Dance in the Vampire Bund (anime sorozat; 2010. január)

Dance in the Vampire Bund (anime sorozat; 2010. január)

Dance in the Vampire Bund
Dance in the vampire bund

Már YouTube-on is meg lehet lesni szerintem a közeledő téli season egyik legígéretesebbnek tűnő anime adaptációjának előzetesét, a Dance in the Vampire Bund-ot. Az anime 2010. január  7-én kerül adásba a japán tévékben (már alig várom, csak az veszi el az izgalmam hevét, hogy az nap vizsgázom XD). A sorozat 12 részesnek ígérkezik, műfaja: akció, horror, szupererő, románc, ecchi. Az alapjául szolgáló, 2006-ban induló mangát Nozomu Tamaki írta és rajzolta, és a Media Factory által kiadott seinen manga anatológiában, a Comic Flapper-ben jelent meg. Az anime verzió animációja a Shaft jóvoltából készül, a rendező Masahiro Sonada, Akiyuki Shinbo lesz, a karakter dizájnért Naoyuki Konno felel majd.

A történet: több évezredes bújkálás után, a vámpírok elérkezettnek látják az időt saját birodalmuk kiépítésére. A vámpírok hercegnője, a legerősebb és legöregebb vámpír, kislány képében jelenik meg előttünk, a neve Mina Tepes. A vámpír hercegnő bőséges vagyonával kifizette Japán több milliós adósságát, amiért cserébe kap egy külön körzetet, melyet vámpírokkal népesíthet be kedve szerint a szigeten. A vámpírok létezését egy világkonferencián akarják nyilvánosságra hozni, de különböző terrorista, és politikai csoportoknak nem tetszik, hogy e sötét lények belépnek a köztudatba, felbolygatva a világ rendjét.  Ezért megindul a harc a hercegnő elpusztításáért. A hercegnő védelmére pedig a képbe lép Akira Kaburagi, egy fiú, akinek családja már évezredek óta a Tepes familía testőreként szolgál. A fiú egy farkasember, aki a védelmen túl, gyengéd érzelmeket is táplál vérszívó gazdája iránt, sőt még az életét is feláldozná érte.

A történet és a látványvilág nagyon jónak ígérkezik, és megtaláltam a képregény első 5 fejezetét is angol fordításban a MangaFox.com-on (amint lesz időm el is merülök benne). Úgyhogy vérszívásra felkészülni!

Linkek: ANN (anime); Wikipédia (manga); MangaFox.com (manga); BakaUpdates (manga); YouTube (anime előzetes); Anime hivatalos honlapja (japán)

(Visited 36 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .