Sympathy for Lady Vengeance (2005)

Sympathy for Lady Vengeance (2005)

Sympathy for Lady Vengeance

Park-Chan Wook bosszú trilógiájának utolsó darabja A bosszú asszonya. Az Oldboyhoz képest visszafogottabb, kevésbé pörgős mű, és nem is annyira szövevényes. A történetben nagy fordulatok nincsenek, de zene, a látványvilág egysszerűen gyönyörű.

Történet: Geum-ja Lee egy fiatal 19 éves lány, akit 13 év börtönbűntetésre ítélnek egy 5 éves kisfiú meggyilkolásáért. Az ártatlan lányt egy sorozat gyilkos csalta csapdába, megzsarolva újszölött lányával. Geum-ja bosszút esküszik, és a vallásba menekül, hogy túl tegye magát a börtön éveken. Részletes tervet dolgoz ki a gyilkossal való leszámolásra, ennek érdekében egy igazi angyallá válik a börtönben, mindenkit segít és támogat, hogy lekötelezetteket szerezzen magának, akiket később felhasznál bosszú hadjáratához. Amint kiszabadul a fogságból, vörös tűsarkújában, teljesen kifordulva önmagából, egy őnzö, céltudatos nő képében indul behajtani a tartozásokat, és kegyetlenül kihasználja egykori cellatársait. A bosszúját csak egy valami zavarja meg: 13 éves lányának, Jenny-nek a felbukkanása, ami talán emberi énjét is felszínre hozza.

A témából Park-Chan Wook már kevesebbet tudott kihozni, de az olyan morális kérdések, mint a jogos bosszú, és annak mértéke, illetve hol kezdődik a bűn, igazán a felszínre kerülnek.

Linkek: Port.hu (hun) | Wikipédia (eng) | Imdb.com (eng)

(Visited 49 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .