Soredemo Machi wa Mawatteiru / それでも町は廻っている (TV-sorozat; 2010)

Soredemo Machi wa Mawatteiru / それでも町は廻っている (TV-sorozat; 2010)

Gyönyörű fehér kötényben, selyem szandállal, és bájos főkötővel tipeg be Ő a szobámba. Kedvesen morbid, cseppet sem úri modorában, két-bal kezes balsors áradatot zúdít rám, és a szerelemben zéró teljesítményt nyújt. Ki is ő? Hotori Arashimaya, a legképtelenebb maid, akit valaha hátán hordott a japán föld.

Őrült szobalány a kávéházban

A Shaft folytatja komédia zúzós animéinek sorát, így a ál-yuris Maria Holic, a vámpíros, szellemes Bakemonogatari, és az idén ősszel második szériáját is megélő Arakawa under the Bridge után debütált a Soredemo Machi wa Mawatteiru (Yet the Town Keeps Going). Ez az új TV-sorozat erősen hajaz a 2009-es, szintén Shaftos Natsu no Arashira pl.: ugyanúgy egy vendéglátó egység (kávéház) a fő színhely, a főhősök a női alkalmazottak, kik csinos ruhákba öltöznek át, és képtelen szerelmi háromszögek zavarják meg bolondos minden napjaikat. Ezúttal azonban a leglököttebb, és leghevesebb női főszereplőt kapjuk meg, aki az Arashimaya Hotori névre hallgat.

Arashimaya (Chiaki Omigawa) nem az a tipikusan gyengéd, és csendes lány. Eléggé ügyetlen, kiabálós, és rögtön a legképtelenebb dolgokra kombinál a legegyszerűbb esetekből. A gazdag képzelettel, és kicsit fiús természettel megáldott forgószél, butuska álarca alatt lopja be magát a néző szívébe. A cserfes lány titkos élete már az első részben lelepleződik, ugyanis egy eldugott kávézóban maidként (szobalányos ruhában) dolgozik. Ám mielőtt azt hinnénk, hogy a Kaicho wa maid-samához hasonlóan, itt is több ezer fős tömeg zsong az elsőre csinos lány körül, hatalmasat tévedünk. A kávéháznak szinte alig van vendége, lehet hogy a 60 fele tántorgó, boszi szemű nyanya az oka, aki a kávézót vezeti?

Bár Arashiyama sem tesz túl sok bájos dolgot, amitől dőlnének utána az erősebbik nem képviselői. Mindenesetre, egyik munkanapján lepleződik hősnőnk titka barátnői előtt, így a maid szakértő Toshiko Tatsuno (Aoi Yūki) előtt is. Toshiko a fejébe veszi hogy ha törik, ha szakad megtanítja Arashiyamának mitől döglenek a pasik, és a szobalányok minden varázstárát rázúdítja szerencsétlen hősnönkre, nem túl nagy sikerrel. Ám mikor kiderül, hogy Toshiko titkos szerelme, Hiroyuki Sanada (Miyu Irino) is e kávézó rendszeres látogatója, Arashiyamát félresöpörve jelentkezik ő is alkalmazottnak.

Így már ketten törnek a vendégek elrémisztésére. Bolondos kalandjaikat megzavarja az, hogy Sanada pont Arashiyamába szerelmes (érdekes ízlése van a srácnak), de Arashiyama a szadista matek tanára iránt táplál gyengéd érzelmeket (tévedtem, az ő ízlése még furcsább :D, pont a matek tanárba??). Lesz itt detektíves nyomozás, további női szereplőkkel, valamint Arashiyama kis öcsikéje is kap helyet a porondon, éppen a női nemmel való megismerkedése kerül távcső alá. Abszurd helyzetek, félreértések sora, és gyakran fárasztó poénok halmaza sokkolja a néző rekeszizmait, úgyhogy akinek nem elég, vagy esetleg ráunt már az Arakawa under the Bridge humor cirkuszára, annak itt a tökéletes pótlék: a Soredemo Machi wa Mawatteiru.

Mit lehet tudni a sorozat előzményeiről?

Ishiguro Masakazu 2006-ban indította el azonos című manga sorozatát. A seinen, azaz férfiúi célközönségnek szánt sorozat eddig 7 kötetével ontja a vicceket, és abszurd helyzeteket. A képregény a Shōnen Gahōsha kiadónál jelent meg, a Young King Ours című magazinban. A manga lassan adagolja a szereplőket, a flúgos poén bombákat, és epizodikus megjelenésével egész könnyű prédát ad az anime adaptációnak, mely szinte hűen követi elődjét.

Az anime adaptáció erősségei

Az anime fergetegesen jó animációval, és látványvilággal hízeleg nekünk. Az opening (a zseniális Maaya Sakamoto énekli, aki a Kuroshitsuji Ciel-jének, vagy az Escaflowne Hitomijának volt a szinkronhangja) és az ending is teli találat, amit már sokan dicsértek. Ami furcsa volt elsőre, az Arashiyama szinkronhangja. Az előzetes képek alapján nem ilyenre számítottam, ráadásul szokatlan volt felismerni benne P-ko hangszínét az Arakawa under the Bridge-ből. Vele szemben Maaya Sakamoto hangját pl.: nagyon nehéz felfedezni a különböző karaktereknél, hiszen Nino hangjában cseppet sem lehet észrevenni, hogy Ciel Phantomhive szerepében is ő szólal meg. Az első sokk után, egészen megszoktam ezt a P-kós frekvenciát, legalább tuti nem alszik be az ember a részek alatt :D. Az opening animációja is megfogós, a lány hősök maid ruhában táncolnak a zenére, és nagyon jó kis testmozgásokat végeznek, még én is megirigyeltem. Az op frappáns koreográfiáját Yasuomi Umetsu készítette, aki a Welcome to the NHK (TV), Valkyria Chronicles (TV) op-it koordinálta korábban.

Opening dal: A „DOWN TOWN”  Maaya Sakamoto előadásában

Az ending dallama folyton a fejemben szól, annyira jópofa egy muzsika, ami a „Maze Sanjou! (メイズ参上!)” a Maze nevű együttestől, amit gondolom a sorozat főhőseinek szinkronhangjai énekelnek, de jó kis humoros rock és klasszikus egyveleg is egyben. A K-on óta pedig alap a csini lányok zenélős felállás, de a szobalány ruhában előadott érzelmi kitörések gitáron, hegedűn, stb. elég poénos hatást eredményeztek. (A lapát fogú csajszi Arashiyama és Toshiko barátnője, a fiús szöszi pedig egy sempai, felsőbb éves, aki előszeretettel lóg együtt Arashiyamával, de ha beszólnak neki, azt elég rosszul viseli.)

Ending dal: Maze Sanjou! (メイズ参上!) a Mazétől

A rendezői székben Akiyuki Shinbo foglal helyet (Dance in the Vampire bund (TV), Sayonara Zetsubou Sensei (TV), Moon Phase (TV)), a karakter dizájner Hiroki Yamamura (Maria Holic (TV), Natsu no Arashi (TV)). Emellett a vizuális csapatot bővíti még Hisaharu Iijima mint art direktor (vizuális rendező), ő például a Cowboy Bebop tv-sorozatának háttér rajzain munkálkodott. Összegezve, aranyos és jó kis megmosolyogtató sorozat, bolondos szereplőkkel, és furcsa szerelmi hóbortokkal, igényes kivitelezésben.

Screenshots / Pillanatképet [nggallery id=91]
Adatok
  • Japán cím: Soredemo Machi wa Mawatteiru / それでも町は廻っている
  • Angol cím: Yet the Town Keeps Going
  • Rendezte: Akiyuki Shinbo
  • Epizód rendező: Katsuhiko Takayama
  • Karakter dizájn: Hiroki Yamamura
  • Eredeti manga: Masakazu Ishiguro
  • Megjelenés éve: 2010
  • Típus: TV-sorozat
  • Terjedelem: 12 epizód?
  • Műfaj: vígjáték, paródia, iskolai élet, slice of life
  • Stúdió: Shaft
  • HivatkozásokANN (eng),  Wikipédia (eng), AniDB.net (eng); AnimeNfo (eng); Baka-Updates Manga (eng); MangaFox (eng); My Animelist (eng)
(Visited 61 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .