Kaminaga Manabu & Nokiya: The Conductor / コンダクター (manga; 2010)

Kaminaga Manabu & Nokiya: The Conductor / コンダクター (manga; 2010)

Kaminaga Manabu & Nokiya: The Conductor / コンダクター (manga; 2010)
Kaminaga Manabu & Nokiya: The Conductor / コンダクター (manga; 2010)

Kicsit kikanyarodva a shoujo őrületemből elkezdtem komolyabb vizekre evezni a mangák területén, persze egyenlőre a lányos vonalon haladva találtam rá a tavalyi év nagy ígéretének tűnő The Conductorra. (Holnaptól már megint seinen mangákkal fogok foglalkozni :D.)

Gyilkosság a zenekarban

Különleges csemegének tartom, hogy a 2010-es őszi season animéjének, a Psychic Detective Yakumo írójának újabb regényét / light novellét kezdték el adaptálni mangára. Először nem is tudtam ezt az infót, csak ahogy elkezdtem olvasni a mangát, nagyon érezhető volt a történetmesélésbeli hasonlóság a két mű között. Ahol azonban a Yakumo kicsit gyengébbnek mutatkozott (pszichológiai horror – legalábbis az animében), ott a The conductor bepótolja elődje hiányosságait. A The conductorban (A karmesterben) is kapunk több főszereplőt, sőt, egy barátikör körülötti szerelmi bonyodalom és titkok hálója kezd kibontakozni, persze démonok és szellemek nélkül. Na de kezdjük az elején.

Első nap. Kuchiki Naomi egy fuvolista lány, akinek szörnyű rémálmai vannak az utóbbi időben. Álmaiban egy csuklyás, koponyás alak rántja magával a sötétségbe, majd verejtékezve riad fel a biztos halált jelentő zuhanásból. Problémájával elmegy egy híres pszichológushoz, aki különleges adottságokkal bír. A férfi, Matsuzaki, rávilágít, hogy a lány valami traumatikus emléket próbál elfojtani magában, ami az álmaiban kísérti. A lány nem tudja mire kellene emlékeznie. Ráadásul valami miatt rettenetesen fél a férfiak érintésétől, képes hisztérikus rohamot kapni, ha hirtelen hozzáérnek.

Eközben a lakásával szomszédos komplexumban egy hullát találnak a rendőrök. Az ügyet vezető nyomozó, Ishikura Tsuyoshi felügyelő kapja meg – ő egy a családi problémákkal küzdő, züllött rendőr. A csontvázra aszalódott holttest fejét eltávolították, és egy furcsa alma alakú jelet hagytak az ablaküvegen. Egyetlen nyomot sem találtak a szobában, kivéve egy a hulla kezében szorongatott, elmosódott fotót 5 fiatalról.

A hideg és kapzsi Yuuki Yasufumi éppen most tér vissza Németországból. A külföldön tanult milliomos csemete új felkérést kap. Mint karmester el kell vállalnia egy koncertsorozatot, amelyből mind az eredeti karmester, mind  a koncertet szponzoráló cég is váratlanul kiszállt. Yuukit pénzéhsége miatt meggyőzik, hogy vállalja el a posztot.

A hegedűművész Maya Akihito látszólag boldogan készül megházasodni szíve választottjával, az egykori zongorista Tamaki Kazuóval. Kapcsolatukra sötét árnyékot vet azonban egy 5 évvel ezelőtti eset, amelyben Tamaki keze súlyosan megsérült. A fájdalom azóta sem múlt el, a pár közötti pillanatnyi meghitt békét pedig váratlanul megzavarja Maya egykori szerelmének, Yuukinak a visszatérése. Ugyanis zenész szereplőink ugyanazon a koncerten fognak együtt dolgozni, azaz mind a négyen: Naomi (fuvola), Maya (hegedű), Maya párja Tamaki és a sötét fuvallatot keltő Yuuki Yasufumi. Ők négyen már az egyetemen jó barátok voltak, de most feszültség, és harag uralkodik közöttük. Ráadásul Naomi naplójából előkerül egy fénykép, amelyen mindannyian szerepelnek (még vidáman), plusz még egy fiú, akinek az arca sötét filctollal van átfestve. A fénykép pedig megegyezik azzal, amit a rejtélyes gyilkosság helyszínén találtak.

Pszichológiai rejtélyek muzsikája

Az alapfelállás elég összetettnek tűnik, ráadásul nem lehet előre sejteni, hogy mi fog történni a zenészekkel, és a felügyelő, a pszichológus szerepe mennyiben fog kimerülni. Emellett a Hamlet és a Biblia fejezetei is említésre kerülnek, úgyhogy egy kis extra dolgot próbált belecsempészni az író, Kaminaga Manabu. A sorozat érdekessége még, hogy minden fejezet egy újabb nap eseményeit mutatja be, és nagyon tetszenek az elfojtott indulatok, a rejtélyek halmozása, és Yuuki, a karmester egy igazán gonosz karaktert sejtet, de hogy a gyilkossághoz köze lenne? Nem valószínű, mert a holttest körülbelül 3 éves (azért furcsa, hogy a szagra nem figyeltek fel a szomszédok), ő meg 5 évet külföldön volt. Kíváncsi vagyok mi fog ebből kisülni, közben a Yakumo két manga változatába is beleolvastam, az egyik teljesen az animét követi (2009-es kiadás), a másik sokkal jobban tetszik (ez korábbi adaptáció ugyan (2007-es kiadás), és a grafika kevésbé olyan jó, mint az animés változatban, de más a története).

Apropó, a grafika. A The Conductorban nem rossz, de 2010-es kiadáshoz képest többet vártam. A karakterek jól néznek ki, shoujosak (bishoujo, bishounenek), de a hátterek nem nagyon kidolgozottak, bár nagyon jó volt ábrázolva Naomi rémálma. A manga rajzolója Nokiya, aki a Code Geass: Knight (2007) és a Darker than Black (2007) mangákat is készítette. Egyenlőre két kötete jelent meg a sorozatnak a Kadokawa Shoten kiadó Asuka magazinjában. Ebből sajnos csak 2 fejezet olvasható angolul, de nagyon additívan indult. Várom a folytatást.

Manga adatok
  • Japán cím: コンダクター
  • Angol cím: The Conductor
  • Történet: Kaminaga Manabu (light novel)
  • Rajz: Nokiya
  • Terjedelem: 2 kötet (még fut);
  • Magazin: Asuka
  • Kiadó: Kadokawa Shoten
  • Megjelenés éve: 2010
  • Műfaj: rejtély, pszichológiai, dráma, romantikus; krimi
  • Célcsoport: shoujo / josei
  • LinkWikipedia (Yakumo); Baka-Updates Manga (manga); My Animelist (manga); MangaFox(manga); MangaReader (manga); Anime News Network (Kaminaga Manabu)
(Visited 56 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .