Taiyou no Uta (2006; tv-sorozat)

Taiyou no Uta (2006; tv-sorozat)

Taiyou no Uta (2006; tv-sorozat)

Egy kicsit kalandoztam a j-dramák világában, és elkezdtem egy pár sorozatot nézegetni pl.: Taiyo no Uta, Mei-chan no Shitsuji, Voice, Rescue, Last Friends.

A Taiyo no Utát már régóta szerettem volna megnézni, pont az eredeti manga változatot is sikerült beszereznem, ami meglepő módon nagyon rövid volt, de annál romantikusabb, és meghatóbb. Az eredeti manga változat is 2006-ban futott, csakúgy mint a 10 részes TV-sorozat változata.

A manga történetét Bandou Kenji írta, míg a rajzért Minatsuki Tsunami volt felelős. A TV-sorozatban nagyon sok mindenen változtattak, egyedül csak az alapszituáció maradt meg. A manga teljes adaptációja, nem is ez a sorozat, hanem egy szintén 2006-oas mozifilm változat, melyben az az érdekesség, hogy a főszerepet a híres énekesnő, a fiatal Yui alakítótta (pl.: a Bleach Rollig Star című openingjét énekli ő).

A mozifilm ismertebb neve a Midnight Sun. Egyébként a mozi ugyanazokat a jeleneteket, párbeszédeket vonultatja fel, mint a képregény változat. A tv-sorozathoz visszakanyarodva, a szereplők teljesen mások, mint akiket a movieban láthattunk. A főszereplőt, Sawajiri Erika alakította, aki nagyon tehetséges színésznő, és a tv-sorozatban több dal is, mint pl.: a Stay with me, és a Taiyo Uta, az ő előadásában csendül fel.  Ebben a sorozatban debütált, mint énekesnő, és mondhatom gyönyörű hangja van! Szerintem nagyon megható, és aranyos számok hallhatóak mindvégig.

Taiyou no Uta

Visszatérve a képregényhez. A rövid, mindössze 4 fejezetnyi shoujo sztori, egy Kaori Amane nevű lányról szól, aki egy szörnyű szindrómában szenved. Eddigi  19 évét sötétségben kellett leélnie, mivel ha napfény éri, akkor súlyos bőrrákot kaphat, illetve idegrendszeri károsodás léphet fel nála, ami egy lassú és fájdalmas halálhoz vezet. Ez egy létező betegség, csak nagyon ritka. A hivatalos neve Xeroderma pigmentosum, röviden csak XP (link: Wikipedia).

Nos, Kaoru ennek ellenére megpróbál teljes életet élni. Hobbija a zene, saját dalokat ír, imád énekelni. Sőt, még szerelmes is a szomszéd fiúba, Koujiba, akit esténként lát éppen szörfözésre tartva, vagy a barátaival szórakozva. Ám mivel csak éjszaka mozdulhat ki a szobájából, így csak messziről csodálja a fiút. Megkéri legjobb barátnőjét, Misakit, hogy készítsen egy videófelvételt a fiúról, hogy nappal hogyan viselkedik, mi történik vele, és hogy mt csinál, derítse ki, hogy ki is ő valójában.

Később egy szerencsés véletlen folytán a két fiatal találkozni is fog, éppen Kaoru egyik esti élő „koncenrtje” után, egy állomás előtt. És ezzel veszi kezdetét kis megható románcuk, melyet nem kerülhet el a tragikus végkifejlet. Szerelem, sírig tartó küzdelem, a zene szeretete, kitartás, őszinteség, odaadás, és belenyugvás uralkodik a történetben, és ez teszi igazán magával ragadóvá az egészet

Ezzel  párhuzamosan, a tv-sorozatban egy sokkal összetettebb, és bonyolultabb történetet kapunk, ami mondjuk várható is, hiszen 10 részen keresztül valaminek történnie is kell. Alapvető különbségek azért fellelhetők, főleg a szereplőkkel kapcsolatban. Először is Kouji az, aki teljesen más lett, nemcsak a szokásait, de személyiségét is illetően. Sokkal inkább magába fordul, zárkózott, szótlan, míg a mangában életvidám volt, nyitott, viccelődő. A sorozatban nem is szörfözik, hanem zenei tehetséggel van ő is megáldva, sőt szülei sincsenek, árva gyermek, és a rendőrséggel is volt egy-két zűrös ügye. Ráadásul titokzatos kapcsolat fűzi az aktuális pop csillaghoz, Tachibana Asamihoz, ami egyből egy szerelmi háromszöget sejtet.

Mellette több mellékszereplő is feltűnik, akik szintén meghatározó szerephez jutnak a történet során. Először is ott van Kouji három lökött haverja, egy tengerparti szálló, ahol munkát vállalnak, és annak még lököttebb tulajdonosai, akik közül az egyik, Takenaka Naoto ismét egy zenei vénával megáldott flúgos öreget alakít, mint a Nodame Cantaible live-actionban. (Egyből ismerős volt a hangja, ahogy meghallottam rögtön eszembe jutott, hogy már láttam őt korábban is, csak a Nodame Cantaiblében hosszú ősz haja volt.) Akkor ott vannak még Kaoru szülei, barátnője, Misaki, aki kinézetre is inkább egy csini tinilány lett, valamint Kaoru kedvenc doktorbácsija. Kihagytam az irtó helyes, fiatal producert, aki Asamiba szerelmes ugyan, de majd ő fedezi fel Kaoru tehetségét is.

A történet tehát bemutatja Kaoru küzdelmét betegségével, álma megvalósításáért folyó harcot, mivel híres énekesnő szeretne lenni, emellett csapongó kapcsolata Kouji-kunnal is lassan kedz csak kibontakozni. A sorozat legnagyobb fordulata az lesz, mikor mindannyian összefognak, hogy Kaoru álmát megvalósítsák, és Kouji a barátaival alakít egy bandát, a Moon Child-ot (hmm vajon véletlen hogy Gacktnak is van egy pont ugyanilyen című vámpíros mozifilmje?:), melynek Kaoru lesz az énekesnpje. Kouji és a három barátja, Yuta, Ryuuske, Haruo gondoskodnak azért a nagy dráma mellett töménytelen poénról (lesz egy Power Rangers-es nagy komédiájuk ^^ is).

Ami még figyelemfelkeltő, az a sok rock zenei utalás a ruhákon, a falakon pl.: Beatles, Rolling Stones, és persze a kihagyhatatlan Coca-Cola és Sony termékek kavalkádja.
Itt egy kis előzetes a filmhez, illetve a „Taiyo no uta” című számhoz készült videóklipp, Sawajiri  Erika előadásában (Karou Amane):

Összegezve, jó kis sorozat volt, egy szombat délutáni kikapcsolódásra tökéletesen alkalmas, találhatóak benne romantikus jelenetek, viszonzatlan szerelem, igaz barátság, csalódás, múlt és jövő küzdelme, a felnőtté válás problémái, és a halállal való szembesülés, elfogadás…főleg a romantikus-drámák kedvelőinek ajánlom, és főleg lányoknak, mivel nagyon sok helyes japán színész bukkan fel bennük! ^^ Bár azért a fiúk se csalódnának benne, mert Sawajiri Erika egy csoda szép lány. Igazi drámai történet ez, az élni akarásról, és összetartozásról, és az élet szeretetéről. Szóval, aki teheti nézze meg!

Adatok

  • Angol cím: Song of the Sun
  • Japán cím: Taiyou no Uta
  • Manga (történet): Bandou Kenji
  • Manga (rajz): Minatsuki Tsunami
  • Forgatókönyv: Watanabe Mitsuki
  • Típus: TV-sorozat
  • Terjedelem: 10 epizód
  • Műfaj: romantikus-dráma
  • Zene: Shida Hirohide
  • Producer: Tsuru Masaaki, Ueda Hiroki
  • Rendező:  Yamamuro Daisuke, Imai Natsuki, Takei Atsushi
  • Opening theme: „Invitation” ~ Shibasaki Kou
  • Kapcsolódó oldalak: Drama Wiki (tv-sorozat) / Baka Updates (manga) / Taiyou no Uta (movie)
(Visited 64 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .