Itazura na kiss( TV-sorozat; 2008)

Itazura na kiss ( TV-sorozat; 2008)

Itazura na kiss

Ha már az idei terméssel szemezgetek a shoujo animék terén, meg kell említeni a Special A mellett egy régi shoujo klasszikus mangát, mely 1990-1999-ig futott. A manga Kaoru Tada munkája (másik híres műve, melyből szintén készült anime: Aishite Night), akinek váratlan halála miatt végül nem lett befejezése történetének, így máig nem derült fény e romantikus mangának milyen véget szánt az alkotó. A 23 kötetetben megjelent Izatura na kiss, a maga idejében rendkívül nagy sikernek örvendett, és végül ebben az évben animét is készítettek belőle. Az egyenlőre 26 részesre tervezett sorozat, jelenleg a 16. részénél tart. Van benne minden egy jó kis shoujo animéhez: vígjáték minden mennyiségben, romantika, és a kihagyhatatlan dráma.

A szerelmes főhősnőnk, Kotoko Aihara, aki már felső középiskolás kezdeti évei óta reménytelenül szerelmes az iskola éltanulójába, Naoki Iriébe. Egy nagy akadály azonban közéjük áll: míg Irie-kun a legjobb osztályban tanul, addig Kotoko a legrosszabb hírnevű, és tanulmányi eredményű osztály tagja, az „F class”-nak. Azonban lassan vége lesz középsikolás éveiknek, és Kotoko barátainak biztatására végül elhatározza magát, hogy egy szerelmes levelet írjon a fiúnak.

Csak a másik bökkenő, hogy Irie-kun a lányok bálványa, amint megkapja a levelet, el sem fogadja, egyszerűen hidegen visszautasítja a lányt. A mindenki által imádott Irie egy hideg és kőszívű fiatalmeber, aki még egy fiatal lány gyengéd érzelmeire sincs tekintettel, ráadásul Kotokót negatívan minősíti az osztályával egyetemben. Kotoko életének legrosszabb napja veszi ezzel kezdetét. De megpróbáltatásai ezzel még nem értek véget. Az ételbárt vezető édesapjával, Shigeoval új otthonba költöznek, ami szerencsétlenségükre, már az nap össze is dől.

Apa és lánya így kikerül az utcára. Szerencsére, Shigeo gyerekkori barátja hajlandó őket befogadni a családjába. És Kotoko hatalmas megdöbbenésére, a család ahova költöznek, nem más, mint Irie-kunéké. Így Kotoko szerencse csillaga újra felcsillan, hiszen szerelmét a visszautasítás után se akarja feladni, így egy fedél alatt élve talán több sikerrel jár. És ezzel veszi kezdetét az ő románcuk. Kotoko nem adja fel, bármit is vág Irie a fejéhez. Ám a fiú a lány hatására, lassan de kezd egy kicsit megváltozni. Mintha a jég olvadozni kezdene. Bár még mindig nem túl kedves a lánnyal, de örömét kezdi lelni az ugratásában, és hogy az orra alá dörgölje, hogy milyen buta.

Kotokónak próbálnak segíteni szerencsére egy csomóan, köztük két barátnője is, de legfőbb támasza Irie édesanyja, aki már előre eltervezte az esküvőjüket is, és szíve minden vágya, hogy Kotoko legyen a menye. Emellett Oba-szama elég sok galibát is okoz összeboronálási tervével, valamint folyton komikus helyzetek forrása, hogy minden helyzetben leakarja fotózni, filmezni Iriét és Kotokót. De eleve már maga Kotokó vicces, kicsit ügyetlen, szeleburdi, tipikus shoujo hősnő, de a szíve azért a helyén van, ha az esze nem is mindig. Amihez hozzá nyúl, az katasztrófálisan ér véget, és mindig ellenkezőleg sül el, mint azt ahogy várja.

De Kotoko optimizmusa határtalan, és a segítőkész jelzővel nehezen illethető Irie, azért az utolsó pillanatban mindig segít neki. De azért lassan formálódó kapcsolatuknak vannak ellenlábasai is. Az első Kin-chan, aki már régóta csak Kotokót szereti, és mindent megpróbál, hogy megvédje az ő ártatlan szerelmét a kegyetlen Iriétől. Sajnos, ezek a kísérletei nem túl sok sikerrel járnak, és inkább humoros helyzetekbe kerül. A másik az intelligens Matsumoto, akivel majd az egyetemen ismerkedik meg Irie. Matsumoto meg akarja kaparintani Kotokó elől a fiút, hiszen ő jobban illene a zseni sráchoz.

Kotokó és Irie kapcsolata azonban egy nem is annyira véletlen csóktól kezdve rohamosan fejlődik, és lassan Irie is kezdi érezni, hogy Kotokóval valahogy sokkal vidámabb az élete. Párunk visszontagságait követhetjük nyomon középiskolás éveiktől kezdve az egyetemen át, és végül a felnőtté válásig. Ugyanis egymást segítik át ezen a nehéz időszakon, mégha nem is tudatosan.

Ugyanis ott van a mindig tökéletes Irie, akinek fogalma sincs arról, hogy mihez kezdjen az életével, hogyan is tanuljon tovább, egészen addig, míg Kotokó hatására rá nem ébred erre. Kotoko is hasonló cipőben jár, bár nála pont a fordítottja igaz, ügyetlensége és tehetségtelensége miatt nincsenek határozott elképzelései, csak egy átlagos lány álmát dédelgeti: nagy háza, sok gyerek, és egy tökéletes férj.

A történet nagyon aranyos, és mindig megmosolyogtatja az embert. Kotoko és társai fergeteges poénokat produkálnak. Az biztos, hogy nevetés nélkül egyetlen részt sem lehet kibírni. A zene kellően adja a hangulatot, és a Special A-hoz képest, itt az opening és az ending sokkal fülbemászóbb dallamokkal bír. Főleg az endingek tetszettek meg nekem. A karakter dizájn ahhoz képest, hogy 2008-as anime, nem valami jó minőségű, gyakran elnagyolt, torz, bár az is igaz, hogy igyekeztek alkalmazkodni az eredeti manga rajzaihoz.

A hátterek egyszerű foltok, de talán ez a műfaj sajátosságai miatt is ilyen. Ennek ellenére nagyon élvezhető alkotás, és igaz, hogy aki már olvasott egy csomó shoujo mangát, annak nem okoznak túl nagy meglepetést a fordulatok, de még így is igazi mulatság nézni. Nagyon jó kikapcsolódási lehetőséget nyújt, az garantált, arról nem is beszélve, hogy a romantikus jelenetek, még az én szívemet is megdobogtatták. Kotoko pedig a leraranyosabb, és legcukibb karakter, akit valaha láttam, Irie-kun meg egyenesen szívdöglesztő, csak a modorán kell változtatnia. ^^

Adatok

  • Angol cím: Mischievious Kiss
  • Japán cím: Itazura na kiss / イタズラなKiss
  • Írta/Történet: Kaoru Tada
  • Rendezte: Osamu Yamazaki
  • Zene: Yasuharu Takanashi
  • Karakter design: Kazuhiro Soeta, Maki Fujioka
  • Megjelenés éve: 2008
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 26 epizód
  • Műfaj: romantikus, dráma, vígjáték
  • Stúdió: TMS Entertainment
  • Opening theme: „Kimi, Meguru, Boku” ~ Motohiro Hata
  • Ending theme: Ed1: „Kataomoi Fighter” ~ Go!Go!7188
  • Ed2: „Jikan yo Tomare” ~ AZU
  • Linkek: ANN, Hivatalos honlap
(Visited 37 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .