Oshima Towa: Dousei Recipe / 同棲レシピ / 同居大萌想 (manga; 2006)

Oshima Towa: Dousei Recipe (manga; 2006)

Oshima Towa: Dousei Recipe (manga; 2006)
Oshima Towa: Dousei Recipe (manga; 2006)
My Girlfriend is a highschool girl

Unalmas estéim egyikén vadászgattam a seinen-vígjátékok között, és egy nem éppen egyedi, de aranyos félreértésekkel teli kis románcos mangára bukkantam. Oshima Towa (1979-) hölgy létére, igazán pikáns kis képregényeket kreál, ráadásul maga is mangakák gyermeke, édesapja Oshima Yasuichi (Oyako Deka, Batsu & Teri), édesanyja Kawajima Reiko. A hölgy mangaka legismertebb képregénye a 9 kötetes High School Girls (2001 – 2006), melyet Girl’s High címen adaptáltak animére 2006-ban (12 epizóddal, a Genco és a Geneon stúdiók jóvoltából).

Oshima Towameglepő mód a hentai, és más felnőtt mangák nagy készítője, de e kis 8 kötetes romantikus-vígjátéka mentes az intimitás ilyen mértékétől. A Dousei Recipe tipikusan josei műfajba is besorolható könnyed komédia, egy helyes főhős fiúval ugyan a központban, név szerint Hirano Takeshival. A 19 éves srác egyetemistaként egyedül él egy apartmanban, egészen addig, míg újdonsült barátnője, a mindössze 17 éves Fujiwara Suzune hozzá nem költözik. A baj csak akkor kezdődik, mikor kiderül, hogy a lány apukája nem épp kispályás, maga a helyi yakuza banda feje, és nem fogja tétlenül nézni, ahogy egy szem lányára rámászik egy kéjenc suhanc.

Közös életük így nem indul zökkenő mentesen. Az atyai szigor mellett, a pár hétköznapi élete teli van félreértésekkel, kezdve a szőrtelenítés, és női bajok procedúrájától, egészen a szado-mazó játékokig. Suzune igazi air-headként, minden téren bízik választottjában, ám naivitása gyakran kínkeserves szenvedéseket okoz hősünknek, a férfi tűrőképesség határán egyensúlyozó Takeshinak. Hiszen mindkét fiatal szűz, így még az első csók elcsattanása is 3 hónapos várakozás után esedékes. Takeshi perverz vágyainak visszafogásával próbálja megvédeni szíve választottját, míg Suzune akarva akaratlanul is pont ellenállása bástyáit döngeti. Aranyos párocskánk napjait már csak barátaik kavarhatják még jobban össze, így például Suzune férfi gyűlölő barátnője, Take-chan, akinek feltett szándéka barátnőjét elhódítani a mocskos gondolatoktól felhevült Takeshitól. De férfi fronton is kapunk egy egészséges női szoknyapecért, Takeshi legjobb barátját, és egyben tanácsadóját, a jóképű Takaót.

Úgyhogy nevetésre, és szőrtelenítésre felkészülni, Suzune és Takeshi bolondos szerelmi története nem mentes ecchi jelenetektől, és komikus helyzetektől. A grafika egyszerű, de tetszetős, a srácok dögösek, a csajok is kellő arányokkal bírnak, úgyhogy mindkét nem számára kellemes kikapcsolódás lehet. A vicces helyzetek agyament jelenetekben tetőznek, a szereplők cuki reakcióiról nem is beszélve. A manga egyébként a Square Enix kiadónál jelent meg, a Young GanGan magazin lapjain.

Adatok: Terjedelem –  8 kötet; Kiadó – Square Enix; Magazin – Young GanGan; Célközönség – Seinen
Linkek: Bapa-Updates (manga infó); MangaFox (online fejezetek angolul); ANN (mangaka); Mangaka hivatalos honlapja (jp); My Anime list (manga); Wikipédia (mangaka)

(Visited 36 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .