Shikabane Hime: Kuro (Tv-sorozat)

Shikabane Hime: Kuro (Tv-sorozat)

Shikabane Hime: Kuro (Tv-sorozat)

Decemberben végetért a Shikabane Hime első évada, a Shikabane Hime: Aka, de rögtön jött is a folytatás már január elején, a Shikabane Hime: Kuro formájában. Lényegében túl sok értelmét nem látom ennek a ketté választásnak, mivel az első 13 rész, pont egy nagy fordulópontnál ért véget, de ugyanott folytatódott már azonnal. Sőt, nem változott sem az opening, sem az ending animációját, zenéjét tekintve sem.

Ami új: kapunk pár új szereplőt, de még így is a sorozat fő konfliktusát adó Shichisei áll a középpontban. Így az első évad ismerete nélkül értelmetlen is lenne bárkinek megpróbálkoznia vele, szóval azok fogják nézni, és szeretni, akik végig izgulták az első 13 részt is már. (2008-as anime blog gyűjtemények között olvashattok róla még bővebben az első évadról.)

Spoiler veszély! Az első évad végén Ouri-kun „bátyja” meghalt, vagyis a Shichise nevű banda megölte. Hogy kik is ők? Olyan holtak, akik Hoshimura Makinát, a „Corpse Princesst”/shikabane himét megalkották, és emellett rendkívüli erejük van. Ők mészárolták le Makina családját, és kegyetlenül kivégezték a lányt. Most azért jöttek vissza, hogy Makinát is megöljék, na meg a Shikabane Himék mögött álló szervezetet elpusztítsák. Ráadásul Keisei halálakor Ouri lett Makina szerződő fele (contracted priest-je). De Makina nem nagyon akarja elfogadni Ouri együttműködését.

De, ami még nagyon pozitív dolog, hogy végre több mindent is megtudunk Makináék szervezetéről, sőt ezeknek a papoknak a konkrét feladatáról. Új fogalmak, látványos akciók várhatóak, és persze töménytelen dráma. És ugyan Makina múltjára teljesen fény derült (lényegében ő nem azért harcol, hogy 108 szörny elpusztítása után a mennybe mehessen, hanem hogy bosszút álljon a Shichisén), én nekem van egy olyan sejtésem, hogy Ouri-kun gyermekkorának homályos részletei is terítékre kerülnek majd, hiszen egyáltalán nem volt „normális” mikor Keisei magához vette. Ja, és mivel Keisei kiesett a Makina kegyeiért való versenyzésben, Ouri szerelme talán kicsit kielégülhet XD. Na jó, ez az utóbbi csak az én kis magán szuggeszcióm volt :D. A romantikus érzelmek nincsenek annyira kibontva a történetben amúgy se.

Summa summárum, a grafika megmaradt eredeti színvonalon, még mindig tetszik a sorozat, és egyre érdekesebbé válik számomra, az elején kicsit lassan indult be. Még plussz pont, hogy ugyan Keiseit elveszítettük, de egyúttal kaptunk a helyére egy ugyanolyan lökött otakut, mint ő volt, plusz még egy óriási keblekkel megáldott újabb shibane himét is. Úgyhogy a sok feszültség és dráma mellett szerencsére a humor szint is megmaradt.

Végezetül kicsit elrugazkodnék az animétől, és egy dolgot leírnék még, ami régóta foglalkoztat: Keisei félelmetes, hogy mennyire hasonlít Ichigóra a Bleach-ből :D, mármint a kinézetét tekintve, de azért az ökörködésben sem áll messze mögötte :D:D. Persze ez is csak azért jutott eszembe, mert már a Bleachet a 156. része környékén abba hagytam még tavaly, most meg látom már hogy végre elértük a 200-as álom határt, úgyhogy elővettem, és be akarom pótolni a kihagyott röpke 40-50 részt XD. Az emlékek elő törtek, és rögtön ez a párhuzam foglalkoztatott. De így utóbb belegondolva túl sok alapja nincs, csak annyi, hogy Keiseinek is ugyanolyan tüsi frizuja volt, de sajnos ebben a második évadban nem csodálhatjuk tovább. 🙁 Pedig személes kedvencem volt. Ouri túl komoly, meg mindig melodrámázik, kell hogy legyen mellette valaki, aki ki hozza belőle az agresszív támadót :P…

No, itt függesztem fel a kis magán monológomat :D, már túl messzire elkalandoztam (fölöslegesen). De legalább terjedelmesebbre sikeredett az „ismertető”-szerűségem, mint amennyire képes lettem volna. Mivel a Shikabane Hime a kedvencem, ezért többet is szerettem volna róla írni, de mivel az első évad kapcsán már kiáradoztam magam, hogy mennyire tetszik, itt már nem tudom tovább fűzni róla a szót. Úgyhogy, aki idáig is eljutott e cikk olvasásában, annak gratulálok, :D, és remélem nem fáradt túlzottan le az idegesítő mellébeszélésemtől.

Anime adatok:

  • Angol cím: Shikabane Hime: Kuro
  • Japán cím: 屍姫 玄
  • Írta/Történet: Yoshiichi Akahito
  • Rendezte: Masahiko Murata
  • Karakter design: Chikashi Kubota
  • Megjelenés éve: 2009
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 13 epizód
  • Műfaj: akció, dráma, természetfeletti
  • Stúdió: Feel, GAINAX
  • Opening theme: „Beautiful Fighter” ~ Angela
  • Ending theme: „Beginning”, „My strory”, „Hikaru, Sagase Naku tomo” ~ Angela
  • Kapcsolódó oldalak: Hivatalos honlap / ANN
(Visited 47 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .