Befejezett animék I. (2009)

Befejezett animék I. (2009)

Boldog és sikerekben, meg animékben gazdag, falkaparó trolloktól mentes, és helyes vámpír lánykákkal/fiúkákkal teli Új Évet kívánok Mindenkinek!  ^^

A nagy Szilveszteri, és családi maraton után, na meg a kedves vizsgák közeledte mellett lett egy leheletnyi időm, hogy a december végén véget ért, többnyire őszi anime season kedveltjeit befejezzem, és egy végső élmény beszámolót nyújtsak róluk.

Az elkövetkező hetekben várható anime ismertetők az alábbiak után még: Hellsing Ultimate („közkívánatra”); Handsome Girlfriend (OVA); Literature Girl (Moive preview); meg két mangaka életműve: Motomi Kyousuke (shoujo mangaka), és Souryo Fuyumi (josei-seinen mangaka).

Amiket jelenleg nézek, és egyre erősebben kedvenc gyanúsak, és egyenlőre félúton járnak várható terjedelmüknek
: Book of Bantorra (a történet bár lassan bontakozik ki, de minden egyes részben újabb összefüggésre derül fény, nem is beszélve az ördögi főhősnőről, aki mindig új oldalát mutatja. A sorozat a 14. részénél tart, ami sajnos egy filler ep lett, pedig pont a legizgalmasabb 13. rész folytatását vártam volna); Kimi ni Todoke (aranyos és romantikus, jelenleg a 13. részt várom izgatottan); Kobato (Kobato kalandjai felett nem lehet szó nélkül elmenni, vicces, és könnyed, a rajzolás szép. Jelenleg a 12. részt várom belőle, hogy subbolják); Winter Sonata (Talán az egyik legszebb romantikus dráma, bár a koreai szinkron még nagyon fáj, de a sztori miatt elviselem. Csak azt sajnálom, hogy egyenlőre az 5. résznél tart a subbolás…Lassan halad előre, de megéri nézni. 😉.

Befejezett sorozatok: The Sacred Blacksmith; Nyan Koi; 11 eyes; Natsu no Arashi 2; Trapeze; Miracle Train; To aru kakagu railgun; Umineko no naku koro ni.


The Sacred Blacksmith (TV-sorozat; 12 epizód)

The Sacred Black Smith
The Sacred Black Smith

Mikor indult a sorozat, már összefoglaltam, hogy miről szól, erre itt már nincs is szükség, mivel tényleg egy egyszerű, fantasy, akció, dráma kerekedett belőle. Valószínűleg lesz folytatása, mert ez az ízelítő 12 rész nem túl sokra volt elegendő.

A nagy titkok, és rejtélyek kedvelői kicsit csalódhattak benne, mert a nagy-nagy titok, ami Luke és Lisa kapcsolatát ötvözte, kezdetektől fogva sejthető volt, bár azért 1-2 fordulatot még belecsöppentgettek a készítők. Hogy Cecily és Luke között talán szerelmi szál szövődik-e, kérdéses, amit Lisa igazi kiléte kicsit megkavar. Az biztos, hogy kardos, kebles, szenvedélyes Cecilynk gyengéd érzelmeket táplál Luke iránt, aki elég sokszor volt kénytelen megmenteni a leányzó életét. A démonok megjelenésének hátterében húzódó gonoszokat pedig sikeresen „hűvösre” tették, bár a közeljövőben még biztos hallatni fognak magukról.

Én kicsit több akciót vártam volna a végén, bár biztos 2 részbe nehéz belesűríteni a nagy katarzist. Aranyos volt, jópofa szereplőkkel: 10/7-re értékelném a történetet.


Nyan Koi (TV-sorozat; 12 epizód)

Nyan-koi
Nyan-koi

Előzetes érzéseimben nem csalódtam, kaptunk egy izgalmas vígjátékot a Nyan Koi személyében. A helyzet komikumokból és a szerethető karakterek bolondságaiból nem volt elég, és a záró epizód végén megjelenő: „See you next time”, biztosított róla, hogy a folytatást is nézni fogom.

Junpei a cica átoktól nem szabadult meg végül, amit szerintem a nézők örömmel, ő kevesebb jó kedvvel fogadott, de hát mindig kell valaki, akin jót derülhet a nagy érdemű. Abban pedig biztosak lehettünk, hogy egy szép hárem animéhez híven, megint csak lüke, de igazságos főhősünkbe szeretett bele mindneki:

Kaede Mizuno, főhősünk szívszerelme, akitől fóbiásan félnek a cicák.

Kanako Sumiyoshi, a szadista gyerekkori barát, aki gyengéd érzelmeit, erős ökölcsapásaival palástolja.

Nagi Ichinose-sempai, a fiús barbie lelkű leányzó, aki yakuza örökségét és koporsójának csodáit is megosztaná szívszerelmével.

Kotone és Akari Kirishima, a helyi szentély védangyal ikerpárja, és hivatásos szelleműzők. Kotone stikkje, hogy mindig kiszemel magának egy férj jelöltet, az ártatlan áldozat pedig kétségbeesetten kapálózik túlfűtött érzelmeiben. Arról nem is beszélve, hogy minden lépését követi, lehallgatja a mobilját, beépül a szerető családjába, és minden titkát kifürkészi az illetőnek. Szerencsére Akari hűvösségével, és makacsságával visszatartja bolondos tesóját, és előszeretettel döngöli a földbe drága Junpei-jét, csakhogy megvédje testvére ártatlanságát, no meg a saját boldogságát.
Chizuru Mochizuki, a mindig eltévedő postás lány, nagymellű egyetemista, aki mindig felbukkan Junpei életében, és persze a legrosszabb pillanatot választja erre.

    A hárem sora ezzel véget is ér, márcsak a mindig szemfüles Nyamsus-t illeti dicséret, aki Motoko Őrnagy (Ghost in the Shell) hangján osztja az észt, és furfangos megjegyzéseivel emeli a humor fokát.
    Összegezve: vicces, kellemes sorozat volt, megéri megnézni majd a második évadot is. 10/8-at kap.


    11 eyes (TV-sorozat; 12 epizód)

    11 eyes
    11 eyes

    Amennyire belelkesültem az elején a sztorira, annyira nagyot csalódtam benne. 🙁 Kábé a 8-9. rész körül fordult ki magából minden. Először is Yuka és Kakeru szerelmét a végletekig dramatizálták… Yuka végtelen ragaszkodásától és tapadásától, már a falat kapartam. Kakeru pedig… Miután Misuzu senpai kajai között férfivá érett, hogy erejük egyessüljön…lefordultam a székről. Ami még furcsa pálfordulás volt, hogy a Red Night, és a nagy boszrokány, Lisette őrzöi, a nagy és félelmetes Fekete Lovagok, a főszereplők oldalára álltak (holott eleinte nagyon ki akarták őket végezni). Persze megindokolták, és érthető is, hogy mi miért történt, de így túl egyszerűre és szépre sikeredett.

    Másik, a végén belekeverték, és elvitték az egészet a kvantumfizikai párhuzamos világok elméletével, ami ezután a szerelmi csapások után, már csak tovább rontott a helyzeten. (A Noein drámaiságának a nyomába sem ér – itt szintén párhuzamos világokról szól a történet.) Azért volt benne jó is: zene kiemelkedő, az opening és ending animációjával is együtt szép volt, a karakterek közül pedig Yukiko és Takahisa szerelmében volt igazi dráma, bár ők haltak meg leghamarabb is.

    Összegezve: 2010 júniusára jön a sorozathoz egy OVA is, ami nem hinném hogy nagyot fog lendíteni a sorozat színvonalán.. 10/4 az anime nálam.


    Natsu no Arashi Akinai-chu (2) (TV-sorozat; 13 epizód)

    Natsu no Arashi
    Natsu no Arashi

    Egy varázslatos nyár mindig új ismeretségeket, esetleg szerelmeket hoz egy isten háta mögötti kis városban. Hát, Arashi – a szellem lány és Hajime-kun véletlen találkozása is már-már úgy vélnénk a végéhez közeledik, mert ritka az ilyen hosszú nyár, hiszen a sorozat első évada, mely 2009 tavaszán debütált, szintén 13 résszel csalogatott minket. A School Rumble alkotói nem hazudtolták meg önmagukat, hiszen a Natsu no Arashi is aratatott poén bombáival és eszméletlenül lökött szereplőinek kalandjaival. E második évad legemlékezetesebb pillanati voltak:

    1. Egy fergeteges Sailor Moon paródia, melyben Kanako bűbájos magical-girl énjére derült fény.
    2. Egy perverz női manga rajzoló kálváriája, aki nem tudott csók jelenetet rajzolni magától, ezért a legelképzelhetetlenebb párokat kérte meg szereplőink közül, hogy csókolózzanak. Yuri és Yaoi beütésektől nem volt mentes ;).
    3. Yayoi társkeresése.
    4. Jun nővé érése, és új nővérkéjének debütálása.
    5. A mindig részeges Yoko próbálkozása egy eredeti, történelmi ereklye megtalálásában.
    5. Arashi kicsi énjének bemutatása.
    6. Arashi és Hajime első „csókja”.

      Az első évadhoz hasonlóan humor humor hátán volt, a zene piros pont, az animáció szép. Úgyhogy 10/8 pontot kap tőlem.


      Trapeze (TV-sorozat; 11 epizód)

      Trapeze
      Trapeze

      A Kūchū Buranko egy üdítő alkotás volt mint látványvilágát és történetét tekintve. Az őrült pzsichológus és injekcióval támadó csini nővérkéje a legfurcsább páciensekkel találkoztak praxisuk során: a feledékeny újságíró, aki sosem tudott rendes riportot készíteni, mert mindig félt, hogy otthon leég a háza, a maffiózó, aki félt az élet tárgyaktól, a mobil telefon függő fiú, aki még magához is csak sms-ben szólna, a családi probléma fóbiás főorvos, a folyton vigyorgó színész, és még sorolhatnám.

      A színes, extra vagánzs látványvilág eredeti és elvont hangulatot teremtett, kimondottan a felnőtteknek szóló, morbid eseményekre fókuszálva. Hétköznapi félelmeink, és a legáltalánosabb esetből is nemhogy komédia, de őrült álmokfutás is keredekhet. A pszicho pszichológus, Ichiro Irabu és goth-lolita aszisztense Mayumi-chan biztosítja. Remélem a Momonoke egykori alkotói ezenkívül újabb alkotással örvendeztetnek meg minket a közel jövőben.

      Értékelés: 10/9.


      Miracle Train (TV-sorozat; 13 epizód)

      Miracle Train
      Miracle Train

      A Miracle train dögös 6 állomása, az Oedo vasútvonal pályaudvarainak helyes fiúként testet öltött változatai érdekes kalandokba csalták el, elsősorban a női nézőket. Elsőre egy harmad kategóriás, fanservice-szel teletűzdelt bishounen paradicsomnak indult, és tény, hogy a sorozatban voltak gyengébb részek, de összességében kellemes kikapcsolódást nyújtó alkotásként zárult. Sőt, egyes részek kiemelkedően jól sikerültek pl.: amikor egy halott lánynak kellett segíteniük a fiúknak, hogy szívszerelmétől örök búcsút vehessen (ez volt a legdrámaibb jelent), vagy, amikor egy híres detektív sorozat női főszereplőjének segítettek megtalálni a művészi vénáját (legakciódusabb epizód).

      Ez a történetbeli színvonal hullámzás sajnos néha az animációra is rávetette káros árnyékát. Az feltűnt már, hogy mivel feliratosan nézem a sorozatokat, néha a karakterek aránytalan arca fel sem tűnik, de itt pár részben nem kerülte el a figyelmemet az egy-két elcsúszott szem, száj. Egyébként a drámaiságot, és humort kevés helyes, de jó arányba adagolták. Összességében: 10/6-ot kap.


      To aru kakagu railgun (TV-sorozat; 12+2 epizód – még fut, úgyhogy félig foglalom össze ^^)

      To Aru Kagaku no Railgun
      To aru kakagu railgun

      A To aru Kakagu Railgun üdítő alternatív „folytatása”, a To aru Majutsu no Index című, 2009-es sorozatnak. Az elektromosság istennőjének, Mikoto Misakának izgalmas, vicces, akciódús, sci-fi elemekkel gazdagított történetében volt minden, ami egy kellemes 12 részes sorozathoz kell. (A ráadás két epizód egy-egy tv special, extra háttértörténet a cuki szereplők vicces hétköznapjairól.)

      A Misakát ostromló, yuri díjakra törő Mitsuko, a teleportálás és szexi fehérneműk mestere, testi adottságaival próbálta imádott one-samáját „ágyba dönteni”, míg frissen szerzett barátnőik: Saten-san és Uhiharu-chan – a számítógép zseni, csak elnézően izzadtak jelenlétükben. Bár a poénokból ők is kivették a részüket. A könnyed és vidám hangvételű epiódokat a korábbi sorozat hősének, Toma-kunnak a fel-feltűnése fűszerezte tovább, ami Misaka női lelkét is megremegtette.

      Persze a könnyed felszín mögött felsejlett egy baljóslatú probléma is, mely a természetfeletti képességekkel bírók társadalmát súlytja. Az akadémiai város tudósai titokban gyermekeken kísérleteztek korábban, és a tragikus következményekkel járó project egyik vezető kutatója kétségbeesett döntésekre szánta el magát. Mindeközben egy rejtélyes „kór” terjed, a képességekkel nem rendelkezők között: az úgynevezett „Level Upper” segítségével magasabb szintre emelhetik lappangó képességeiket, de ezért súlyos árat kell fizetniük.

      Értékelés: izgalmas, érdekes történet volt, sok-so poénnal. 10/8.


      Umineko no naku koro ni (TV-sorozat; 26 epizód)

      Umineko no Naku Koro ni
      Umineko no Naku Koro ni

      A Higurashi no Naku koro ni alkotóinak 2009 nyarán indult új sorozatának, az Umineko no naku koro ni-nak, minden egyes részét végig izgultam, és ez volt az első olyan anime, amit mindig nyomon követtem hétről, hétre, és már alig vártam a csütörtök estéket (szerdánként ment a japán tévékben, és csütörtökre készült el az angol sub hozzá), hogy megleshessem mi történt az ördögi Beatrice és a realista Battler-kun között.
      A végkifejlet előtt pár csavart kapott a történet, és a párhuzamos világok koncepcióját megint megbolygatták, de a 26 rész végén csak nem ért véget e kegyetlen játék két főszereplőnk között, a második évad pedig garantáltan tovább is követi az eredeti visual novel-lek vonalát. Amint utána néztem a visual novellekről a következőket kell tudni:

      Az Umineko no Naku Koro ni visual novel 2007-ben indult, és a következő részekből áll: Legend of the Golden Witch, Turn of the Golden Witch, Banquet of the Golden Witch, Alliance of the Golden Witch. Ezt a 4 epizódot dolgozta fel az anime ezen évada. Itt elsősorban a Rokkenjima szigetén, 1968-ban történt különleges gyilkosságok körül forog a történet. Battler-nek be kell bizonyítania, hogy a haláleseteket emberek, és nem boszorkányok követték el, és Beatrice nem létezik. E négy rész a család tagjainak halálát játsza újra és újra. Kiegészítő szereplőként lép a képbe Ange, Battler kishúga, aki a fehér mágiát felhasználva próbál bátjának segíteni.

      A sorozat második évada, követve az eredeti visual novelleket, az Umineko no Naku Koro ni Chiru címet fogja viselni. Ebben az End of the Golden Witch, Dawn of the Golden Witch. Ez a záró 5-6. rész nemcsak új szereplőket fog felvonultatni, hanem egy esetleges romantikus szálat is felsejtet Battler és Beatrice között. Sajnos még várni erre a második évadra, de a történet lezárása érdekében mindenképp érdemes megnézni.

      Összegzés: 10/10-et adnék neki. Hátborzongató horror, meghökkentő logikai buktatók, és fergeteges szópárbajok, jelenetek kövtik egymást, a „jó” és a „rossz” harca pedig fordulatos. Lenyűgöző grafika, kiváló zenei aláfestés, látványos harcok, kellemeses borzongató színvilág. Hivatkozás: Wikipédia.

      (Visited 260 times, 1 visits today)

      Vélemény, hozzászólás?

      Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

      Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .