11eyes ~ Tsumi to Batsu to Aganai no Shoujo

11 eyes ~ Tsumi to Batsu to Aganai no Shoujo (TV-sorozat; 2009; 12 epizód)

11 eyes

Nos, ennek az animének csak az előzetesét láttam eddig. A sorozat október 6-án indult, de nagyon meglepődtem az előzetes során. Persze utána olvastam, hogy ez is egy fantasy, romantikus, akció lesz – hárem elemekkel (komolyan, csak nekem szúr szemet, hogy a férfi közönségnek mindig nagyon kedvezni akarnak az anime gyártok, és rengeteg ilyet indítanak…?) Na de, mielőtt még elvetnénk a sablonosnak tűnő sorozatot, álljunk meg egy percre:

Az anime eredetileg egy visual novel adaptációja. És ez teljesen átjött az opening során, itt nem az anime változatéról, hanem az eredeti visual noveléról van szó. Szóval nem „mozgó” karakterek beszéltek. Emellett állati effektekkel mozgatták őket az openingben. Ami míg fejet felkapó volt, az a zene! Hát ez mindent visz! Ilyen pörgős, kicsit rockos, kicsit elvont számot már rég hallottam. És az animáció… Gyönyörű… Jó persze ebből még nem biztos, hogy a sorozat is ilyen szép animációjú lesz, de felettébb ígéretesnek tűnik. Ami még plusz pont: hogy nagyon is sötét, komoly hangulatú az egész, kicsit bizarr, ezzel hasonlít a tavalyi Chaos Head-re egy cseppet, sőt, még a hangulatát tekintve az Ef~Tale of Memories-t is eszembe jutatta.

Szóval, a történet az ANN alapján tömören: Satsuki Kakeru elvesztette a kishúgát (öngyilkos lett). Ezztől kezdve teljesen eltemeti magát, és céltalan életet él. Egy nap, átkerül egy titokzatos világba barátjával, Minase Yuka-channel együtt, melynek a neve „Red Night„. Ahhoz, hogy életben maradjanak, és megmeneküljenek, különös démonokkal kell megküzdeniük.

Linkek: ANN, Wikipédia

Az animét a Dogakobo stúdió készíti, a rendező Masami Shimoda, a karakter dizájn Shoji Hara munkája. A sorozat alapjául szolgáló visual novelt a Lass készítette 2008-ban. Izgalmas tűnik vizuálisan, és a zenei aláfestéseket is tekintve. Remélem hamar subbolják az első részt, bár még rawot se találtam belőle (eddig).

(Visited 24 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .