Yagami Yu: DAGEKI JOI SAORI / Batting Female Doctor Saori (manga; 2008)

Yagami Yu: DAGEKI JOI SAORI / Batting Female Doctor Saori (manga; 2008)

Yagami Yu: DAGEKI JOI SAORI / Batting Female Doctor Saori (manga; 2008)
Yagami Yu: DAGEKI JOI SAORI / Batting Female Doctor Saori (manga; 2008)
Rosszul érzi magát? Egy baseball ütő gyógyír minden bajára!

Hát én még egy ilyen elborult ötletet nem láttam képregényben XD. A mindössze két kötetes agymenés Yagami Yu (1969- ) kreálmánya, aki a Those Who Hounts Elves (1994 – 2002) című mangájáról ismert (ebből készült anime adaptáció is).

A DAGEKI JOI SAORI főhőse, egy 21 éves srác, Ninomiya Naoto, aki éppen most szerezte meg nővér/ápoló diplomáját. Munka keresés közben azonban összefut egy őrült doki nővel, aki lélezget elállítóan gyönyörű, és miután szerelmet vall főhősünknek, a betonba zúzza egy baseball ütővel. XD 😀 A doki, Sakajou Saori, valójában éppen ezzel az ütéssel gyógyította meg gyengélkedő főszereplőnket, még pedig a különleges baseball ütős terápia segítségével. Naoto hálából elfogadja a nő állás ajánlatát, így egy lepukkant panel tetején foglalják el furcsa klinikájuk bázisát. A pácienseik között a rákos yakuzától kezdve, a hikikomori lányon keresztül, egy párducig, mindent, és mindenkit meg tud gyógyítani Saori-sensei egyetlen csapással. 😀

Elborult, morbid, és fura. Ez volt végig az érzésem a manga olvasása közben. Még egy ilyen képtelen ötletet feldolgozó képregénnyel ritkán találkozik az ember, úgyhogy a különcségek kedvelőinek ajánlom. 😀 A sok félreértéseken, és baseballütéseken túl, van benne pár komikus pillanat, melynek fő táptalaja Saori-sensei „érdekes” gondolkodás módja, és Naoto próbálkozása a normális munkahelyi légkör megteremtésére. A grafika egyszerű, a totál képeknél látunk részletes rajzokat, egyébként elég elnagyolt, skicc hatású az egész látványvilág. E seinen manga a Kadokawa Shoten kiadótól, a Comic Charge című magazinban jelent meg 2008-ban.

Adatok: Terjedelem – 2 kötet; Kiadó –  Kadokawa Shoten; Magazin – Comic Charge; Célközönség – Seinen
Linkek: MangaFox (online fejezetek angolul); Baka-Updates Manga (adatok); Wikipédia (a mangaka)

(Visited 41 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .