses mennyire lesz nagy durranás, de anime adaptációt el tudok belőle képzelni. Hasonlít kicsit a White Dragon manga sorozatra (3 kötetes; 1997-ből) – tinilányt befogad egy bérgyilkos alapszitu miatt. De a White Dragon messze jobb volt már az elején is. All in all, if you want, you can try it. Ui.: volt benne pár erotikus jelenet, a maffiózókat mi más érdekelné, mint a szex kislányokkal a pénz mellett.

Manga adatok
  • Eredeti cím: アラクニド
  • Angol cím: Arachnid
  • Történet: Murata Shinya
  • Grafika: Ifuji Shinsen
  • Kiadó: Square Enix
  • Magazin: Gangan Joker
  • Terjedelem: 4 kötet (nem befejezett)
  • Célközönség: shounen
  • Műfaj: akció,pszichológiai, romantikus, természetfeletti
  • Linkek: Wikipedia (eng); Baka-Updates Manga (eng);  MAL (eng);  Thecartdriver (eng);  ANN (eng);  Youtube (trailer);  TenManga (eng)

 

(Visited 102 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .