Kimi ni Todoke (TV-sorozat; 2009; 25 epizód)

Kimi ni Todoke (TV-sorozat; 2009; 25 epizód)

Kimi ni Todoke

Végre egy jó adag shoujo is érkezett a Kobato-val karöltve! A Kimi ni Todoket, az első rész után kiderült, hogy már olvastam az eredeti mangát régebben. Nagyon aranyos, kis iskolai, romantikus-dráma, ízig-vérig shoujo sorozat. Ráadásul a Production IG (Gits Sac; Real Drive) munkálkodik rajta, úgyhogy az animáció nagyon szép, persze kellően megmarad a műfaji kategóriákon belül.

Történet: Kuronuma Sawako egy visszafogott, félénk lány, tele komplexussal. Elsősorban a külseje miatt, ami a megtévesztésig olyan, mint Sadako a Kör című horror filmből. Szegényt, még osztálytársai is Sadakonak hívják. Nem véletlen hát, hogy magányosa tölti minden napját, és ügyetlenül próbálkozik nyitni osztálytársai felé. Egy nap, azonban gyökeresen megváltozik az élete! Az osztály példaképe, és minta ifja, akit mellesleg Sawako a végletekig csodál, Kazehaya Shouta – nem elég, hogy a reggelenkéti üdvözléssel köszönti, de bíztató szavainak köszönhetően, Sawako végre kezd megnyílni. A fiú, valami oknál fogva mindig a lány segítségére siet, sőt, egy nyári bátorság próbán együtt virrasztanak a csillagos ég alatt. Hogy Sawako gyengéd érzelmei viszonzásra találnak-e, az kiderül az anime sorozatból (persze, aki olvasta az eredeti mangát, annak nem lesz meglepetés, csak ha régen volt már a kezében, mint nekem XD).

Alkotók: A mangát Karuho Shiina (egyéb műve: Crazy for you) írta és rajzolta. A képregény sorozat 2006-ban indult, és még mindig tart, eddig 8 kötete jelent meg. Az animét Hiro Kaburaki rendezi, a karakter dizájngot pedig (ami mellesleg tökéletesen követi  az eredeti manga stílusát), Yuka Shibata készíti. A zene nagyon kellemes, igazán hangulatteremtő. Azt hiszem idén sem fogok unatkozni, mivel ezt biztos végig követem minden héten. ^^

Linkek: ANN; Wikipédia

(Visited 29 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .