Fairy Tail (TV-sorozat; 2009)

Fairy Tail (TV-sorozat; 2009)

Naruto, Bleach, One Peace, Dragon Ball… és így tovább. Még folytathatnánk a sort az ismertebb és kevésbé ismertebb „shounen” (fiú célközönségnek szóló, harcokkal, bajtársaisággal, barátsággal teli terjedelmes történet) animékkel, melyeknek sorát bővíti idén ősszel a Fairy Tail. Túl sok újdonságot, egyediséget nem nyújt a műfaj kedvelőinek, de a már meg szokott harci jelenetek, pózok, a magabiztos, férfias (gyakran hősies) harci kedv, az ökörködés, ugyanúgy meg van benne, mint elődeiben.

Az animét az A-1 Pictures Inc, a Satelight, Front Line, Meta Studio és a FAI International készíti. Terjedelemét tekintve biztos hosszú lesz, mint a hasonló kaliberű alkotások, úgyhogy egész évben kellő izgalmat nyújthat majd azoknak, akik szeretik a műfajt.

A rendező Shinji Ishihira, a karakter dizájner Aoi Yamamoto. A történetet eredetileg Hiro Mashima készítette, ő rajzolta is írta a Fairy Tail című mangát, mely 2006-ban debütált, és 18 kötetig jutott el eddig. Az ő nevéhez fűződik még a Rave Master manga, a Monster Soul, és a Monster Hunter Orage. Történet: a 17 éves, szőke szépségnek, Lucy Heartfiliának minden álma, hogy elismert mágus lehessen Fiore birodalmában. Fioréban a varázslat mint keskedelmi cikk jelenik meg, bárki szert tehet rá, sőt, több varászlóból/mágusból álló szövetkezet is létrejön, melyek megfelelő fizetség fejében vállalnak el különféle megbízásokat, legyen az akár egy ártatlan könyv megsemmisítése, vagy egy bajtársa megmentése a „hegyi majomtól”. Lucy vágya, hogy bekerüljön a leghíresebb, és egyben leghirhedtebb mágus szövetkezetbe, a Fairy Tailbe, ahol a legtehetségesebbek gyűlnek össze. Egy nap véletlen találkozik is a Fairy Tail egyik tagjával, Natsu Dragneel-lel, akivel – a se veled, se nélküled, állandóan civakodunk – slágereken túl, igazán összebarátkoznak, és mint Natsu társa csatlakozik Lucy a szövetkezethez. És ezzel kezdődik főhősnőnk megpróbáltatásai, és kalandjai újdonsült barátai körében. Linkek: ANN

(Visited 65 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .