Higurashi no Koroni Rei (OVA; 2009)

Higurashi no Koroni Rei (OVA; 2009)

Higurashi no Koroni Rei

Miután végeztem a Higurashi sorozatokkal,elkezdtem az utolsónak tűnő szériát, mely már csak sajnos egy OVA sorozat erejéig fut. 5 epizóddal jelenik meg a Higurashi no Koroni Rei címmel ellátott „évad”, az első rész február 25-én debütált idén, és az utolsó rész majd augusztus végén jön ki. Már szerencsére 4 epizód kijött.

Az alkotói gárda és a hangulat is maradt a régi, bár most az OVA-t nem Chiaki Kon rendezte, hanem Toshifumi Kawase. Ő olyan animékben dolgozott korábban, mint a Beyblade, Eyeshield 21, Inuyasha, Mission-E. Korábbi rendezései: Tenjho Tenge, Shion no Ou. Jó kis alkotások kapcsolódnak a nevéhez, úgyhogy nem lehet panasz erre a munkájára sem.

A karakter dizájn a korábbi évadokhoz képest sokkal szebb lett, sőt, igazi 2009-es színvonal. Érdekesség, hogy a karakterek egyre felnőttesebbek, persze csak kinézetre. A humor pedig ha lehet még több lett, legalábbis az első rész egy igazi paródiának indult. Az OVA öt része ugyanis 3 fejezetet bont ki. Az első epizód főszereplőink egyik nyári kalandját eleveníti fel, a következő 3 epizód Rika egyik magán utazásába enged betekintést, míg az utolsó részben elvileg a Mion-Keiichi-Rena szerelmi háromszög kerül terítékre.

Az opening és az ending változatlanul nagyon kellemes hangzással bír, és az itteni animációk is csoda szépek, mint ahogy már megszokhattuk. Ugyan az első rész a már említett könnyed humor jegyében telik, addig a folytatás visszanyeri a sorozatok komolyságát, sőt, nagyon is drámaira sikeredett.

Történet:Az első epizód a strandon játszódik. Mion, Keiichi, Rena, Rika, Satoko nagy lelkesedéssel indul el fürdőzni. Keiichi igazi férfiként veti bele magát a szórakozásba, de nem is sejti, hogy milyen „rémálommá” fog válni ez a kellemesen induló nap. Kezdetnek otthon felejti a fürdőnaciját, így kétségbeesésében kénytelen elfogadni a játékterem vezetőjének napi ajánlatát: egy szerencse hózó gatyót, amibe ha beleírja a nevét, és 3 órán  át viseli, töretlen népszerűséget fog élvezni a lányok körében, de az első 3 órában népszerűtlen lesz, és mindenki le akarja majd róla kaparni a gatyót ^^.

Miközben nyálcsorgatva lesi a lányok minden mozdulatát, és perverzebbnél perverzebb gondolatok jutnak eszébe, váratlanul Miont felhívja a játékterem vezetője, hogy rossz használati utasítást mondott a gatyó mellé. A nadrágba annak a nevét kell beleírni, akibe bele akar szeretni az illető.

Így Keiichi 3 óra múlva egy önimádó izompacsirta lesz! Persze Mion és a többi lány sem hagyhatja, hogy kedvenc lökött barátjuk ezentúl figyelemre se méltassa a női nemet, ezért minden fondorlatot bevetnek, hogy levegyék Keiichi fürdőnadrágját! Segítőtársakra is akadnak, hiszen feltűnik Shion (Mion ikertestvére), az iskolai flúgos tanárnőjük, és a kis kórházi nővérke. És ezzel veszi kezdetét a strand háború! Persze Keiichi sem marad támasz nélkül! Mint mindig, a férfiúi szolidaritás kiáll mellette, vagy mégse? Kiderül ha végig izgoljuk ezt a rövid részt, mely során szem nem marad szárazon a nevetéstől. 🙂

A követező három epizód ismét Rika-chan körül forog. Az előző évadban barátai segítségével sikeresen legyőzte a főgonoszt, és megmenekült a Watanagashi fesztivált követi szörnyű haláltól. Nagyon boldog, és önfeledten szórakozik kedves barátaival, ám maga sem számol egy tényezővel: ugyan nem fogják megölni, de ettől függetlenül ha nem vigyáz az életére, attól még meghalhat, hiszen ő is ember…

Egyik nap biciklizés közben versenyt kezdeményez barátaival, és egy szerencsétlen baleset áldozata lesz…Mikor magához tér, egy újabb Himanizawában tér magához.. Ezek szerint megint meghalt… Ráadásul az itteni falu teljesen más mint a korábbiak…A barátai máshogy viselkednek, Satoko egyenesen gyűlöli, nicsen himanizawai kór, senki sem beteg, nem hisznek már Oyashiro-szamában az emberek, mellesleg a falut pár hónap múlva vízzel árasztják el…

Rika kétségbeesik…Ugyan barátai közül senki sem szenved, mindenkinek harmonikus az élete…neki mégis hiányzik a veszélyekkel teli falu, gyilkoságokkal, tragédiákkal, és barátaival, akikkel minden rossz ellenére boldog volt, és keményen meg is küzdott ezért a boldogságért… Ebből a világból csak egy kiút lehetséges…de ehhez meg kell ölnie a saját édesanyját… Vajon Rika képes lenne feláldozni édesanyját azért, hogy maga boldog lehessen? A lány komoly döntés előtt áll, és át kell értékelnie nemcsak az életét, hanem viselkedését, gondolkodásmódját is. Hiszen eddig, akárhányszor meghalt, mindig adott volt a lehetőség az újrakezdésre…de az esélyek elfogytak. Nem szemlélheti az életet egy Istennő szemével, mivel ő is csak halandó ember, hiába vannak különleges adottságai…

Anime adatok:

  • Angol cím: When Cicadas Cry (3) – Gratitude
  • Japán cím: Higurashi no Naki Koroni Rei
  • Történet: Ryukishi07 / Seventh Expansion
  • Rendezte: Toshifumi Kawase
  • Megjelenés éve: 2009
  • Típus: OVA
  • Terjedelem:5 epiód
  • Műfaj: vígjáték, horror, dráma, krimi, pszichológiai, misztikum
  • Karakter dizájn: Kazuya Kuroda
  • Zene: Kenji Kawai
  • Stúdió: Studio Deen
  • Opening: „Super scription of data” ~ Eiko Shimamiya
  • Ending: „Manazashi” ~ anNina
  • Linkek: ANN (eng), AniDB (eng), AnimeNfo (eng), AnimeAddicts (hun), Wikipedia (eng)
(Visited 54 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .