Trapeze (TV-sorozat; 11 epizód; 2009)

Trapeze / Kūchū Buranko / 空中ブランコ (TV-sorozat; 11 epizód; 2009)

Az Ayakashi – Samurai Horror Tales (2006) és a Mononoke (2007) után, a Toei Animation újabb bizarr, inkább felnőtteknek szóló alkotással rokkult elő. A Mononokéban megszokott extravagánzs színvilág, realisztikus, ugyanakkor morbid karakter ábrázolás, szinte már avantgard és szürrealista hátterek teszik élvezhetővé, egyedivé, elborulttá, és persze kicsit elvonttá ezt az animét. Az animét Kenji Nakamura rendezi, a zenét Hideharu Mori készíti, a karakter dizájngot pedig Toshifumi Hashimoto.

Történet: Irabu Ichiro egy pszichiáter, akinek különleges, illetve szinte már beteges ismertetőjegye, hogy pácienseit mackó jelmezben fogadja. Az injekció-fétissel megáldott doki, páciensei előtt előszerettel jelenik meg, hol gyermek, hol felnőtt férfi képében. De nemcsak ő, a betegei is egytől egyig furcsák, és a leglehetetlenebb problémákkal fordulnak hozzá (pl.: egy cirkuszi artista, aki paranoiásan gyanakszik külföldi kollégáira, az elvált férj, akinek állandó erekciója van, mert elhagyta az asszony, egy romantikus regény író, aki alkotói válságba jutott.) A doki és a betegek mellett pedig ott van még Irabu aszisztense (nővérkéje) – Mayumi-chan (Yumi Sugimoto modell, idol, színésznő alakítja), aki rocker/loli kiegészítőkben, szexi nővér ruhában feszít, és női bájait kihasználva veti magát áldozataira, miközben egy óriási injekciós tűt döf beléjük.

A sztori eredete: Kūchū Buranko rövid történetek, novellák gyűjteménye Hideo Okuda tollából. A kötetből már készült élőszereplős tv-sorozat adaptáció 2005-ben a Fuji Television jóvoltából, valamint egy színdarab, melyet 2008 április 20-án mutattak be a Tokyo Metropolitan Art Space-ben. Az anime adaptáció idén ősszel debütált, érdekessége még, hogy úgynevezett Rotoscoping technikával készült. Ebben az esetben az animáció készítők élőszereplős (live-action) kockákat, jeleneteket rajzolnak újra, illetve át, – régebben a filmkockákat egy üveglap mögé helyezték, és így rajzolták át, akár a háttér megváltoztatásával – manapság ezt már számítógéppel oldják meg frame-ről framre haladva. Pl.: a Linkin ParkBreaking the habit” című videóklipjének egyes jelenete is így készült, vagy élőszereplős filmeknél maradva, a Forest Gump-ban látható ilyen, ezzel a teknikával oldották meg, hogy mindannyiunk kedvence a híres történelmi eseményeken, dokumentumfilmeken, riportokon szerepeljen, például mikor találkozik John F. Kennedy elnökkel.

Linkek: ANN; Wikipédia

(Visited 49 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .